De igen. Csak nem valószínű.
Gyerektartás dij
Köszönöm a válaszokat
Dóra, szerintem félreérted. A "20%, de minimum 50e" azt jelenti, hogy minden hónapban legalább 50 ft-ot kell fizetni, de amikor több a jövedelem 20%-a, akkor többet. És ha ezt kéri, és a bíróság jogosnak találja, akkor ezt fogja kapni.
valoapa
én értem hogy 50 ezret akar, de egyértelmüen igazoljuk, hogy a keresetének a 20 %-a 22500, ha 50 ezret kellene minimum fizetnünk az a férjem fizetésének majdnek az 50 %-a lenne. Egy egészséges (mert arra hivatkozott hogy a gyermek beteg, de minden orvosi papirját a bíróság hivatalból megkérte, és kiderült hogy a gyerek 2009 óta még háziorvosnál sem volt)gyerekre a fizetése majdnem felét nem tudom hogy megitélhetik e.
És mi számít jövedelemnek? A munkabéren kívül az egyéb juttatások is? Benzinpénz,étkezési jegy,jutalom,stb.Vagy csak a konkrét havi munkabér???
Azok is.
T.ObudaFan!
Akkor ez azt jelenti,hogy amikor nekünk a bíróságon le kellett adnunk az első tárgyalási napon a jövedelmünket a különköltözéstől ezidáig,akkor neki ezeket az adatokat is be kellett volna nyújtania? Mert ezt nem tette meg! És a bírónő kérdésére is csak a munkabérének összegét mondta,mint átlagkeresetet!
Ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm a válaszát!
Sziasztok. A bíróság bekérte a kiadásainkról a számlákat. Mi csatolni tudjuk, viszont mire mindent megküldünk, csak a fordítási költsége közel 100 ezer ft-ba kerülne. A felperes valószínüleg kérni fogja a magyarnyelvre fordítást. Kötelezhetnek bennünket a fordítás költségének viselésére? Ez anyagilag igen megterhelő lenne. Főleg azért is kérdezem mert már küldtünk hivatalos dokumentumokat és fordítóiroda által készítetett fordítást,amit mi fizettük, de a felperes nem fogadott el.
Jónapot kívánok ! tanácsot szeretnék kérni a gyámja én vagyok a kis gyereknek de a Gyámhivatal nem kérte a gyerektartást, az anya gyesen van ilyen esetben is kérhető a gyerektartás ha valaki gyesen van ? az anya nem tart kapcsolatot a kis lánnyal, nem akar fizetni gyerektartást köszönöm várom válaszukat
Tanácsát kérném én vagyok a kis gyerek gyámja ha az anya gyesen van kérhetem e a gyerektartást és mi a menete
Kérhető. Kérdés viszont, hogy végre lehet-e hajtani valamiből.
Gyámja vagy, vagy te vagy a gondozó szülő.
lolkababa
Hívd fel erre a bíróság figyelmét.
Szép napot kedves fórumozók. A segítségeteket kérném a következő ügy megoldásához. Barátnőm élettársi kapcsolatban élt, amiből született egy kisfiúk,akit az apa a nevére vett, és elhagyta őket, amikor a kisfiú 8 hónapos volt. Azóta talán 2-szer látogatta meg a kisfiát. Gyermektartás díjat egyáltalán nem fizetett eddig és nem is jelentkezett. A kérdésem az lenne, hogy jár-e hivatalosan gyermektartás a barátnőmnek, ha igen milyen módon kezdeményezze ennek "követelését" A választ előre is köszönöm.
Per.
Kedves Hozzáértők!
Kérem a segítségüket,hogy külföldi munkavállaló apától hogy lehet behajtani a gyerektartást,3 évig megelőlegezte az állam,mivel Magyarországon nincs bejelentett állása,gondolom külföldön dolgozik.Hol érdeklődjek,hogy nyomozzam ki,hol dolgozik,merre induljak el?Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelt fórumozók!
A bíróság még 2010-ben gyermektartásdíj fizetési kötelezettséget állapított meg részemre,amit 3 hónap kivételével rendszeresen fizettem is. Most,2013-ban volt párom behajtóhoz fordult a még 2011-ben elmaradt 3 hónapi díj behajtására,és kérte a jövőben esedékes díj behajtását is. Kérheti az elmaradást közel 2 év elteltével? Mindenhol azt olvasom,hogy csak 6 hónapra visszamenőleg kérhető,ennek ellenére a végrehajtó követeli tőlem. Jogosan?
A hátralékod nem kétéves, hame mindössze három hónapos.
Kedves fórumozók!
Kérdezni szeretném, hogy a bíróságnak mennyi ideje van kitűzni a tárgyalást és erről értesíteni a sértettet?
Választ köszönöm
A kereset beérkezésétől számított 30 napon belül, bár kicsúszás előfordulhat. Tértis levélben a tárgyalás időpontjáról a kiértesítő végzés, ami majd további várakozást kíván...
---- laikus hozzászóló
Köszönöm a választ. Az ügyészség január 22-én vádemelést nyújtott be a bíróságra és a mai napig nem kaptam még a bíróságtól semmit, hogy mikor lesz a tárgyalás. Én tanú lennék tartás elmulasztása ügyben. Az is lehet, hogy engem mint sértettet meg sem hallgatnak?
Sziasztok! Egy kérdésem lenne. Adott egy gyermektartás emelési per férjem ellen. Nekem mint házastársnak milyen mértékben vizsgálhatják a jövedelmem? Gondolok arra hogy nyilatkoznom kell vagy igazolnom is, vagy adott esetben ha vállalkozó lennék az egész könyvelésem bekérhetik? Mivel az ex nagyon kekeckedik.Mire van jogköre a bíróságnak? Köszi a válaszokat
Vizsgálhatja a bíróság.
Kérdezheti a bíróság a jövedelmedet, de elsősorban a külön élő apának kell nyílatkoznia a sajátjáról. Amennyi t.díj fizetésére kötelezi őt a bíróság, neked a sajátodból ugyananyit hozzá kell tudni tenni a közös gyermek neveléséhez. (Az hogy mosol, főzöl, takarítasz stb. a nálad elhelyezett gyermekre, te mint gondozó szülő azt természetben teszed hozzá.)
----- laikus hozzászóló
Rita szerintem az új feleség, aki nem köteles a másik nőtől született gyerekekről gondoskodni..
Én az alperes felesége vagyok,nem az exe. Tehát van az alperes és én mint felesége és van még külön a felperes. És én mint alperes felesége mennyire vagyok vizsgálható. Itt az volt a kérdésem. Nyilatkozni nyilatkozhatok, de jövedelemigazolást is be kell adnom nekem is? Mivel az ex nem hiszi el hogy én dolgozom. Pedig de. Ezért furcsa nekem hogy engem is vizsgálhat teljes egészében a bíróság.
Azt nem, de a papa vagyoni, jövedelmi helyzetét, megélhetését befolyásolja az ő jövedelme is, hiszen együtt élnek, sőt, a felesége.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02