Eszti
a gond ott van hogy te vagy a felperes, s mint ilyen neked kell bizonyitani hogy s tartasdij felemelesere iranyulo kereseted megalapozott, mert az apa rendelkezik az ehhez szukseges jovedelemmel. Ket gyerekre nagyon keves 12.000 ft,en kb 35.000 ft-ot tartanek realisnak.
hivtkozhatsz arra, hogy az eletvitele ezt lehetove teszi. A szulo a gyermek tartasarol sajat szuksegletei rovasara is koteles gondoskodni.
ha erre nem kepes,vagy eltitkolja a jovedelmet, akkor egyeb vagyona terhere kerjed a tsrtasdij megallapitasat oeldaul ha van ingatlana vagy autoja.
nincs ugyveded ?
Gyermektartásdíj végrehajtása
Eszti08: nem csak a papíron leigazolt jövedelem számít, hiszen a bíró sem hülye! vizsgálhatják a kötelezett vagyoni helyzetét, életvitelét is.
Neked azt kellene valahogyan bizonyítanod, hogy nem az új asszony jövedelméből élnek, vásárolnak, hanem az apuka is keres feketén pénzt.
nandy!
Köszönöm a segítséget.Ezek szerint ismét átvertek.Hihetetlen a mai magyarországi gyt jog.
MajorDomus!
Ez szép leírva,hogy a szülő a saját tartása rovására is köteles a gyermekéről gondoskodni.Érdekes,hogy ez mindig a gondviselő szülőnek jut.Exem nem ment el direkt bejelentett munkahelyre dolgozni,hazajött külföldről és élt mint Marci hevesen 2 évig.Alkalmi munkák napi 5-8 ezer forintért,szakmájából adodoan plusz jövedelem,mind ez feketén.Ingatlan hányada van.Mi meg várjuk a jó szerencsét,és hónapokat,hátha a végrehajtó behajtja a tartozást.2 gyermeket nevelek minimálbérből albérletbe és senkit nem érdekel,hogy nem a saját magam szükségletéért aggodok,hanem a gyerekekéért.Nem Ők kérték,hogy megszülessenek,ha akkor vállaltuk Őket most sem kellene másként lennie.
Eszti!
Nálunk exem kérte a gyt csökkentését,mert nem talált munkát/2 év alatt/,de nem ment el még munkanélkülire sem,neki nincs pénze.
Mi megállapodtunk határozott összegben a váláskor gyerekenként 20-20 ezer forintban,úgy,hogy Ő külföldön élt,dolgozott és korrekten nem százalékos arányt kértem,mert ez lehetett volna akkor akár a háromszorosa is.
Nem lehúzni akartam akkor sem.
A biró közölte vele,hogy fizetnie kell,még a hátralékokat is,amire adtam időt.És megkérdezte,hogy tisztában van e a volt férjem,mekkora költség egy gyermek havi szükséglete.Ha köti az ebet a karohóz csökkenthetik,pereskedjünk,az már az ő költsége lesz és kb 5-6 ezer forintért teszi ezt.Megvan határozva egy gyermekre mekkora a minimális gyt és ezt veszik akkor alapul.
Sok sikert!
Kedves MD és Nándy!
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Eszti
Kedves Anyuka!
Tényleg meg van határozva, hogy mennyi a minimális gyt?
Ez hol van, hol lehetne utánanézni?
Írd már meg légyszíves!
Köszönettel: Eszti
Eszti08!
Nekünk a tárgyaláson -már egy éve volt-akkor azt mondta a bíró,hogy a mindenkori minimálbér 50%-át veszik alapul mert 2 kiskorú gyermekről van szó.Olvastam itt a fórumon konkrét számításokat is,ahol a mindenkori öregségi nyugdíjról írtak.A minimálbér esetén gyermekenként ez kiszámítható az öregségi nyugdíjnál amit itt számoltak 12 ezer pár száz forint volt.Ha jól emlékszem.Nézd meg a gyt díjban lévő fórumon,a napokban pont ezt taglalták.
Sok sikert Neked!
Az előző oldalon kértem én is segitséget tanácsot nekem miért nem válaszol senki? ildi12
Ildi
Eloszor is fizesd ki a vegrehajtonak a 18.000 ft -ot a koltdegfelhivasra mert ha ezt fel evig nem teszed meg, akkor a vegrehajtas megszunik, s kezdheted az egeszet elolrol.
nem ertem hogy kerulsz te a kepbe amikor ismeretlen tettes ellen tett feljelentest ?
Mint gyanúsított.
Akkor kerd a helyi rendotsegen hogy itt hallgassanak ki, akkor nem kell utaznod.
Segitséget szeretnék kérni,mert kétségbeesésemben már nem tudom hova forduljak.
7 évig élettársi kapcsolatban éltem, melyből született egy kislányunk.Mivel kapcsolatunk közben megromlott,a gyermekem apukája szüleihez költözött.gyermekemet nálam helyezték el,viszont az apuka nem fizet gyerektartást,évek óta.
Közben munkanélküli lettem,ami már lejárt igy a havi lakásfenntartási támogatásból, és a családi pótlékból,"tengetjük életünket.
A helyzetet neheziti, hogy kisláényom csökkentlátó,allergiás,fejfájós,ott tartok, hohy már a gyógyszereket sem tudom kifizetnio.
Kérésem:segitsen valaki, hová fordulhatok, a gyerkektartás utólagos behajtása végett, ahol hatékonyan, és gyorsan tudnak segiteni, hiszen lassan már enni sem tudok adni gyermekemnek.
Eddig csak elveszteme a bürokrácia utvesztőjében,és ugy érzem senki nem segit.
Másik kérdésem:élhete az apa a láthatási jogával,ha nem fizet gyerektartást.Köteles vagyok e neki odaadni a gyermekem, aki minden ilyen alkalommal lalkileg összeomlik.
Kérem segitsen valaki!!!!!!!!
Egy kétségbeesett anya!
Erika óvónéni
Csilla13
Általános érvényűen elmondható: a gyerektartás, és a láthatás/kapcsolattartás nem függ össze. Ha nem fizet gyerektartást, attól még köteles vagy neki odaadni a gyereket. Lévén, nem megvásárolja a láthatás jogát.
Az elmaradt tartásdíjat, gyorsan nem tudod behajtani rajta. A bürokráciai gépezet elég lassú. Minél előbb kezded el, annál előbb lesz belőle kézzelfogható pénzösszeg.
A tartás elmulasztása kiskorú veszélyeztetése. Tegyél feljelentést a rendőrségen.
Ez a leggyorsabb út. Ha egyből máshova fordulsz, akkor további időt veszítesz azzal, amíg egyik hatóság hivatalból értesíti a másikat/ esetleg külön vizsgálódik, igaz ez a gyermekjóléti szolgálatra, gyámhivatalra is,/ .
Segélyért/segítségért fordulj a helyi jegyzői gyámhivatalhoz. Elviekben nem oda kell fordulni, viszont szintén időt nyersz, ha egyből oda mész, ahová a többi hatóság is küldene. Ott tudnak segíteni egyéb önkormányzati támogatások házon belüli gyorsabb ügyintézésében is.
Nem feladatuk!
De sokat jelent ha csak odaszólnak telefonon a 3 irodával arrébb lévő xxxxxxxxxxxxxx osztályra.
Sok sikert!
Csak tudod az a gond, hogy a "kutyát"nem érdekli, hogy addig miből fizetem ki a rezsiket,hisz fűteni kell világitani kell,az orvoshoz menni kell,irtam kislányom csökkentlátó,uj szemüveget kap és azt sem tudom még miből fizetem ki-ez kit érdekel?
SENKIT?????????????
Nevelek egy ekső osztályos gyermeket, és lehetetlen helyzetben vagyok,ugy érzem egyedül maradtam ,és senki nem segit!!!
Erika óvónéni
Ha nem tudja a szociális védőháló, hogy téged ki kell szűrni, akkor nem fog kiszűrni.
Öltözz fel, és intézkedj.
Itt csak tanácsot kaphatsz. Pénzt nem.
Csilla!
A gyermektartás összegéről van jogerős bírósági végzés?
Vagy csak megállapodtatok?
Ha van végzés, azonnal menj a bíróságra panasznapon( 1 héten egyszer van) és ott megírják neked a végrehajtáshoz szükséges iratot. Ennyi. Gyorsan behajtják, ha van munkahelye, vagy lakása , vagy kocsija vagy bármilyen ingatlan a nevén.
Ha nincs, a végrehajtó kiad egy igazolást, azt beviszed a Gyámhivatalba és ott 6 hónapra kérjed a gyt. megelőlegezését.
Eszti
A végrehajtást 6 hónapra visszamenőleg kérjed, és továbbiakaban folyamatosan.
Ha ez így menne...
Eszti08!
Saját tapasztalatom alapján azért nem olyan gyorsan megy az.Mi másfél éve nem kapunk rendszeresen gyt,mindig utal valamennyit,hogy ne tudjuk az államtól azt megigényelni.Letiltás miből,nincs munkahelye,ingatlan hosszadalmas.
A fia szeművege 65-78-ezer forint körül mozog évente új kell és senki nem kérdezi meg,hogy miből oldom meg,Én vagyok a gondviselő szülő.:-))
A végrehajtást folyamatosra kell kérni,de ingatlan esetében ha letelik a fél év a felbecsülés óta újból becsültetni kell és ez mind idő.
Azért még mindíg ez a legcélravezetőbb járható út, és minél hamarab elkezdi, annál hamarabb jut pénzhez. Lehet, hogy a rendőrségi feljelentés és a végrehajtó levele már megteszi hatását és fizetni fog, mert lehet, hogy valójában van miből, csak eddig nem vette komolyan.
Egyébként ha nem, rájön egy csomó többletköltség, ilyen díj olyan díj, kamatok. Ha tanácsot kér valakitől, biztos azt fogja javasolni, hogy minél hamarabb fzessen, mert csak rosszabbul fog járni, ha késik.
Eszti
Eszti08!
Én mindig a járható,jogi uton haladok ezért tartunk ott,ahol tartunk.
A volt férjem jókat nevet,hogy nem jutunk idöben soha a gyt-hez,közben éli a nem szűkös hétköznapjait.:-)
Autó,nyaralás,új ruhák,buli a haverokkal.
A jog szerint a gondviselő szülő 6 hónapig oldja meg a gyermekek mindennapjait,mert addig az állam nem adhat gyt.
Nálunk sem végrehajtó,sem rendőrség nem vezetett sehová,mindig az utolsó pillanatban kapunk valamennyit és mossa mindenki a kezét,hogy nézzem a szándékát:-)
Kedves Eszti!
Köszönöm a tanácsot a gyermektartást birósági végzésben állapitották meg-nem fizetett az édesapa,én éltem jogaimmal, elmentem a biróságra a panasznapra, végrehajtó stb.........tehát ezt a kört már rég lejártam,és semmi.
nem értem mi van ebben az országban,a gyermeküket egyedül nevelő nőkkel, akik ráadásul még gyerektartást sem kapnak, munkahelyem sincs,nem törődik senki?Éhen is halhatunk?Hol van itt az igazság?
Tényleg el vagyok keseredve, jön a tél csizmát kéne vennem, kabátot a kislánynak,és nincs miből.
Hol élünk?Ez senkit nem érdekel?
Erika óvónéni
Kedves Eszti!
Azért nem olyan könnyü ahogy ezt irják én benne vagyok és tudom mi ez én másfél éve harcolok a 300000 ft ért és sehol semi a Biróság átadta a végrehajtónak de az nem intézkedik mig én nem fizetek neki minden eggyes árverés kiirásánál 18000 ft-ot mert az apának van egy fél házrésze viszont emiatt nem is adja ki a gyámhatóságnak azt a papirt ami álltal én megkaphatnám a pénzt az államtól.És mondom két és fél éve megy a harc amiből a mai napra az van hogy én szeretném a gyerektartást az apa meg feljelentett büncselekményes zaklatásért csak idöhúzás miatt. Most megyünk szembesitésre ugyanis nem fenyegettem senkit igy majd kiderül mit tudok még intézni de már el vagyok keseredve mert munkanélkülin vagyok mert gyes alatt kidobtak a munkahelyemről és most csomagolást kell vállalnom hogy egy kis pénzhez jussak.Sajna nem olyan egyszerű ahogy azt a hozzászólók irják. ildi12
Csilla
az apukanak nem a te eltartasodrol kell gondoskodnia,hanem a gyermekrol,ahogy neked is.
Keress munkahelyet akkor nem halsz ehen.
Ja !
Csak hogy tudd,falun élek, ahol nincs munkalehetőség semmi,bármilyen hihetetlen is semmi.
Elmehetnék Bpestre ,vagy a környező várookba, de akkor a gyereket nem tudom hová tenni.
Te hol élsz?Itt vidéken szerinted miért rágja otthon a kefét sok fiatasl kisgyermekes anyuka,akinek nincs kire bizni a gyerekét?Ennyire nem vagy tisztában a vidéki helyzettel akkor kérlek ne oszd az észt,vagy ha igen legalább valami "épitő"ötletet mondj.
Hova tegyem a gyerekemet, ha mondjuk délutános műszak van és 11 re érek haza a szomszéd városból?
Másik:kikérem magamnak hogy nekem kell a pénz,én már nagyon rég nem laktam jól.
Tudod te mi az?
Mint irtam a lányom csökkentlátó szemüveget kell neki iratnom,allergiás, gyógyszereket kell szednie,és itt a tél meleg ruhákat kell vennem.
Kérlek, ha nincs benned jóindulat,és empátia ne szólj hozzá a problémámhoz,ez nekem most igazán nem hiányzik!!
Én jó emberek jótanácsát kérem, nem észosztást!
Kérlek kimélj meg magadtól!!
Erika óvónéni

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02