Én azt gondolom, hogy egy gyerek mindenképpen sokkal többe kerül, mint havi 25 ezer. Ne felejtsd el, hogy a különélő szülő csak kifizeti a 25 ezret. A gondozó viszon nap mint nap mos, főz, takarit a gyerekre, és amennyiben ezt egy bejárónő végezné, a 25 ezer semmire sem volna elég. Nem figyelted amit irtam (amit a jogszabály ir): a gondozó szülő természetben tartja, a különélő pénzben. A természetben tartás nem azt jelenti, hogy a másik 25 ezret konkrétan pénzben rákölti a gyerekre. Sokat költ rá, de nap mint nap "dolgozik" is a gyerekkel. Én azt gondolom, hogy ilyeneket, amit Cherry irt, olyanok irnak, akik még életükben gyereket soha nem tartottak. A gondozó szülő ráadásul nem azért vállalja a gyerekkel való együtt élést, mert mindent "fel tud számitani". Épp forditva. A minden felszámitása adódik abból, hogy vállalta. A gyerek pénzbe kerül akkor is, ha nagyon szeretjük. Szerintem a 25 ezer forint az a tipikus összeg, ami egy gyereknek az éhenhaláshoz sok, de még egy minimális, szegényes életvitelhez is kevés, hát még ahhoz, hogy a gyermek a legjobbat kapja, amit egy normális szülő biztositani akar a gyerekének.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu