Gyerektartás dij

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.14. 07:19

De igen. Csak nem valószínű.

Dóra59 # 2013.02.14. 07:21

Köszönöm a válaszokat

valoapa # 2013.02.14. 08:19

Dóra, szerintem félreérted. A "20%, de minimum 50e" azt jelenti, hogy minden hónapban legalább 50 ft-ot kell fizetni, de amikor több a jövedelem 20%-a, akkor többet. És ha ezt kéri, és a bíróság jogosnak találja, akkor ezt fogja kapni.

Dóra59 # 2013.02.14. 13:36

valoapa

én értem hogy 50 ezret akar, de egyértelmüen igazoljuk, hogy a keresetének a 20 %-a 22500, ha 50 ezret kellene minimum fizetnünk az a férjem fizetésének majdnek az 50 %-a lenne. Egy egészséges (mert arra hivatkozott hogy a gyermek beteg, de minden orvosi papirját a bíróság hivatalból megkérte, és kiderült hogy a gyerek 2009 óta még háziorvosnál sem volt)gyerekre a fizetése majdnem felét nem tudom hogy megitélhetik e.

lolkababa # 2013.02.14. 19:28

És mi számít jövedelemnek? A munkabéren kívül az egyéb juttatások is? Benzinpénz,étkezési jegy,jutalom,stb.Vagy csak a konkrét havi munkabér???

ObudaFan # 2013.02.14. 20:17

Azok is.

lolkababa # 2013.02.14. 20:44

T.ObudaFan!
Akkor ez azt jelenti,hogy amikor nekünk a bíróságon le kellett adnunk az első tárgyalási napon a jövedelmünket a különköltözéstől ezidáig,akkor neki ezeket az adatokat is be kellett volna nyújtania? Mert ezt nem tette meg! És a bírónő kérdésére is csak a munkabérének összegét mondta,mint átlagkeresetet!
Ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm a válaszát!

Dóra59 # 2013.02.15. 06:43

Sziasztok. A bíróság bekérte a kiadásainkról a számlákat. Mi csatolni tudjuk, viszont mire mindent megküldünk, csak a fordítási költsége közel 100 ezer ft-ba kerülne. A felperes valószínüleg kérni fogja a magyarnyelvre fordítást. Kötelezhetnek bennünket a fordítás költségének viselésére? Ez anyagilag igen megterhelő lenne. Főleg azért is kérdezem mert már küldtünk hivatalos dokumentumokat és fordítóiroda által készítetett fordítást,amit mi fizettük, de a felperes nem fogadott el.

bébi54 # 2013.02.20. 09:52

Jónapot kívánok ! tanácsot szeretnék kérni a gyámja én vagyok a kis gyereknek de a Gyámhivatal nem kérte a gyerektartást, az anya gyesen van ilyen esetben is kérhető a gyerektartás ha valaki gyesen van ? az anya nem tart kapcsolatot a kis lánnyal, nem akar fizetni gyerektartást köszönöm várom válaszukat

Tanácsát kérném én vagyok a kis gyerek gyámja ha az anya gyesen van kérhetem e a gyerektartást és mi a menete

ObudaFan # 2013.02.20. 11:02

Kérhető. Kérdés viszont, hogy végre lehet-e hajtani valamiből.
Gyámja vagy, vagy te vagy a gondozó szülő.

ObudaFan # 2013.02.20. 11:03

lolkababa

Hívd fel erre a bíróság figyelmét.

tildi9 # 2013.02.27. 11:51

Szép napot kedves fórumozók. A segítségeteket kérném a következő ügy megoldásához. Barátnőm élettársi kapcsolatban élt, amiből született egy kisfiúk,akit az apa a nevére vett, és elhagyta őket, amikor a kisfiú 8 hónapos volt. Azóta talán 2-szer látogatta meg a kisfiát. Gyermektartás díjat egyáltalán nem fizetett eddig és nem is jelentkezett. A kérdésem az lenne, hogy jár-e hivatalosan gyermektartás a barátnőmnek, ha igen milyen módon kezdeményezze ennek "követelését" A választ előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.27. 13:31

Per.

sunshine25 # 2013.02.28. 08:38

Kedves Hozzáértők!
Kérem a segítségüket,hogy külföldi munkavállaló apától hogy lehet behajtani a gyerektartást,3 évig megelőlegezte az állam,mivel Magyarországon nincs bejelentett állása,gondolom külföldön dolgozik.Hol érdeklődjek,hogy nyomozzam ki,hol dolgozik,merre induljak el?Segítségüket előre is köszönöm!

pirosbögre # 2013.02.28. 10:05

Tisztelt fórumozók!
A bíróság még 2010-ben gyermektartásdíj fizetési kötelezettséget állapított meg részemre,amit 3 hónap kivételével rendszeresen fizettem is. Most,2013-ban volt párom behajtóhoz fordult a még 2011-ben elmaradt 3 hónapi díj behajtására,és kérte a jövőben esedékes díj behajtását is. Kérheti az elmaradást közel 2 év elteltével? Mindenhol azt olvasom,hogy csak 6 hónapra visszamenőleg kérhető,ennek ellenére a végrehajtó követeli tőlem. Jogosan?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.28. 10:21

A hátralékod nem kétéves, hame mindössze három hónapos.

Kriszti72 # 2013.02.28. 11:13

Kedves fórumozók!
Kérdezni szeretném, hogy a bíróságnak mennyi ideje van kitűzni a tárgyalást és erről értesíteni a sértettet?
Választ köszönöm

monalisa1 # 2013.02.28. 15:18

A kereset beérkezésétől számított 30 napon belül, bár kicsúszás előfordulhat. Tértis levélben a tárgyalás időpontjáról a kiértesítő végzés, ami majd további várakozást kíván...

---
  • laikus hozzászóló
Kriszti72 # 2013.02.28. 15:25

Köszönöm a választ. Az ügyészség január 22-én vádemelést nyújtott be a bíróságra és a mai napig nem kaptam még a bíróságtól semmit, hogy mikor lesz a tárgyalás. Én tanú lennék tartás elmulasztása ügyben. Az is lehet, hogy engem mint sértettet meg sem hallgatnak?

rita2680 # 2013.03.07. 13:31

Sziasztok! Egy kérdésem lenne. Adott egy gyermektartás emelési per férjem ellen. Nekem mint házastársnak milyen mértékben vizsgálhatják a jövedelmem? Gondolok arra hogy nyilatkoznom kell vagy igazolnom is, vagy adott esetben ha vállalkozó lennék az egész könyvelésem bekérhetik? Mivel az ex nagyon kekeckedik.Mire van jogköre a bíróságnak? Köszi a válaszokat

ObudaFan # 2013.03.07. 13:50

Vizsgálhatja a bíróság.

monalisa1 # 2013.03.07. 13:58

Kérdezheti a bíróság a jövedelmedet, de elsősorban a külön élő apának kell nyílatkoznia a sajátjáról. Amennyi t.díj fizetésére kötelezi őt a bíróság, neked a sajátodból ugyananyit hozzá kell tudni tenni a közös gyermek neveléséhez. (Az hogy mosol, főzöl, takarítasz stb. a nálad elhelyezett gyermekre, te mint gondozó szülő azt természetben teszed hozzá.)

----
  • laikus hozzászóló
Zizzz # 2013.03.07. 14:09

Rita szerintem az új feleség, aki nem köteles a másik nőtől született gyerekekről gondoskodni..

rita2680 # 2013.03.07. 14:36

Én az alperes felesége vagyok,nem az exe. Tehát van az alperes és én mint felesége és van még külön a felperes. És én mint alperes felesége mennyire vagyok vizsgálható. Itt az volt a kérdésem. Nyilatkozni nyilatkozhatok, de jövedelemigazolást is be kell adnom nekem is? Mivel az ex nem hiszi el hogy én dolgozom. Pedig de. Ezért furcsa nekem hogy engem is vizsgálhat teljes egészében a bíróság.

kaméleon # 2013.03.07. 14:41

Azt nem, de a papa vagyoni, jövedelmi helyzetét, megélhetését befolyásolja az ő jövedelme is, hiszen együtt élnek, sőt, a felesége.