Tisztelt Megara!
Most olvastam "kedves" hozzászólásodat egy kérdésemre vonatkozóan.
Cinikus mondataidra, megjegyzéseidre ezennel válaszolok:
- 5 gyermeket nevelek, jelenleg egyedül. Nem volt ez mindig így, és nem is lesz, hiszen szerencsére van kapcsolatom.
3 gyermekem, akik közül kettő egyetemista, a volt férjemtől van, akivel nagyon fiatalon kötöttem házasságot, 16 éves voltam.
A volt férjem nem a jövedelme alapján került kiválasztásra, nem tenyészcsődörnek kellett, sem fejőstehénnek (bikának), hanem szerelmes voltam belé. A kapcsolatunk jól működött. Együtt éltünk 23 évig.
Nem pumpolom, nem vagyok ilyen típusú nő.
Egyrészt mert annál büszkébb vagyok, másrészt mert saját jószántából még a másik apuka két gyermekének az etetését, ellátását is az apuka helyett ő finanszírozza.
- Valószínűleg te soha nem neveltél még gyereket, mert nem vagy tisztában azzal, hogy mit eszik és használ el egy/két baba. Elmondom, röviden.
Csak a tápszer 45.000.-/hó, csak a pelenka 20.000.-/hó. Nem beszélek ruhákról, gyógyszerről, semmi másról. Ha az ehhez való apai hozzájárulás kérése - az apa keresete megengedi, és nem nélkülöz a megfizetése után sem!- meglátásod szerint pumpolás, az gáz. Vagy nincs gyereked, vagy egy tartásdíjat fizető pasival élsz, és ez neked nem tetszik...
Én is hozzájárulok az én jövedelmemmel, és a természetben adott "munkámmal".
- Másik apuka a cinikus megjegyzéseddel ellentétben nem apukaként lett kiválasztva, hanem a szív alapján, szerelmes voltam belé. Soha nem a pénztárcáját néztem és nézem egyetlen férfinek sem, aki ilyet feltételez nőként, az magából indul ki, tükör...
- A történetemben nincs semmi furcsa és homályos, tanulj meg olvasni és értelmezni. Más képes volt rá, és értelmes tanácsot is adott.
- Az életkoromhoz semmi közöd, egyáltalán mi a fenének számolgatod, nem volt kérdéses a téma szempontjából. Egyébként 42. Nem vagyok vénasszony, egy fiatal nő vagyok, nem tudom, mi a problémád egy szüléssel illetve a gyerekvállalással.
- Elgondolkodhatnál azon is, hogy vannak olyan esetek, amikor véletlen teherbeesés következik be, mivel a fogamzásgátló tabletta nem 100%-os. A soktízezer magyar nő között számolj néhány nővel, aki így esik teherbe. És bármilyen hihetetlen, van, aki lelkiismereti okból nem képes megölni a magzatát/magzatait. A fogantatásnál ott volt a férfi is, a nő is. Az abortuszt a nő viseli, annak testi és lelki terhével együtt.
- A férfi nem megvezetett, te talán ilyen típus vagy, én nem. Két diplomával, amit az anyaság és a munka mellett szereztem, el tudom látni magamat és a három gyermekemet, akiknek tisztességgel segít az apjuk, sőt, a másik kettő ellátásába is besegít.
- Köztisztviselőként és magánemberként is tisztában vagyok sokmindennel, de nem értek mindenhez, mert emberből vagyok én is, mint te is. Ezért írtam ide, a fórumba, ahol szerencsére kaptam épkézláb segítséget, tanácsot, nem csak ilyen rosszindulatú, gúnyos, önmagának sekélyességéből kiinduló megjegyzést.
Tisztelettel: liany