És még -Te vagy ideges ?
Apasági kereset
Barbutácska !
Amig a válást nem mondták ki, addig Te férjes asszony vagy ! Momentán házasságtörést követsz el ! Én sem a középkorban élek, ha 3 éve kűlönéltek, nem várhato el Tőled az önmegtartóztatás, de házastársi kapcsolatban teherbe esni egy másik férfitől ??? Hááát ?
A masik kerdesem pedig az, hogy ugyan a szuloi felugyeleti jog szunetel a tavolsagtartasi hatarozat miatt, ez azt is jelenti, hogy az alapveto apai jogaim sem gyakorolhatok, mint nevvalasztas, lakhely megjeloles?
Udvozlet!
Eloszor is elnezest az ekezetek nelkuli maganhangzokert, nincs magyar klaviaturam.
Gondom viszont van...
Szeptemberben szuletett a fiam, de az anyaval nem elunk egyutt mar januar ota.
Hivatalosan nem vagyok elismerve, mint apa, bar a babakonyvben a keresztnevem ott van.
A holgy es en kozottem el egy tavolsagtartasi hatarozat, mert o anno nem volt rest meg fel is jelenteni engem testi sertes vadjaval.
A tavolsagtartast viszont mar tobbszor megszegte a fiamra valo hivatkozassal. Termeszetesen penzrol van szo, mivel egyedul keptelen mindenben ellatni a kicsit. Nem is varom tole, de emellett o ugy gondolja, semmilyen jogom nincs a fiamhoz, csak fizetni neki, baraton keresztul penzt kuldeni, a bankszamlajara atutalni, az ajtaja alatt boritekot becsusztatni.
A holgy a szules ota folyamatosan megtagadja apai jogaimat.
Az apasagi kereset mar a birosagon van, remelhetoleg a heten kimondjak, hogy en vagyok az apa.
A kerdesem az lenne. Miutan hivatalosan elismertek, leallithato e az anya alltal inditott utlevel ugyintezes, mivel a kicsinek del afrikai utlevelet akar?
Kerem, valaki mondjon valami okosat, ne biztatot. Koszonom.
A te nevedet akkor is kaphatja, ha még a volt férjed lesz a vélelmezett apa.
Na akkor mindenképp házasodni kell!!
Vagy a születés után a volt férj nevét kapja,majd utánna újabb bírósági per!!!
Még egy kis idegesség!!
Köszönöm mindenki válaszát!!
A válóper be van már adva,csak még nincs vége!!Talán januárban ki mondják a végleges válást!!
De ha nem írom be az apát,akkor nem kerül autómatikusan a volt férj nevére??
Mert az halottam,hogyha a válást követő 300 napon belül megszületik a gyermek(mégha az nem is a volt férjjé)a volt férj nevére kerül!!Na és hiába tenne az igazi apuka apaságit,nem fogadják el!!!!
Azért kérdeztem,hogy a válásnál nem nyilatkozhat le az exférj,hogy nem az övé a gyerek??
Fúúú,nagyon rossz ez a jogszabály!Miért írják annak a nevére a gyereket akinem semmi köze hozzá!!
Főleg ha mindenki nyilatkozna hogy kié!!
Válás után még egy kis hercehurca,a gyermek kerüljön az igazi apa nevére!
Ha januárban jogerős a bontás, akkor vagy összeházasodsz a biológiai apukával, és akkor őt kell apának tekinteni, vagy apasági vélelem megdöntési pert kell indítani , és utána tehet a biológiai apa elismerő nyilatkozatot.
Amikor megszületik a gyermek az apa rovatot hagyd üresen, vagyis a saját lánykori családi nevedre anyakönyveztesd a gyermeket.
Mielőbb be kell adni a válópert...
A válást követő 10. hónapban a gyámhatóságon megnevezheted a gyermek valódi apját, vagyis onnantól a biológiai apa nevére veheti a kicsit.
Nagy vonalakban ez, de ettől függetlenül részletes tájékoztatásért mielőbb menj el a gyámhivatalba.
"Mona"
laikus hozzászóló
Szép estét!!
Tanácsot szeretnék kérni!!
A férjemmel három éve nem élünk együtt,másfél éve van új kapcsolatom,amiben megfogant egy gyermek!
Ha a válást januárban mondjak ki végleg,de a kicsi júliusban születik.akkor a vérszerinti apa tehet apasági nyilatkozatot??vagy mindenképp a volt férj nevére kerül a gyerek??
A váláson nem lehet tenni valamit ennek ügyében??
Nem nyilatkozhat a volt férj,hogy nem az övé a gyermek??
pert csak bíróság előtt lehet indítani.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
ezt idáig is tudtam, igazából a kérdés az, hogy hová kell fordulni? Ügyészség? Bíróság?
ha nincs betöltve az apai jogállás valaki más által, akkor pert lehet indítani, és pernyertesség esetén megilletnek majd a szülői jogok.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A gyermek nincs a nevemen, mert az anya nem engedélyezte, sehol nem szerepelek mint apa. 7 évig éltünk együtt, született egy fiunk, aki most 5 éves. Levelekkel fényképekkel bizonyítani tudom, hogy a gyermek az enyém. Az anya külföldre készül. Milyen jogaim vannak? Mit tegyek, hogy ne léphessen? A gyámhatóságon azt mondták semmi jogom a gyerekkel kapcsolatban, pénzt mégis elfogadja. Mit tegyek? Hová forduljak?
Köszönettel
sly13
Akkor az a gyerek nem pár hónapos, hanem több, mint egy éves.
2 évig tartott a házasság,a gyermek miatt volt a gyors házasságkötés a szülők kérésére.
pl megkérdezed........
Honnan tudom megtudni a családtagok napra pontos születési dátumát a legegyszerűbb módon????
Nem kötekedni akarok, de mi ez a turbó? A gyerek még csak néhány hónapos, de a házasságkötés előtt fogant? Akkor a házasság mennyi ideig tartott? Egy hétig?
Lehet kérni költségmentességet.
Elfelejtettem, olyat hogy kedvezményt kérni a vizsgálatra lehet,hogy ne annyiba kerüljön amennyibe?Nemtudom hogy ezt szakszóval hogy mondják.
Ezt az utolsó mondatot nemigazán értem.
Hogy: ha az apaság anélkül is kizárható.???
És ha a kereset beadásakor a papírba beleírjuk,hogy ő is én is elfogadjuk ezt az első vizsgálatot,és nemakarunk csináltatni másikat?Ilyet lehet,elfogadják?
„Ahoz hogy az apa levegye a gyermekről a nevét akkor kell indítani apasági keresetet?”
Igen.
„És azt ki indíthatja?Az apa vagy a gyermek,de ha a gyerek még csak pár hónapos?”
Indíthatja az apa. Vagy a gyermek nevében kérheted, hogy a gyámhatóság rendeljen ki eseti gondnokot a perindításra.
„És ha egyik fél sem akar indítani,mert fél hogy nem fogadja el a bíróság az általunk csináltatott apasági vizsgálatot,mert nemakar 300ezreket fizetni a másikért,akkor olyankor mi van?”
Akkor marad a gyerek apja az exférj.
„Éppen ezért csináltattuk meg saját magunk mert az olcsóbb volt!Amugy hogy szoktak dönteni,elszokták fogadni a felek által csináltatott vizsgálatot?”
Az valószínűleg nem elég. De nem feltétlenül kell a drága DNS-vizsgálat, ha az apaság anélkül is kizárható.
Kedves Fórumozók!
Férjemmel a válást mult héten jelentették ki,csak a válási per közben közbejött nekünk egy kis változás.Az első tárgyalás után közösen csináltunk egy apasági vizsgálatot,ahol a házasság előtt fogant gyermeknek nem a férjem az apa.Mult héten a bíróságon erről szó volt,csak ott a bírónő sem tudta megmondani,hogy ilyenkor mi a teendő,hogy az általunk elvégzett vizsgálatot elfogadják e vagy segy újat kell csinálni,tehát apasági keresetet kell indítani,mert ez abba az illetékbe nincs benne amit a válás során fizettünk.Ahoz hogy az apa levegye a gyermekről a nevét akkor kell indítani apasági keresetet?És azt ki indíthatja?Az apa vagy a gyermek,de ha a gyerek még csak pár hónapos?És ha egyik fél sem akar indítani,mert fél hogy nem fogadja el a bíróság az általunk csináltatott apasági vizsgálatot,mert nemakar 300ezreket fizetni a másikért,akkor olyankor mi van?Éppen ezért csináltattuk meg saját magunk mert az olcsóbb volt!Amugy hogy szoktak dönteni,elszokták fogadni a felek által csináltatott vizsgálatot?
Válaszukat köszönöm!!
Nagyjából sehogy. Esetleg az apa hozzájárulhat a gyermek örökbefogadásához, ha ezt a gyámhivatal jóváhagyja, akkor már csak az anyakönyvi kivonatban lesz apa, jogai nem lesznek. A tartásdíjfizetési kötelezettsége persze megmarad, de ahogy látom, erre nem törtétek magatokat.
A gyereketeknek nincsenek amúgy igényei?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02