Apasági kereset

MajorDomus # 2009.12.13. 21:27

És még -Te vagy ideges ?

MajorDomus # 2009.12.13. 21:24

Barbutácska !
Amig a válást nem mondták ki, addig Te férjes asszony vagy ! Momentán házasságtörést követsz el ! Én sem a középkorban élek, ha 3 éve kűlönéltek, nem várhato el Tőled az önmegtartóztatás, de házastársi kapcsolatban teherbe esni egy másik férfitől ??? Hááát ?

victor # 2009.12.13. 20:54

A masik kerdesem pedig az, hogy ugyan a szuloi felugyeleti jog szunetel a tavolsagtartasi hatarozat miatt, ez azt is jelenti, hogy az alapveto apai jogaim sem gyakorolhatok, mint nevvalasztas, lakhely megjeloles?

victor # 2009.12.13. 20:39

Udvozlet!
Eloszor is elnezest az ekezetek nelkuli maganhangzokert, nincs magyar klaviaturam.
Gondom viszont van...
Szeptemberben szuletett a fiam, de az anyaval nem elunk egyutt mar januar ota.
Hivatalosan nem vagyok elismerve, mint apa, bar a babakonyvben a keresztnevem ott van.
A holgy es en kozottem el egy tavolsagtartasi hatarozat, mert o anno nem volt rest meg fel is jelenteni engem testi sertes vadjaval.
A tavolsagtartast viszont mar tobbszor megszegte a fiamra valo hivatkozassal. Termeszetesen penzrol van szo, mivel egyedul keptelen mindenben ellatni a kicsit. Nem is varom tole, de emellett o ugy gondolja, semmilyen jogom nincs a fiamhoz, csak fizetni neki, baraton keresztul penzt kuldeni, a bankszamlajara atutalni, az ajtaja alatt boritekot becsusztatni.
A holgy a szules ota folyamatosan megtagadja apai jogaimat.
Az apasagi kereset mar a birosagon van, remelhetoleg a heten kimondjak, hogy en vagyok az apa.
A kerdesem az lenne. Miutan hivatalosan elismertek, leallithato e az anya alltal inditott utlevel ugyintezes, mivel a kicsinek del afrikai utlevelet akar?
Kerem, valaki mondjon valami okosat, ne biztatot. Koszonom.

ObudaFan # 2009.12.10. 20:04

A te nevedet akkor is kaphatja, ha még a volt férjed lesz a vélelmezett apa.

Barbuska # 2009.12.10. 19:23

Na akkor mindenképp házasodni kell!!
Vagy a születés után a volt férj nevét kapja,majd utánna újabb bírósági per!!!

Még egy kis idegesség!!

Köszönöm mindenki válaszát!!

Barbuska # 2009.12.10. 19:16

A válóper be van már adva,csak még nincs vége!!Talán januárban ki mondják a végleges válást!!

De ha nem írom be az apát,akkor nem kerül autómatikusan a volt férj nevére??
Mert az halottam,hogyha a válást követő 300 napon belül megszületik a gyermek(mégha az nem is a volt férjjé)a volt férj nevére kerül!!Na és hiába tenne az igazi apuka apaságit,nem fogadják el!!!!
Azért kérdeztem,hogy a válásnál nem nyilatkozhat le az exférj,hogy nem az övé a gyerek??

Fúúú,nagyon rossz ez a jogszabály!Miért írják annak a nevére a gyereket akinem semmi köze hozzá!!
Főleg ha mindenki nyilatkozna hogy kié!!

Válás után még egy kis hercehurca,a gyermek kerüljön az igazi apa nevére!

ObudaFan # 2009.12.10. 19:05

Ha januárban jogerős a bontás, akkor vagy összeházasodsz a biológiai apukával, és akkor őt kell apának tekinteni, vagy apasági vélelem megdöntési pert kell indítani , és utána tehet a biológiai apa elismerő nyilatkozatot.

monalisa1 # 2009.12.10. 19:04

Amikor megszületik a gyermek az apa rovatot hagyd üresen, vagyis a saját lánykori családi nevedre anyakönyveztesd a gyermeket.

Mielőbb be kell adni a válópert...
A válást követő 10. hónapban a gyámhatóságon megnevezheted a gyermek valódi apját, vagyis onnantól a biológiai apa nevére veheti a kicsit.

Nagy vonalakban ez, de ettől függetlenül részletes tájékoztatásért mielőbb menj el a gyámhivatalba.

"Mona"
laikus hozzászóló

Barbuska # 2009.12.10. 18:33

Szép estét!!

Tanácsot szeretnék kérni!!

A férjemmel három éve nem élünk együtt,másfél éve van új kapcsolatom,amiben megfogant egy gyermek!

Ha a válást januárban mondjak ki végleg,de a kicsi júliusban születik.akkor a vérszerinti apa tehet apasági nyilatkozatot??vagy mindenképp a volt férj nevére kerül a gyerek??
A váláson nem lehet tenni valamit ennek ügyében??
Nem nyilatkozhat a volt férj,hogy nem az övé a gyermek??

_Wasp_ # 2009.12.10. 16:44

pert csak bíróság előtt lehet indítani.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Sly13 # 2009.12.10. 16:28

ezt idáig is tudtam, igazából a kérdés az, hogy hová kell fordulni? Ügyészség? Bíróság?

_Wasp_ # 2009.12.10. 14:26

ha nincs betöltve az apai jogállás valaki más által, akkor pert lehet indítani, és pernyertesség esetén megilletnek majd a szülői jogok.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Sly13 # 2009.12.10. 14:18

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. A gyermek nincs a nevemen, mert az anya nem engedélyezte, sehol nem szerepelek mint apa. 7 évig éltünk együtt, született egy fiunk, aki most 5 éves. Levelekkel fényképekkel bizonyítani tudom, hogy a gyermek az enyém. Az anya külföldre készül. Milyen jogaim vannak? Mit tegyek, hogy ne léphessen? A gyámhatóságon azt mondták semmi jogom a gyerekkel kapcsolatban, pénzt mégis elfogadja. Mit tegyek? Hová forduljak?

Köszönettel
sly13

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.13. 11:51

Akkor az a gyerek nem pár hónapos, hanem több, mint egy éves.

szikszai # 2009.11.13. 11:47

2 évig tartott a házasság,a gyermek miatt volt a gyors házasságkötés a szülők kérésére.

kalamalyka2 # 2009.11.12. 08:16

pl megkérdezed........

Nicole1 # 2009.11.11. 16:12

Honnan tudom megtudni a családtagok napra pontos születési dátumát a legegyszerűbb módon????

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.11. 14:51

Nem kötekedni akarok, de mi ez a turbó? A gyerek még csak néhány hónapos, de a házasságkötés előtt fogant? Akkor a házasság mennyi ideig tartott? Egy hétig?

ObudaFan # 2009.11.11. 14:15

Lehet kérni költségmentességet.

szikszai # 2009.11.11. 14:06

Elfelejtettem, olyat hogy kedvezményt kérni a vizsgálatra lehet,hogy ne annyiba kerüljön amennyibe?Nemtudom hogy ezt szakszóval hogy mondják.

szikszai # 2009.11.11. 14:04

Ezt az utolsó mondatot nemigazán értem.

Hogy: ha az apaság anélkül is kizárható.???

És ha a kereset beadásakor a papírba beleírjuk,hogy ő is én is elfogadjuk ezt az első vizsgálatot,és nemakarunk csináltatni másikat?Ilyet lehet,elfogadják?

ObudaFan # 2009.11.11. 13:46

Ahoz hogy az apa levegye a gyermekről a nevét akkor kell indítani apasági keresetet?

Igen.

És azt ki indíthatja?Az apa vagy a gyermek,de ha a gyerek még csak pár hónapos?

Indíthatja az apa. Vagy a gyermek nevében kérheted, hogy a gyámhatóság rendeljen ki eseti gondnokot a perindításra.

És ha egyik fél sem akar indítani,mert fél hogy nem fogadja el a bíróság az általunk csináltatott apasági vizsgálatot,mert nemakar 300ezreket fizetni a másikért,akkor olyankor mi van?

Akkor marad a gyerek apja az exférj.

Éppen ezért csináltattuk meg saját magunk mert az olcsóbb volt!Amugy hogy szoktak dönteni,elszokták fogadni a felek által csináltatott vizsgálatot?

Az valószínűleg nem elég. De nem feltétlenül kell a drága DNS-vizsgálat, ha az apaság anélkül is kizárható.

szikszai # 2009.11.11. 13:30

Kedves Fórumozók!
Férjemmel a válást mult héten jelentették ki,csak a válási per közben közbejött nekünk egy kis változás.Az első tárgyalás után közösen csináltunk egy apasági vizsgálatot,ahol a házasság előtt fogant gyermeknek nem a férjem az apa.Mult héten a bíróságon erről szó volt,csak ott a bírónő sem tudta megmondani,hogy ilyenkor mi a teendő,hogy az általunk elvégzett vizsgálatot elfogadják e vagy segy újat kell csinálni,tehát apasági keresetet kell indítani,mert ez abba az illetékbe nincs benne amit a válás során fizettünk.Ahoz hogy az apa levegye a gyermekről a nevét akkor kell indítani apasági keresetet?És azt ki indíthatja?Az apa vagy a gyermek,de ha a gyerek még csak pár hónapos?És ha egyik fél sem akar indítani,mert fél hogy nem fogadja el a bíróság az általunk csináltatott apasági vizsgálatot,mert nemakar 300ezreket fizetni a másikért,akkor olyankor mi van?Éppen ezért csináltattuk meg saját magunk mert az olcsóbb volt!Amugy hogy szoktak dönteni,elszokták fogadni a felek által csináltatott vizsgálatot?
Válaszukat köszönöm!!

pazs # 2009.11.10. 10:58

Nagyjából sehogy. Esetleg az apa hozzájárulhat a gyermek örökbefogadásához, ha ezt a gyámhivatal jóváhagyja, akkor már csak az anyakönyvi kivonatban lesz apa, jogai nem lesznek. A tartásdíjfizetési kötelezettsége persze megmarad, de ahogy látom, erre nem törtétek magatokat.

A gyereketeknek nincsenek amúgy igényei?