mit tennétek ilyen tárgyalás után?

derill # 2007.01.04. 21:29

Ez igaz ÓbudaFan. Csakhogy ez egy bazinagy csapda ugy, ha a gyereket viszont csak az egyik félnél helyezik el.

Sokszor dobják be a csalit. Legyen közös a felügyelet, de legyen a gyerek nálam elhelyezve. A másik (többnyire a pasi) boldog, szája a füléig ér. Aztán vége a tárgyalásnak, a gyereket minden vizsgálat nélkül elhelyezték az anyánál, a felügyelet közös, a kapcsolattartás kéthetente. Majd fél év mulva a nő kéri, hogy a közös felügyeletet szüntessék meg, mert nem müködik. A biróság pedig nem tehet mást, megszünteti. A gyerek már az anyánál van elhelyezve, a láthatás kéthetente.

Ha viszont mindkét szülőnél helyezi el a biróság a gyereket ilyen esetben, akkor nem lesz csapda, mivel ha a nő bejelenti, hogy nem mükszik a közös felügyelet, akkor innen indul a gyermekelhelyezési per, mivel mindkettőnél közös felügyelet nélkül nem lehet mégsem elhelyezni.

Tehát nem árt odafigyelni. A mindkettőnél elhelyezést pedig igen sok biró ellenzi, van, hogy nem is érti, sem a biró, sem az ügyvédek. Épp itt a fórumon irta az egyik kérdező, hogy mondta mindezt az ügyvédjének, kérte, hogy igy legyen. A saját ügyvédje is tiltakozott, a másik félé is, és a biró is. Végül a biró megkérdezte az LB-t, azt mondták lehet, igy jóváhagyta az egyezséget, amihez csak a szülők ragaszkodtak, mindenki más (ügyvédek, biró) eredetileg tiltakozott.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

ObudaFan # 2007.01.02. 18:47

Van olyan bíró is, aki viszont ha csak lehet, a közös megegyezéses bontásnál közös szülői felügyeletet állapít meg. Ha csak lehet azt jelenti, hogy ezt ajánlja fel, és ha nem tiltakoznak a felek kifejezetten, megállapítja. Sokféle gyakorlat van.

derill # 2007.01.01. 18:14

Köszönöm:) Én is mindenkinek nagyon boldog újévet kívánok.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

monalisa1 # 2007.01.01. 08:51

Kedves derill!
Õszintén, nagyon örülök, hogy ismét "köztünk" vagy, és kívánom, hogy az elfoglaltságod mellett ez továbbra is így maradjon - mindannyiunk előnyére.

Te aztán komoly munkával kezdted a 2007. évet, ennyi választ megírni...

További jó egészséget kívánok!

M.

derill # 2007.01.01. 06:17

Mi lett az eredmény? A biróságok igen nehezen állapitják meg igy, hogy közös felügyelet, és mindkét szülőnél elhelyezés, de van rá néha példa. Kiváncsi lennék, hogy mi történt nálatok.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kérdezőné # 2006.05.10. 17:16

Derill: Neked pedig köszönöm ismét a válaszodat!

kérdezőné # 2006.05.10. 17:09

szia Secret, amit írtál és butaságnak minősítettél, az igaz, mintahogy az is, hogy ez elhangzott a tárgyaláson. Válaszolni (netán jogszabállyal reagálni a hülyeségére) a felvetésére nem lehetett, mert nem kaptunk szót, ha kaptunk, az első levegővételnyi időt kihasználta, hogy vissza is vegye. Továbbá folyamatosan azt kérdezte, hogy a párom miért vitte el az egyik gázkazánt? EZT kérdezte, a gyermekelhelyezési, kapcsolattartási és gyt tárgyaláson....
no comment

tutyi: igazán nincs mit, bár tudnék még okosabbat is írni...

Secret # 2006.05.10. 07:43

Kérdezőné:
A bíró szerint nincs, nem létezik olyan, hogy gyermekelhelyezés közös szülői jog gyakorlásával, ezért ezt megítélni sem tudja.

Ez röviden és tömören baromság!

Nálunk január végén mondták ki a válást és a gyermekelhelyezést, melyben én kértem a közös szülői felügyeletet. Persze férjem nem ellenkezett. :-) És hogy miért kértem? Azért, hogy érezze ő is annak a súlyát, hogy igenis neki van két gyermeke. Azóta csak egyszer próbált keresztbe tenni, amikor is nem akarta aláírni az útlevelüket, de miután mondtam, hogy panaszt teszek és visszavonomatom a közös felügyeletet, észbe kapott és azóta minden rendben.

Tehát ne hagyjátok magatokat! amennyiben Ti/Õk kérik a közös felügyeletet - tudomásom szerint - a bíró azt nem bírálhatja felül.

De talán Derill hozzánkszól és megerősít Téged ebben.

Sok sikert és kitartást!

Secret

derill # 2006.05.09. 09:58

Köteles a bíró átvenni azt amit be akarsz nyujtani. Ha nem veszi át, kérd, hogy ezt jegyzőkönyvezze. Ezt nem fogja megtagadni. Ha ennek ellenére mégis megtagadja, küldd el postán tértivel, vagy add be a bíróság kezelőirodájába.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

tutyi # 2006.05.09. 06:01

Szia Kérdezőné!

Köszönöm a tanácsodat!
Meg is fogom fogadni!

De egy gond van amit már irtam,hogy amikor ott voltunk a tárgyaláson,akkor én hiába akartam benyujtani a papirjaimat, a biró visszadobta, hogy ezt vigyem innen és minek ez és a többi!
Arra gondoltam,hogy minden bizonyitási papiromat,hiszen már vannak mint például orvosi, iskolai becsatolom elöbb mint ahogy a tárgyalás lenne és akkor nem lesz ideje arra a birónak, hogy visszadobja!
Egyértelmüen mindent a felperestől fogadott el!

Most beadtuk már a fellebezést a végzés ellen,de ugyebár mégiscsak a kedves biró fogja tovább lefolytatni az eljárást,hiába most a másodfok.
És mégegy ilyen eljárást,tárgyalást nem viselnék el!

Tudod az a számomra a megdöbbentő, hogy mikor a gyermetartásdij megállapitási per ment akkor is csatoltam be bizonyitási papirokat és akkor mindent elfogadott,pedig ez a biró vezette azt is!

Sajnos ki kell mondjam, hogy tudom, hogy miért döntött igy a biró!
Mert nem fogadtam el már az elején a gyözködését, hogy mondjak le a gyerekről,mert hogy most kinlodjon vele az apja-cimszóval.
Ezt a biró zokon vette hogy neki dolgoznia kellett,és én ugymond "büntetést "kaptam.
Hát ez a nagy helyzet!
Közben azt is megkaptam,hogy lopom az állam és az Õ idejét is!

Hát igen!
Minden a birón mulik,csak közben nem veszi észre, hogy elcseszi egy gyerek életét és kitörödjön vele, ha nem az anyja!
Én semmikor sem és most sem bántottam a lányomat!
Én boldog lennék ha visszajönne,és soha nem vetném a szemére, hiszen tudom, hogy az apuka volt az aki megszéditette és belevitte egy nagyon csúnya játszmába.
A kislányt csak sajnálni tudom, mert ismerem és tudom, hogy Õrlödik!
Neki amugy sem volt könnyű mikor én lebetegedtem,de most szerintem mégnehezebb neki!

Én is a héten bemegyek a jegyzökönyvért és akkor elkezdem irogatni a dolgokat!
Talán most ennyit tehetek!
Neked további sok sikert, és várom a privit!

Tutyi

derill # 2006.05.08. 23:10

Nem a szóról szóra jegyzőkönyvezés a kicseszés, hanem az, hogy leirod, és mégis szóról szóra jegyzőkönyvezteted, ahelyett, hogy becsatolnád.

Magnó: a bírók nem szeretik. Olyan mértékben nem, hogy vannak olyan bíróságok, ahova egyáltalán semmiféle hangrögzítőt nem vihetsz be, még a telefont is ki kell kapcsolnod, sőt, még az ügyvédnek is ki kell, és nem csak a tárgyaláson, hanem a biróság épületében is.

Elvileg semmi sem tiltja hogy felvedd, tehát ha Te ragaszkodsz hozzá, a birónak kell jogszabályt mondania, ami miatt szerinte nem veheted fel. Tudomásom szerint nincs ilyen jogszabály, de én sem ismerem mind a 80 ezer hatályban lévőt.

Elvileg amennyiben az eljárás tisztességes, semmi gondja nem lehet a birónak belőle. Amikor én gyámhivatalban dolgoztam részemről bárki felvehette amit mondok, mert amit mondtam, azért vállaltam a felelősséget.

Pillangó: ha tényleg meg kell a gyereket védeni, akkor nem szabad elmondani. Tudok olyan apáról, aki jelenleg nem láthatja a gyermekét, mert nem hajlandó elmondani mindazt, amit a kislány neki elmondott, mert tudja, hogy a gyereket az anyja kikészítené. Tehát inkább hallgat és korábban is mindent felvállalt annak érdekében, hogy a gyereket ne tegye ki az anyai terrornak. Ha mesélne, megkapná a gyereket. De azt mondja, hogy amig ez a „megkapná” el járás lezajlana, a gyereke egy roncs lenne, és ezt nem akarja.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kérdezőné # 2006.05.08. 17:13

Szia derill!; öröm, hogy visszatértél, remélem, hogy minden okés nálad, csak a munkáiddal vagy elhavazva...
A jegyzőkönyv és az elhangzottak vonatkozásában, a normális alatt tényleg az van, hogy ez szokott lenni. És mivel már túl sokszor ez szokott ez vált normálissá, és a helyes jegyzőkönyvvezetés pedig abnormálissá. No mindegy, ez már filozofálgatás... Írod a rögzítést, azt lehetséges? Azt olvastam, hogy elvileg semmi akadálya, törvény nem tiltja. DE... no azok érdekelnek, amik a de után jönnének. Kell e tárgyalás kezdetekor jelezni, hogy felveszem.
A szóról szóra jegyzőkönyvvezés lehet ,hogy kicseszés, de mint tudjuk a legnagyobb kicseszés itt a kislánnyal van. A bíró pedig teszi a dolgát, ha egyszer ezt kérjük...

A pillangó...stb ügy kapcsán te is csak azt írod, nehéz ügy. Tényleg nem egyszerű, és csak remélem, hogy a pszszakvélemény meglesz és nem fogják visszautasítani mondvacsinált indokkal.

derill # 2006.05.08. 17:02

kérdezőné: nem hiszem, hogy azt mondta, hogy normális, csak tényleg ez szokott lenni. Sajnos néha a jegyzőkönyv köszönőviszonyban sincs a tárgyaláson elhangzottakkal. Én is most szembesültem egy ilyennel, pedig istenuccse figyeltem, hogy a biró mit jegyzőkönyvez, és akkor mintha még benne lett volna a lényeg. Az eredmény azonban olyan silány, hogy csak néztem, mint a moziban.

Mennyivel egyszerűbb lenne hangfelvételt csinálni minden tárgyalásról, és azt cd-n megőrizni mondjuk az ítélet jogerőre emelkedéséig.

megírjuk az alperesi szövegünket, és azt, szóról szóra kérjük jegyzőkönyvezni” - ez igy kicseszés a biróval. Ha már megírjátok, adjátok be és a bírónak nem kell jegyzőkönyvezni, lesz ideje másra - bár ennek is lehet értelme, másodfokon többnyire a jegyzőkönyveket olvassák át.

Pillangó: nehéz ügy. Sok gyereknél tapasztalom, aki a gondozó szülőben nem bizik, hogy nem viszi haza amit kap. Egyszer saját fülemmel hallottam, megdöbbentő volt. 3,5 éves kislány mondta: "apa a bicigli maradjon nálad" akkor kapta. Sosem fogom elfelejteni. Most az anyjával él, az apjával nincs kapcsolata. Minden amit az apa vett neki, ott van a szobájában.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kérdezőné # 2006.05.08. 16:09

tutyi: szia! olvastam a problémádat (itt és másik topic alatt is), és köszönöm a hozzászólásod a mienkéhez. A Te ügyedhez kapcsolódóan: nagyon durva, ahogy a miénk is. Azt hiszem úgy tudom a legpontosabban leírni, ha a mienk folyományait írom le. Legutóbb, a múlt héten kaptunk egy végzést, amiben elutasította a bíróság az általunk beadott -még régebben-, de az áprilisi tárgyaláson már tárgyalt peregyegyesítési és viszontkereseti kérelmet is. Össze-vissza van itt minden. Megkaptuk a jegyzőkönyvet is, amiben minden másképp van írva, ahogy az elhangzott. Itt azt olvasom, hogy ez normális, illetve én is megkérdeztem egy ismerősöm is, hogy mit szól, aki ügyvéd, és ő is azt mondta, hogy tényleg normális. Így nem volt más, minthogy: - kértük a jegyzőkönyv módosítását, (az ügyvéd ismerősöm azt mondta, ilyenkor az az eljárás, hogy megkérdezik a másik felet is, hogy ő is így emlékszik e, oszt, ha igent mond, akkor elfogadják,). Az előkészítő iratban pedig kértük a másik fél szinte minden mondatának a bizonyítását, továbbá vagy három alkalommal hívtuk fel az előkészítő iratban a T Bíróság figyelmét, hogy amennyiben a másik fél esetében figyelembe vesz vmit, ugyanazt tegye nálunk is. Kértünk pszichológiai szakvéleményt is, amely során kérdéseket fogalmaztunk meg, hisz a bírói vélekedést, kértük szakértői véleménnyel alátámasztani. Ezekre várjuk a választ most, illetve a következő tárgyalást.
A taktika most a következő: mindent leírunk! MINDENT és nem különösebben érdekel minket, ha nem olvassa el (merthogy nem olvassák el), viszont az iratok között meglesz, arra bármikor lehet hivatkozni a jövőben. Aztán a jogszabályok közötti folyamatos kutakodás, keresgélés, értelmezés....A következő tárgyaláson pedig, amennyiben ugyanilyen diszkriminatív magatartást mutat, és nem tesz eleget a kéréseinknek, továbbá kérjük a tárgyalás berekesztését, elfogultság bejelentésével egyidejűleg, kérjük a bíró kizárását is az ügyből. Arról nemis beszélve, hogy mivel mi ügyvéd nélkül vagyunk, így neki a tárgyalás vezetése közben plusz dolga is kellene, hgoy legyen velünk, amit kicsit el is várnánk, de ha nem, hát mindegy. Ha viszont elfogadható lesz a bíró úr hozzáállása és tud folyni a tárgyalás akkor a következő lesz: megírjuk az alperesi szövegünket, és azt, szóról szóra kérjük jegyzőkönyvezni, illetve bármi ami elhangzik a részünkről is jegyzőkönyvbe mondjuk.
Amit pedig neked tudok javasolni, bizonyíts mindent! Ne tanúkkal, hanem papírokkal! Ezt fontosnak vélem!, azt nem hiszem, hogy visszadobja. Az ideiglenes intézkedés pedig nem végleges, és ez jó. A gyerekedet tényleg ne bántsd, ahogy eddig sem tetted, mert tudod meg kell ismernie, tapasztalnia a másikat is, hogy tudjon dönteni! MIndig maradj neki biztos pont, ezt történjen bármi, tudnia kell! És fel a fejjel!

És sajna az a nagy igazság, hogy minden a bírón áll. Ügyvéd ide-oda: a bírója válogatja. Olyan döntést hoz, amilyet csak akar, és úgy hazudja össze ahogyan csak akarja, nincs semmilyen következménye. Még egy ötletem van, de ezt elküldöm emailban! ÉS sok sikert!!!! Remélem, hogy nem írtam nagyon összevissza, és azt is, hogy tudtam segíteni!!

Derill: köszönöm a hozzászólásod, azóta az anyuka már utánakérdezett az ideiglenes intézkedés hogyanjának, és átadja a kislányt. Száját húzva, ellenségesen, és ugyanígy fogadja a kislányt, még csak nem is köszön neki, mikor visszavisszük...stb. Íly módon már kicsit rendeződött a helyzet, a kislány szeret itt lenni. Semmit nem visz haza amit veszünk neki (pl.ruha), voltunk egyszer vmi rendezvényen, ahol az arcát kifestette (szép pillangó volt festve rá), de mielőtt hazament lemosatta, stb.... hát ez a helyzet.

Viszont itt kérnék egy segítséget is. A tárgyaláson szabad e megemlíteni az ilyeneket, hisz ezzel a kislányt árulnánk el. Ez egy kérdés. Az ilyen elárulások helyett kértünk psz.szvéleményt a kislány, anya, apa, én, mint élettárs vonatkozásában, hisz ott azért egysmás kiderül. Szerintetek?

derill # 2006.05.06. 21:18

Nézem.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

tutyi # 2006.05.06. 07:24

Szia KÉRDEZÕNÉ!

A birókat ismerem!Nekem most gyermekelhelyezési ügyem van az eggyik biróval, hát azt én nem tartom viccesnek hanem botrányosnak! Ha érdekel hogy velem mi történt akkor ugyanitt a fórumon olvazsd el az én topikomat amit nyitottam a"HANYAG NEM KÖRÜLTEKINTÕ BIRÓSÁGI DÖNTÉSEK"cimszó alatt.

Kiváncsi lennék a véleményedre!

ÉS KEDVES VZOLI!

Azt kell hogy irjam a te részedre hogy te soha nem tudsz elképzelni semmit!
Ezt nyilvánitottad ki az én történetemre is!
Pedig ha tudnád hogy mennyi igázságtalanság történik amiröl nem is tudunk!

KEDVES DERILL!

Megnéznéd az én ügyemet is?
Hátha tudsz nekem is segiteni valamit?

Köszönöm

derill # 2006.05.05. 15:26

Mindenkitől nagyon bocsánatot kérek, de csak most jutottam a fórumhoz. Ha valami nagyon SOS hivjatok fel (06-30-381-8350), vagy irjatok emailt, azt azért meg szoktam tudni válaszolni két-három naponta.

Kérdezőné: jogszabályok: Gyer. 28-33-ig, Csjt. 92. §, Gyvtv. 68. és 72. §. Pp. 156. §. KET 140-142. §

...kéritek (ne azt, hogy anyukát fektesse két vállra, hanem azt, hogy) a végrehajtási eljárást folytassa le a Gyer. 33. § és a KET végrehajtási szabályai alapján.

• kéritek a Gyvtv. 68. § (3) h) pontja alapján, hogy figyelmeztessék anyukát, ha nem veszi igénybe a mediációs eljárást, akkor a gyermekvédelem más eszközét kell a gyámhatóságnak alkalmaznia. (Ezt a jegyzői gyámhatóságtól kéritek.)
  • rendőrségen nem feljelentést, hanem bejelentést tenni, mivel közvádas, elvileg tudják mi a dolguk. Viszont csak akkor bűncselekmény, ha korábban már volt birságolva.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kérdezőné # 2006.04.09. 16:07

A kérdésem az lenne, hogy helyes eljárási mód e a következő, a történtek után, és persze, nem bízva abban, hogy az anya magatartása megváltozik:

• értesítjük a gyámhivatalt, hogy a gyermeket nem adta át, továbbá hogy sajátos elképzelései vannak az ideiglenes intézkedés hatályba lépéseiről, hogy egyéb.... Az értesítés vonatkozásában a személyes megkeresését, illetve az elmondandókat már leírt formában is visszük. Ezentúl: kérjük, hogy intézkedjen: hívja be az anyát pl csütre és fektesse kétvállra...
  • a gyermekjóléttől kérünk mediátort, hiszen nem tudunk vele beszélni (kérésünket papírra vetve, velük átvetetve)
  • a bíróságot tudomás bejelentés formájában tájékoztatjuk mindenről, és az

összes általunk tett intézkedés papírformájáról másolatot is küldünk

• az anyát mi is kérjük írásban, hogy a gyámhivatlaban jelenjem meg pl csüt.ön
  • aztán arra is gondoltunk, hogy az óvoda gyermekvédelmi felelősét is megkérdezzük, hogy amennyiben volt tudomása a kislány veszélyeztettségéről, miért nem tett eleget a tvben előírt jelentési kötelezettségeiről, viszont ha nem volt tudomása ezúton jelezni az anya magatartásár, mivel a kk veszélyeztettsége áll fenn.
  • a rendőrségen kk veszélyeztettsége miatt feljelentést tenni.

Minden felsorakoztatott eseményt egymással párhuzamosan, egymást kiegészítéseként, és megerősítéseként.

Nagyon várom véleményeiteket! Cél az, hogy minél több követ megmozgassunk, bízva abban, hogy az egyik segítségünkre lesz, vagyishogy a kislány segítségére.

Szombaton mikor kijöttünk a lépcsőházból, és visszanéztünk a kislány az ablakban állt, és nézett minket szomorkásan. Végignézte, ahogy eljöttünk... Szívfacsaró volt...

kérdezőné # 2006.04.08. 15:38

Derill: igazán köszönöm a segítséged!
Így elkezdjük azt a kört, hogy hétfőn reggel a gyámhivatal, és levélküldés a bíróságra. Viszont, ha még segítenél abban, hogy mire hivatkozzhatunk (mely jogszabályra), a gyámhivatalnál, és a bíróságnak szánt levélben is.

Aztán: a jövőhéten tavaszi szünet, és húsvét. Hogy kérjük a gyámhivatalt illetve a bíróságot, hogy addig intézkedjenek, szóljanak az anyának, hogy tévedett......

Jegyzőkönyv, ha nem készül el péntekig semmit sem tehetünk?, a szünet szerdán kezdődik, vasárnap-hétfő húsvét.

Ez most nagyon SOS...,

derill # 2006.04.08. 12:50

Az ideiglenes intézkedés mindig azonnal végrehajtható, ami azt jelenti, hogy a következő naptól azt kell alkalmazni. Ne dőljetek be anyukának. Ha nem adja a gyereket, jelezzétek egyrészt a biróság felé, hogy nem tartja be az ideiglenes intézkedésről szóló végzést, másrészt a gyámhivatalnál.

Ezt a májust nem tudom honnan szedte, a tartásdijra sem mondhatott ilyet a biró, mert az is ideiglenes intézkedés volt, tehát azt is azonnal kell alkalmazni.

Szerezzétek be a jegyzőkönyvet és a végzést és nézessétek meg egy jogásszal, ügyvéddel.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kérdezőné # 2006.04.08. 06:35

Az a kérdésem, hogy: a bíró a csütörtöki tárgyaláson a láthatás vonatkozásában az azonnali hatályba lépő rendelkezést adta, de azt nem jelezte, hogy melyik szombat az első szombat. Mit jelent az azonnal?
De: elmentünk a kislányért, és mint a börtönben, a bejárati ajtó ablakát kinyitotta, és elmondta, hogy majd május elsejétől lép érvénybe (ezt a gytre mondta egyébként), és akkor is úgy, hogy a kihirdetéstől számított két hét múlva lesz az első szombat. Ja és a kislánynak apája köszönhetett, mert nem volt hajlandó átöltöztetni, és kiengedni az ajtó elé pár percre....

Tisztelt gyermekeikért harcoló apukák és anyukák! Minden tiszteletem és elismerésem az Önöké, a Tiétek..
Nem semmi! Életemben először láttam szemtől szemben ilyet. Borzasztó volt, ideg, szívtépő, bicskanyitogató viselkedés...

kérdezőné # 2006.04.07. 05:56

Csak azért írtam így a fellebezés kapcsán, mert csak a felperest kérdezte, a páromat, mint alperest nem, hogy kíván e élni a fellebezési jogával.....

Kíváncsian várjuk a jegyzőkönyv tartalmát....

kérdezőné # 2006.04.07. 05:55

A határozata ideiglenes, júniusban lesz a köv. tárgyalás. Ezt nem pontosan értem, hogy miért. Továbbá elrendelt környezettanulmányt. Ideiglenes esetén a fellebezés, a nem elfogadása a bíró által meghatározottaknak evidens, vagy rosszul gondolom?
És igen, ObudaFan, én sem hiszem, hogy ezzel fogja indokolni a határozatát, de akkor kérdés, hogy mivel?, hiszen az anya beleegyezett....

pocak # 2006.04.07. 04:19

Pontosan, ahogyan Obuda mondta.
Csak arra az egyre vigyázzon a párod, hogy a fellebbezési jogáról ne mondjon le, akármivel, akárhogy is győzködi akár maga a bíró is.
Ja, és szó szerinti jegyzőkönyvezést kérjetek, amikor anyuka beleegyezik az ottalvásba. Tehát ragaszkodjatok ahhoz, hogy anyuka beleegyezése benn legyen a jegyzőkönyvben.
Akkor tényleg nem lesz nehéz megtámadni.

ObudaFan # 2006.04.06. 19:34

Nem hiszem, hogy az ítélet indokolásában is ez lesz leírva. Ha mégis, az jó, mert remek fellebbezést lehet írni.