Kedves fórumtársaim! Eredetileg a Joghallgatók - Leendő jogászok, kérlek segítsetek! - topic alatt indítottam témát pár hónapja, ott lehet részletesebben olvasni a témát illetően. Úgy döntöttem, megpróbálom itt folytatni. Talán akadnak majd közetetk akik segítségemre tudnak majd lenni. De ha mégsem, legalább meghallgatásra találok.
Gyermektdíj felemelése iránt indítottam keresetet 3 hónapja. Január végén volt "lett volna" az első tárgyalás. "Lett volna", mert alperes nem jelent meg, mivel nem sikerült az idézést eljuttatni részére. Időközben már itthon van, de ennek ellenére sem sikerült a tartózkodási helyét megtudni, ahová az idézést lehetett volna eljuttatni. E nélkül pedig a bíróság tehetetlen. Illetve a januári tárgyalás után a bíróság megkereste az exem munkáltatóját, hogy talán tudnak segíteni a lakcím kiderítésében. Sajnos ez nem sikerült.
Jelenlegi helyzet. Ma szintén volt tárgyalás, a második. Ahová persze ismételten egymagam jelentem meg. Minden lehetséges adatot, információt jegyzőkönyvbe vett a bíró (havi megélhetésem a gyerekekkel mennyi jövedelből biztosított, mennyi a havi rendszeres kiadásom, mennyibe kerül a gyermek nevelése, pl. különórákra jár, osztálypénz, fogszabályzása, aztán idősebb gyermekem tanulmányai-felsőfokú oktatásban tanul). Huhh..szóval jöttek a kérdések zömével. A bíró igyekezett mindent de mindent és minél többet jegyzőkönyvbe venni dolgokat, amik az én illetve a gyermekek javát szolgálhatják majd a köv. tárgyaláson.
Tehát röviden ennyi.
Köv. tárgyalás áprilisban lesz. Volt férjem helyett, mivel képtelenség idézni, ügygondnokot rendel ki a bíróság, persze előtte hirdetményi idézést ad ki.
A bíró azt közölte velem, hogy nem túl sok reményünk van, mert az ügygondok valószínűleg majd kérni fogja a keresetem elutasítását.
Kérdésem az lenne hozzátok, hogy akinek van tapasztalata, vagy tud segíteni, válaszoljon nekem a következőt illetően :
Van-e valakinek valamiféle tapasztalata az ÜGYGONDNOK-ról? Hogyan járnak el ők el? Hogyan tudják majd az alperest képviselni, miközben fogalmuk sincs arról, ki is annak a személye, miféle ember? S egyáltalán: az égvilágon semmit sem tud az alperesről. Aki tud, kérem írjon nekem ezzel kapcsolatban. Nekem túl zavaros így ez az egész. Van rá lehetőségem, hogy elérjem a gyt.díj felemélést? A bírónő egyébként úgy "nekem legalábbis", hogy nagyon szeretne segíteni. Remélem a végérw érek már ennek a rémálomnak.
De, hogy mindent értsen az, aki most olvas, ahhoz a fentebb hivatkozott topic címen is el kellene olvasnia.
Előre is köszönök minden segítő szándékot és választ!