"Egyoldalúan nem szuntethetem meg?"
Most már sajnos nem.
Gyermekelhelyezési per megszüntetése
Az ottani helyi bíróság azt mondja, hogy úgy tudom csak megszüntetni a keresetet, hogy az alperesnek is hozza kell járulnia. Ez igaz? Egyoldalúan nem szuntethetem meg? 2017ben adtam be a keresetet.
Most nagyon elkeseredtem, o biztosan nem megy bele.
Máshogy át tudom hozni az itteni bíróságra?
Előre is Koszonom ha valaki válaszol.
Koszonom a gyors valaszt.
Tudom, hogy húzódik az ugy, csak sajnos apukának sokáig elér a keze, és tartok tőle, hogy a bíróig is el tudna nyúlni. A most visszautasított áthelyezési kérelem sem volt megfelelően meg indokolva szerintem, és érdekes módon apuka is tudott róla, hogy beadtam, pedig o nem kapott példányt belőle.
Szóval akkor ott kérjem a megszüntetést 2 tanúval ellenjegyezve. És itt mikor indíthatom az új pert? Meg kell várnom, hogy az ottani bíróság értesítsen arról, hogy megszüntetik a keresetet? Ezt ok el utasíthatja? Releváns targyalasunk nem volt meg. Hivatkozzak erre? Vagy kell egyáltalán bármire hivatkoznom, vagy csak írjam, hogy kérem a kereset megszüntetését és pont?
Ha egyszerűen, két tanúval ellátott iratban bejelented a bíróságnak, hogy elállsz a keresettől, az elég lesz. A mérsékelt illetéket és az ellenfeled esetleges perköltségét te viseled és nyilván új ügy indul, ami időben elhúzza a dolgot, ami nem szerencsés azért addig, amíg semmilyen szabályozás nincs és mindenki azt csinál, amit akar.
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem.
Lassan 1 éve ott hagytuk a lányom apjat, az o sajat hazában éltünk, 3 éve voltunk oda mindannyian bejelentve.
Akkor a szuleimhez költöztünk, 25km távolságba. Apuka minden második héten elvitte az akkor 2,5 éves lányunkat, nem is volt semmi gond addig, amíg meg nem tudta, hogy randizok valakivel. Azóta folyamatosan uszította a lanyunkat, többször mondta, hogy utallak anya, volt hogy le is köpött. Érdekes módon ezek mindig akkor fordultak elő, amikor hazajött a lathatasrol. Később apuka fenyegetőzni kezdett, hogy nem hozza vissza a lanyunkat, majd én fizessek neki gyerektartast (nem adtam be a legelején semmilyen papírt, mert apukának előző kapcsolataibol van 2 gyermeke, és a gyerekek anyaival meg tudott egyezni mindenféle papír nélkül).
Szóval a lényeg, hogy szeptemberben az illetékes bíróságnál elinditottam a pert. Decemberben jött egy lehetőség, elkoltoztunk 250km távolságra. Meg az első targyalas előtt értesítettem erről a bíróságot. Az első tárgyalást január 15re írtak ki, én nem tudtam volna ott lenni, erről időben értesítettem a birosagot, és kertem, hogy a jelenletem nélkül ne tartsak meg a tárgyalást. Apukának mondtam előre, hogy én nem tudok ott lenni, o nem szólt a bíróságnak, csak egyszerűen nem ment el. Januárban kertem a birosagot, hogy a jelenlegi lakcimunk szerinti illetékes bíróságnak adjak át az ügyet, arra hivatkoztam, hogy 3 éves gyermekemmel ne kelljen 250kmt utaznom a tárgyalásra. A bíróság nem fogadta el a kerelmemet, fellebbezésre nem adott lehetőséget és március 28ra kiírta a következő tárgyalást (tulajdonképpen az lesz az első releváns).
Apukaval azóta nagyon megromlott a viszony, állandóan fenyeget, ha a lányunk nala van nem hozza vissza időre, nem tudom elérni telefonon, de nem is látja el a kislányt (alapvető dolgokra gondolok: furdes, fesulkodes, tiszta ruha, amit én küldök).
A targyalast mindenkeppen szeretném áthelyezni a mostani illetékes bírósághoz. Azt az ötletet kaptam, hogy az ottani pert szüntessem meg és itt indítsák újra.
Ez működhet? Találok hozza valahol formanyomtatványt? Mit kell tartalmaznia egy ilyen elallasnak? Ezt el utasíthatja a bíróság?
A segítséget előre is nagyon Koszonom.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02