A bíróságon a hölgy vélem azért nem strapálta magát mert a konkrét adatokat ugyis a végrehajtó rögzíti.
Gyermektartásdíj végrehajtása
Valószínű hogy a felvett alapadatok alapján a bírósági végrehajtó levélben és/vagy telefonon behív majd magához, és akkor részletes tájékoztatást adhatsz a végrehajtás alá kerülhető vagyoni értékekre vonatkozóan.
Mondjuk 2-3 hét múlva már te is kezdeményezheted a munkakapcsolatot a végrehajtóval.
Tehát egy kis türelem kéretik...
„Sem a bíróság sem a bírósági végrehajtó nem magánnyomozó iroda hogy helyetted bankszámok után kutakodjon.”
Kedves Monalisa! Hiszen épp erre vonatkozott a kérdésem is, azaz a kételkedés..... Mennyiben járt el helyesen a högy, aki a panasznapon intézkedett, mikor ennyit tett.....????
Papiron fel volt írva a ház címe, helyrajzi száma, az autó rendszáma, típusa, motor, stb.... semmire nem volt kíváncsi, még csak azt sem kérdete, hogy van-e munkahelye a kötelezettnek. (Nincs)..
MIkor erre rá lett kérdve, megnyugtatóan mondta, a végrehajtás során majd minden szépen kiderül, nincs szükség ezekre. A végrehajtást kérő lap sem az volt, amit itt, azt hiszem ObudaFan belinkelt.
Nos? Baj ez vagy természetes?
Nem a kérelmet benyújtót kell elmarasztalni.
Kérek Mindenkit, segítsen aki tud ebben a kérdésben!
Köszönöm!
Balogh Andrea
andrea1976
Sem a bíróság sem a bírósági végrehajtó nem magánnyomozó iroda hogy helyetted bankszámok után kutakodjon.
Legfeljebb a végrehajtó ír a néhány nagyobb magyarországi banknak, de ha ott nincs számla akkor nincs más mint apukától megkérdeni - aki nagy valószínűséggel nem fogja elárulni...
A végrehajtó 10 évig probálkozhat behajtással, utána elévül ezen jog.
Persze a 10 év alatt a tartozás a késedelmi kamat és az egyéb járulékos költségek miatt sokszorosára is felduzzadhat.
Ha van lakása/háza részben vagy egészében a nevén, a végrehajtó jelzálogot tehet az ingatlanra. Ha van autó melynek tudod a rendszámát lefoglaltatja: ha nem fizet elárvereztetik.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Kedves KBS! Bocsánat, kihagytalak. Mindenképp számítok akár a te véleményedre is...
Balogh Andrea
Továbbítva:
Kedves ObudaFan, Végrehajtó, és Mindenki, aki ért hozzá!
Megfogadtam a tanácsotokat, panasznapon elmentem a bíróságra. Előtte nézegettem az erre a fórumra nem rég belinkelt oldat, amin a végrehajtást kérő nyotatvány is vlt. Gondoltam ne legyek anyira vakon, számítsak rá, milyen adatokat kell majd szolgáltatnom .
(Előzményként Gytartásdíj 3 havi elmaradása ügyében kértem segítséget)
Nos, meglepődem. Készségesen fogadott egy hölgy, aki felvette az adatokat. Pontosaban: vittem a gyt-t megállapító határozatot, amit elő is keresett Bíóság saját példányaként. Ezen kívül egy űrlapra rögzítette hogy hány havi az elmaradás, mi a nevem, címem, és a Tartásra kötelezett neve, címe.
Bankszámlaszám, munkahely, vagyontárgy, ingatlan, ingó infó semmi nem kellett......
Kérdeztem,hogy nem kell-e dktáljak be ilyeneket, mire ő mondta, hogy nem, mert majd a végrehajtó azt ki fogja úgyis deríten. Lépcsőzetes az eljárás, első lépcső ha van jövedelme abból tiltás, aztán a többi ..... Mondtam volna, hogy nem ismerem melyik banknál van számlája exnek,lehet hogy külföldi, hisz ott dolgozott stb.... azt mondta az sem gond,a végrehajtó úgyis ki tudja deríteni.
Nos, azok után amiket itt olvasgatnk, felmerült a kérdés: elegendő-e ennyi, és a vérehajó dolga valóban mindez kiderítése??? Hiszen mndenki arról ír, hogy a bíróság nem nyomoz, kész adatokkal, tényekkel kell odamen munkahelyről, ingatlanról, vagyontárgyakról.
????
Köszönjük előre is a segítséget!
Balogh Andrea
Beadhatsz ellenkeresetet, de írd le a kérésedet 3 pld-ban és holnap tedd le a bírói asztalra.
Kérheted a t.díj mérséklését a tartós jövedelemnélküliségre hivatkozással, de ezt igazolnod kell.
Azt hogy nálatok esetleg kikapcsolják a villanyt stb. az a te és az anyukád sajnálatos problémája, ezzel szemben azonban a gyermeknek továbbra is kell ennie stb. valamint az iskolai dolgok is pénzbe kerülnek.
Szóval a szülő akár saját kárára is de köteles a gyermekéről gondoskodnia - legfeljebb átmenetileg havi alacsonyabb összeget képes fizetni. (A különbözetet meg majd utólag kamatával együtt.)
A további felnőttartás kérdését is tisztázhatjátok, vagyis kinek is fizetési a teljesítés a "kezeibe".
"Lisa"
laikus hozzászóló
kisokos ! holnap lesz a tárgyalásom amit ö inditott gyermektartás felemelése ügyben. nekem aszt tanácsolták a biroságon hogy a tárgyaláson inditsam az ellenpert. igy vártam a megszüntetési per inditásában. ha megszületik a változás amiben nem az anya lesz aki illetékes hanem a gyerekek ugy kérhetem hogy jelen feljelentést vonaja vissza ? annyit talán hogy regisztrált munkanélküli vagyok és nincs is jövedelmem semmi/ édesanyámmal élek és az ö nyugdijábol élünk/ most 2 honapi lemaradásom van és már mint szokásához hiven feljelent. ez igy megy ha lemaradok. most viszont tényleg nincs migöl hisz a számlái is megvanak /van olyan ami már kikapcsolási felszolitás/
ronapan,
kérted a bíróságtól a gyerektartás megszüntetését? És esetleg helyette rokontartás megítélését?
Amíg a bíróság nem szünteti meg a tdíj fizetési kötelezettségedet, addig az fennáll, nem szűnik meg automatikusan a gyermek nagykorúvá válásával. Ráadásul a határozat szerint a tdíjat az anyának kell megfizetned, így ha nem kapja meg, akkor megalapozottan tehet feljelentést, ha akar.
Szép napot mindenkinek!
Azt szeretném tudni, hogy ha a munkahely megkapja a fizetés letiltó végzést akkor mikor kapok és abból pénzt. Február 2-án küldte el a végrehajtó és még a mai napig nem kaptam pénzt!
Előre is köszönöm a választ! További szép napot!
tisztelt forumozok ! mint már sokszor van ismét kérdésem mivel nem találok semmilyen infot a kérdésemre.
nagykoru gyermek esetében miért tehet a rendörségen feljelentést az anya gyermektartás ügyben ? nagykoruk esetében már nem nekik kell eljárni saját ügyükben ?
igazábol asztmondta a rendör hogy bárki tehet feljelentést ilyen esetben ! akár a szomszéd is !ismételném hogy nagyokoruk a gyerekek de még tanulnak. ja és persze 2 éve nincs semmi kapcsolatom velük mert közölték nem kiváncsiak rám.
elöre is köszönöm a választ.
Az ex-éknél minél több a vita-veszekedés a pénztelenség miatt annál nagyobb a reménye annak hogy elzavarja a pasast (...) ezzel együtt megszünhet a gyermekek terrorizálása.
A t.díj hivatalos megállapítása miatt bírósághoz fordulhat, nem baj, de ameddig x Ft/hó kötelezés hivatalosan nincs megállapítva addig havi fizetési különbözeti elmaradásod nincs.
Egyuttal végre szabályozva lesz a láthatás/kapcsolattartás dolga, melybe a pasi nem szólhat bele - ha a zökkenőmentesség akadályozott az anyát bírságolja a gyámhatóság.
A saját dolgaidat próbáld rendezni és akkor ismét rendesen tudsz t.díjat fizetni valamint azon felül is támogatni a közös gyermekeket.
A továbbaikban postai csekken vagy bankszámlára a mindenkori teljesítést, különben letagadható...
"Lisa"
laikus hozzászóló
Kedves Fórumozók!
Elvált apa vagyok két lányom, az édesanyjukkal él. A volt feleségem közvetlenül a válásunk után összeköltözött egy férfival (a válásban nem volt szerepe) akivel azóta is együtt él, van más egy most 5 éves közös gyermekük is. A "Grál Lovag" új kapcsolatnak én vagyok a fóbiája, a komplexusa, mindent elkövet, hogy megkeserítse az életemet. Átvette a volt nejemtől a mi gyerekeink feletti irányítást, ő szabja meg a gyerekeimmel való kapcsolattartásomat, előttem játssza a csodaférfit, miközben otthon folyamatosan terrorizálja, nemcsak a lányaimat, a volt nejemet is. Ezt csak a körülmények megismerése végett írom. Gyerektartást sosem ítélet szerint fizettem, nem is tudom van-e benne egyáltalán megállapított tartásdíj. Azt hiszem eleinte 2x10.000 forinttal indultunk, ami mára az ő mindenkori kívánságaiknak megfelelően 2x25.000 forintra nőtt. Emellett mindig megveszem a gyerekeimnek amire szükségük van és megtehetem. Ha szigorúan számolok akkor eddig cca. havi 80-100 ezer forintot adok ki a lányokra (a gyerektartást beleértve). Most azonban egy nagy összegű munkámat nem fizetik ki (több hónapja csúszik a milliós nagyságrendű számlám kifizetése) miközben én minden beszállítómat és alvállalkozómat készpénzben kifizettem, így elfogyott a tőkém. Ezzel rendkívül szerencsétlenül egyidőben a volt feleségem élettársa elvesztette a munkáját. Megjegyzem a volt nejem -bár már a közös gyermekük is 5 éves- "három gyerekes anya úgysem kell sehová" felkiáltással meg sem próbál munkát keresni. Nekem pillanatnyilag nincs jövedelmem, az "adósomtól" kikönyörgött tízezer forintokból élek, így az eddigi 50.000 forint gyerektartást sem tudom időben és teljes összegben fizetni. Mivel az új kapcsolat férfitagjának munkanélküli segélyén, és a 3 gyerekre kapott családi pótlékon kívül más bevételük nincs így belőlem próbálják kisajtolni a hiányzó összeget. Én sosem egyetlen sort sem kértem arról, hogy átvették a gyerektartást. Olyan volt a viszonyunk, hogy nem éreztem szükségét. Most viszont a volt feleségem bírósággal, feljelentéssel, börtönnel fenyeget, miközben most is minden kiimádkozott 5000 forintból háromezret nekik adok. Nem érti meg, hogy a nincsből nem tudok többet fizetni. Kérdezném, mik a kilátásaim?
Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam!
Ja, vagyis a Bírósággal már feladtad a küzdelmet, vagyis nincs szó esetleges harmadfokról.
A jelzálogot valószínűleg nem fogják levenni a lakásról, legfeljebb az esetleges árverezést lenne jó elkerülni hiszen a gyermekek majdani apai öröksége forog kockán.
Két kisgyermekre 120e Ft díj túlzottnak mondható.
Hát így jártál azzal a bírósággal...
Külön jegyzem meg: nem tudom miért emlegeteg a középfokú bíróságot, vagyis t.díj dolgában vélem nemigen szokott egy ügy harmadfokra eljutni.
Üdv.
Lisa,
„Haladéktalanul fordulj bírósághoz és ...” Ez már megtörtént és a középfokot nem érdekelte a dolog. Egyébként két, 5 és 7 éves gyerekekre ítélték meg a 120ezret. A költségelszámolás ismeretében. A tartós munkanélküliség nem érdekelte a középfokot. Szerintük ha akarnék menne az ... a Bírók nem a mai Magyaroszágon élnek, stabil közalkalmazotti állásuk van.
Nem a tartásdíj összegével van problémám- a Bírósággal már feladtam a küzdelmet, -- hanem a végrehajtás megszüntetése.
Köszönöm a segítséget.
asztro
Próbálj valami másodállást, mellékfoglalkozást vállalni - átmenetileg akár feketén is, egyrészt hogy legyen valami pénzed, másrészt hogy csak tudj havonta csekken némi pénzt küldeni a t.díj gyanánt...
Ha látja a bíróság hogy igyekszel, töröd magad, akkor kedvezőbben itélheti meg a dolgokat.
A "jelentős" szó helyett a "lényeges" szó a jobb.
Haladéktalanul fordulj bírósághoz és kérd hogy a körülmények időközbeni jelentős változására tekintettel a t.díjat jelentősen mérsékeljék mivelhogy tartós munkanélküliként jelen idő szerint most már semmiféle jövedelmed nincs - vélhetően segélyen tengődsz... Egyben kérd hogy az itélet meghozataláig is már hozzanak ideiglenes intézkedést, azaz önhibádon kívüli okból hónapról hónapra ne növekedjék az elmaradó összeg.
Visszaolvastam de nem látom leírva a gyermekek számát, vagyis a 120e Ft/hó t.díjként legfeljebb 3 gyermek esetében lehet középszintű összeg., kettőnél mondhatni sok, igaz tudni kellene az életkorukat.
Kellene kérni hogy az ex tegyen le a bírói asztalra egy költségelszámolást hogy mit költ egy hónap alatt a gyermek(ek)re.
A bíróság heti panasznapján segítenek a keresetlevél megírásában, de vigyél magaddal mindenféle papírt, igazolást.
"Lisa"
laikus hozzászóló
„Ha legális jövedelmed van akkor a volt feleséged kérheti a t.díj munkahelyi letiltását, ezzel elhárulhat a félelme az esetleges nemfizetés miatt.”
Sajnos tartósan, 15 hónap, (és önakaratomon kívül) munkanélküli vagyok. Tehát a fizetésemből nincs mit letiltani mert jövedelmem nincsen. Egyébként a Híróság már megítélte az összeget jogerősen másodfokon, havi 120 ezer forintot, amikor már 10 hónapja munka nélkül voltam.
„Az autó a foglalkozáshoz nélkülözhetetlen?” Nem, nem nélkülözhetetlen a foglalkozásomhoz. (Tudom, hogy az egy lehetőség lett volna, az lenne, hivatkozni erre a kitételre, de hát ez not applicable.
Oké!
Az autó a foglalkozáshoz nélkülözhetetlen?
Ha legális jövedelmed van akkor a volt feleséged kérheti a t.díj munkahelyi letiltását, ezzel elhárulhat a félelme az esetleges nemfizetés miatt.
Írj levelet az ügyvédjének - aztán megbeszélik egymásközt.
A probléma az önkéntes fizetésben van, mert ahhoz hogy a t.díj letiltható legyen ahhoz előbb bírósági döntés szükséges a t.díj összegéről. (A jelen peres eljárásban vállald be a jelenlegi összeg fizetését és erről a bíróság végzést hoz, mely már "adú" az ex kezében.)
"Lisa"
laikus hozzászóló
„Tudom hogy szubjektív a kérdés de mennyit ér az autó?” kb. 120e forintot márkakereskedés szerint a konkrét autó felbecsülve.
„Illetve a foglalásijegyzőkönyv ben mennyire van értékelve?” 500e forintra.
Illetve a foglalásijegyzőkönyvben mennyire van értékelve?
Tudom hogy szubjektív a kérdés de mennyit ér az autó?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02