beva1098
Végső soron követelheti.
Leiah
Ez jogilag teljesen korrekt. A jövőre nézve lehet annyit tenni, hogy kéri a gyermektartás összegének leszállítását a bíróságtól. Ezt kellett volna tenni korábban is.
beva1098
Végső soron követelheti.
Leiah
Ez jogilag teljesen korrekt. A jövőre nézve lehet annyit tenni, hogy kéri a gyermektartás összegének leszállítását a bíróságtól. Ezt kellett volna tenni korábban is.
ObudaFan! Köszönöm a választ!
Nincs mit.
Obudafan! Köszönöm a választ, még akkor is ha nem kicsit elkeserítő számomra.
Ha én kötelezhető vagyok a tartásdíj fizetésére, kérdésem, hogy annak mértéke hogyan kerül megállapításra?
Köszönettel beva1098
Sziasztok.Elég nehéz helyzetbe vagyok mert a volt páromtol van egy 10éves fiunk.idáig 20000ft-ot fizetett.De most hogy már ekkora a különböző szakköröak,az iskolára elmegy az a pénz.Minden alkalommal megigéri hogy hozzájárul de csak igéretek maradnak.Mivel ujra férjhez mentemésjelenleg gyeden vagyok nem tudok már mindent egyeül válalni.Ő még mindig a szüleinél lakik és jofizetést kap amit álltalába a kocsmába hord,szlei sokat segitenek a gyereknevelésbe nem szeretném ha velük megromlana a kapcsolatom de mosthogy már ha a fiammegy hogy be kéne fizetni a szinház jegyet 2400ft akkor is csak azt kapja szoljon nekem.Tehát most gondolkodom hogy tartásdijiránti kérelmet nyujtok be birosági uton csak sajnos nem tudom a menetét ebbenszeretnék segitséget kérni.Illetve ami még a dolog lényege hogy köztünk volt hivatalosan is gyerekelhelyezés nálam helyezték el és mint megtudtam kérte a gyerek után járo adokedvezményt ez hogy lehetséges hisz én semilyen papirt nem irtam alá
Ha már elhelyezték nálad, akkor a tartásdíjról is kell, hogy legyen határozat.
8 éve állapottunk meg 6000ft ban azota eltelt pár év éssemmit nemvesz neki bár az összeget növelte de szerinte ez épp elég a kiadásokra szerintemmeg nem.ne a kocsmába hordjavehetne egy cipőt.
Sziasztok!
A volt párommal most lesz a válásunk,van egy 5 éves kisfiúnk.Én jelenleg munkanélküli vagyok,csak járadékot kapok,ami 54000Ft.A volt párom jelenleg kint dolgozik külföldön.Nem alkalmazottként dolgozik,hanem mint egyéni vállalkozó és illetményt kap.A kérdésem az lenne,hogy ebből le tudnám vonatni a tartásdíjat azaz a 20%-ot?Ha igen akkor az azt jelentené,hogy akár kaphatnék 150.000Ft gyerektartást is?
Köszönöm előre is a választ!
dittike27
A gyerek lakóhelye szerinti bíróságon indíthatsz keresetet a tartásdíj emelése iránt.
Tisztelt Fórum!
Gyermektartásdíj per van folyamatban, és közben kiderült, hogy az egyik gyermekem beteg. Ezt én nem tudtam rögtön közölni, a bírósággal, hanem 20nap múlva a tárgyaláson adtam elő, és kértem orvosszakértő vizsgálatát is.
Ezt a bírónő elutasította, olyan indokkal, hogy én későn kértem, és ezzel késleltetem a pervitelét, rosszhiszeműen?
Hogyan tudnám igazolni ,hogy ez nem rosszhiszemű késleltetés? Hiszen mire kerestem volna egy ügyvédet, míg megírja a beadványt, és az iktatás... Majdnem ugyanannyi ideig tart.
Különben is miért késleltetés ez, a tárgyalás már ki volt tűzve. Ugyanaz a nap.
Nem inkább a volt férjem késlelteti, aki a szakorvosi vizsgálat ellenére nem hisz.
Egy szakorvosi vizsgálati lap nem elég??
Köszönettel: Erika
A kérdés az, hogy mennyire van releváns összefüggés a gyermektartási díj összege és a gyerek betegsége között. Milyen betegsége van a gyereknek? Tartós fogyatékosság? Mert akkor érdemes szaggatni az istrángot...
Az orvosszakértő kirendelésében, a bizonyítékok mérlegelésében és figyelembevételében persze a bíró határoz...
Köszönöm, de a kérdésemre még továbbra sem kaptam választ!
Gyermektartásdíj per van folyamatban, és közben kiderült, hogy az egyik gyermekem beteg. Ezt én nem tudtam rögtön közölni, a bírósággal, hanem 20nap múlva a tárgyaláson adtam elő, és kértem orvosszakértő vizsgálatát is.
Ezt a bírónő elutasította, olyan indokkal, hogy én későn kértem, és ezzel késleltetem a pervitelét, rosszhiszeműen?
Hogyan tudnám igazolni ,hogy ez nem rosszhiszemű késleltetés? Hiszen mire kerestem volna egy ügyvédet, míg megírja a beadványt, és az iktatás... Majdnem ugyanannyi ideig tart.
Különben is miért késleltetés ez, a tárgyalás már ki volt tűzve. Ugyanaz a nap.
Nem inkább a volt férjem késlelteti, aki a szakorvosi vizsgálat ellenére nem hisz.
Egy szakorvosi vizsgálati lap nem elég??
Köszönettel: Erika
Választ kaptál:
"a bizonyítékok mérlegelésében és figyelembevételében persze a bíró határoz" - azaz a bíró dönti el mindazokat, amiket kérdeztél és amire tőlünk várod a választ...
magyar állampolgár vagyok, 6 éves kisfiam édesapja külföldi, indiai. eddig egyetlen fillért sem kaptunk a gyermek támogatására. érdeklődöm, hogy melyik bíróságon állapítják meg a gyermek tartásának kötelezettségét külföldi kötelezett esetén? a gyermek házasságon kívül született, az apa a fizikai távolság miatt nem tett apasági nyilatkozatot ( nem járultak hozzá, hogy külön-külön megtegyük ezt, közös tartózkodási helyünk pedig nem volt).
szeretném az állam által megelőlegezett tartásdíjat kérni a gyámügytől, ám először - ha jól gondolom - egy bírósági határozatra van legelőször is szükség, amely kimondja, hogy milyen és milyen összegű tartásra kötelezett a távollévő szülő.
nem tudom, hogy India tagja-e a New York-i egyezménynek, illetve van-e kétoldalú egyezmény a családjogi ügyek intézésére, kérdésem, ha esetleg ez negatív, akkor az állam nem előlegezi meg a tartásdíjat? a gyámügyi ügyintézők elég hiányos ismeretekkel rendelkeznek, tapasztalatom szerint.
köszönöm a segítséget!
Indi
Tisztelt fórumozók!
Ha a Bírósághoz beadott egyezséget a bíróság még nem hagyta jóvá,akkor az semmis,ill nem betartandó?
Gyermektartásdíj egyezség alapján 50ezer,de apuka csak 20ezret fizet,mert azt mondja majd amit a bíróság megállapít azt fizeti,kereseti igazolást kértek,de én anya/munkanélküli vagyok,vagyis még gyed -en ,októberig.A lakásból is kiakar tenni,pedig egyeszég alapján én maradhatok benne a gyerekkel,bár a bíróság ezt sem hagyta jóvá,de már a lakáshitelt sem fizeti,amiben élünk.Szép kis apa.Mit mondtok,mit tegyek?
Tisztelt Fórumozók!.
Lányom 2010 tavaszán elvált . A gyermektartási fizetésről az alábbi megállapodás készült.
" A felek úgy állapodnak meg,hogy a X és Y utónevű gyermekek tartása címén az apa a férj-2010 március 1,napjától a gyermekek a középiskolai tanulmányai folytatásának idejére,összesen a két gyermekre számítottan 100 hónapra gyermekenkénti 20,000 Ft-20,000 Ft havi gyermektartás díj számításával- egy összegben előre megfízet 2,000,000 Ft gyermektartásdíjat a feleség részére. A feleség a 2,000,000 ft kifizetését elismeri. és kifejezetten lemond arról,hogy a gyermekek után az itt megjelölt 100 hónapidejére a gyermekek tartásával kapcsolatosan az apával szemben bármilyen jogcímen igényt érvényesítsen. Az anya ugyanakkor gyermektartásdíjra jogosult akkor,hogy az itt kiszámított 100 hónap után-tanulmányaik folytatása miatt -a gyermekek tartásra szorulnak". Kérdésem,Hogyan kell értelmezni a leírtekat?
Mikor esedékes az apának a gyerektartás fizetése? Az idősebbik most fejezte be e középiskolát és szeptembertől egyetemre megy tanulni. A fiatalabb most szeptemberben lesz második osztályos a középiskolába.
Mind ezt azért kérdem mert másképp értelmezi a voltférj és másképp a lányom??
Zsuzsa
A 2010. március 1-et követő 100. hónap lejárta után.
Sikeresen
Mindenesetre nem végrehajtható. De nyilván a bíróság a megállapodást akkor is figyelembe veheti, ha a tárgyaláson már nem szeretné ezt a szándékát fenntartani.
Vadvirág:
"Mikor esedékes az apának a gyerektartás fizetése?"
Ha jól számoltam, akkor a tartásdíj 2018.06.30-ig rendezve van. Először 2018. július hónapban kell (ha kell) apukának újra fizetnie.
Köszönöm a válaszokat,de a lányom szerint az idősebbik gyermek után már most kellene fizetni .mivel a megállapodásban úgy van,hogy a középiskolai tanulmányai folytatása idejére van kifizetve. A fiatalabbik gyermek után meg ,ha Ő befejezte a középiskolai tanulmányt és ha tovább tanul.
Épp az a bosszantó,hogy a férj is úgy gondolja,hogy még nem kell fizetni. A megállapodás a bíróságon kettő ügyvédnővel és a bírónővel lett megfogalmazva és szomorú,hogy vitára ad okot. (megállapodást szószerínt írtam le)
Zizzz számolását egyébként sem értem!!!!
Tisztelt ObudaFan.
az világos,hogy 100.hónap lejárta után,de hogy kell értelmezni a leírtakat. 50-50 hónap,vagy a fent leírtak szerint.
Zsuzsa
Nem ad ez vitára okot, 100-100 hónapot váltott meg eszerint a szöveg szerint. Mondjuk a 20-20e Ft-tal a 100 hónap sehogy sem jön ki 2M-ra, az igaz.
Tisztelt Forumozók!
Párom folyamatosan fizeti a gyermektartást, mivel azonban nemrég külföldre költöztünk így korábban előfordult, hogy csúszott a gyermektartás. Ennek oka a bankszámla nyitás, valamint a két ország között az átutalás hosszabb időt vesz igénybe (kb másfél 2 hét) amit az elején nem tudtunk, de ettől függetlenül a tartásdíj megérkezett, és ez azóta is így van, Viszont a volt feleség bírósághoz fordult, hogy elmaradt tartásdí van ezért páromat megbüntették és perköltséget illetve behajtási díjat is kiszabtak rá. Mi már csak a bírósági határozatot kaptuk meg. Kérdésem az lenne, hogy ezzel lehet e még valamit kezdeni, vagy már csak be kell fizetni ezt a pénzt, hozzáteszem mégegyszer nincs elmaradás és banki kivonattal lehet bizonyítani, hogy a pénz el lett utalva. Segítségüket előre is köszönöm.
ObudaFan
1,Elnézést,de úgy írja a megállapodás,hogy a két gyermekre számítottan 100 hónapra.
2, A gyermekek középiskolai tanulmányai folytatásának idejére,.
Ez akkor mit jelent?
Zsuzsa
Végülis igazad van, tényleg nem egyértelmű. De azért „az itt megjelölt 100 hónapidejére”, „az itt kiszámított 100 hónap után” ezek nekem inkább arra utalnak, hogy van 100 hónap, amikor nem kell tartásdíjat fizetni.
longman
A költséget a párodnak kell állni. De természetesen ha nem ismeri el a tőkeösszeg törlesztését a végrehajtást kérő, akkor a tőkeösszeg végrehajtásának a megszüntetése iránt lehet pert indítani.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |