Hát ez tényleg nem sok minden jó. De mi van a volt férjem fekete gazdaságával? hogyan használhatom ezt fel ? A gyerektartást én ugy tudtam csak 18 éves korig jár?! Amig az én jövedelmem 22 ezer forint a volt férjemé 500 ezer akkor én miből fizessek? ( havi 500 is akár)
perújrafelvétel
- 1
- 2
Sajnos most te pont abban a helyzetben vagy, amit egy férfi egy középszar váláskor megél, nehezítve édesapád ápolásával...
A tartásdíjat fizetned kell, gyakorlatilag amíg a gyermekeid munkába nem állnak (főiskola, egyetem is!), különben behajtják rajtad, másrészt a gyermekeid érdekét szolgálja.
Láthatás: kérdés, hogy hány évesek most a gyermekeid?
14 év alatt: menj el értük, hozd el őket láthatásra. Ha nem jönnek (az apa nem engedi őket, vagy nem akarnak jönni) akkor fordulj a Gyámhatósághoz, kivizsgálják az ügyet, megbüntethetik az apát, illetve kötelezik arra, hogy biztosítsa a láthatást. Ha ezt kitartóan ignorálja, elvehetik tőle a gyerekeket, és hozzád helyezhetik el őket. (nem valószínű, de más esély nem látszik)
14 év felett: ha a gyermeked nem akar veled menni, akkor nem sok mindent tehetsz. A Gyámhatóság vizsgálhatja, hogy nem apai nyomásra viselkedik-e így, de itt nincs sok esélyed. Ha viszont a gyermeked huzamosabb ideje nem akarja veled tartani a kapcsolatot, akkor bíróság előtt kérheted, hogy csökkentsék a gyermektartásdíjat.
Vagy megítélik - vagy nem.
(nem sok jó hír, de ez van. Remélem mások tudnak többet segíteni)
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Még egy kérdés: említettem, hogy a válóper során nem tártam fel a bíróság előtt férjem közel 10 éve feketén működtetett vállalkozását. tekintettel a gyermekeimre. De most, hogy a szakításunk óta 3 és fél év telt el és mindenemet jóformán elvett (főleg a kislányaimat, akikkel addig jóformán semmit nem foglalkozott mint apa), megérett bennem , hogy próbáljak meg harcolni az igazamért. Amikor egy kapcsolat becsődől , akkor ott mindkét félnek meg van a maga sara. Õ pedig most miután kiheverte férfiúi kudarcát, discokban fiatal lányokkal vigasztalódik, 4-5 milliós új autót, 1,5 milliós motort vesz. Fejlesztgeti a vállalkozását , amiból engem teljesen kihagyott. Ehhez pedig én biztosítottam a nyugodt meleg családi hátteret ( minden este tálcán vacsora a nappaliba beszállítva). Gyönyörűen, minta anyaként neveltem a gyermekeinket( még a 12 éves kislányomnak is esténként olvastam fel az ágyba , mert igényelte), mindenhová én vittem őket :úszás, zeneiskola, mazsorett stb.
Ja és emellett dolgoztam, 4-5 új szakmát és 2 nyelvizsgabizonyitványt szereztem. amiért pedig már nem bírtam elviselni, hogy a párom igénytelen, ápolatlan, nem törödöm és sorolhatnám, most nézhetek magamon körül, hogy hol van az egzisztenciám, hol vannak a gyermekeim és miböl vizessem drága apukánaka havi 20 ezer gyerektartást. Ugyanis a helyzet az, hogy kevés pénzből nemlehet jó helyen lakást házat venni. távolabb kell menni a nagyvárostól. Ráadásúl ha az ember apja magányában és elhanyagoltságában felakasztja magát, ami nem jön neki tutira össze, a 2 papa közelében lévő jó anyagihelyzetben lévő hugica az agyelhalásos apját valami lepukkant otthonba akarja bedugni, akkor nekem mint első szülöttnek lépnem kell.Ott kell hagynom utazási irodai munkahelyem, magamhoz kell vennem apámat vissza kell hoznom az életbe, táplálni gondozni, ellátni és örülni, ha jön a szociális segély illetve a gyenge kis nyugdíj. és szomorúan belenyugodni, hogy nem segít az Angliában dolgozó anyám , nem segítenek a testvérhugaim. Bocsánat ha elragadtattam magam és ha ez már nem is ide tartozott.De lehet, hogy valakinek lesz türelme végig olvasni és esetleg tud segíteni, hogyan lehetne milliomos apukától valamennyi pénzt még kicsikarni, elértetni, hogy a gyerekeim igenis fogadják el a páromat és hajlandóak legyenek 2-3 hetente nálunk eltölteni a hétvégéjüket, a gyerektartásról nem is beszélve. Köszönöm!
egy próbát megér.
Köszönöm válaszodat! Valóban részletesebben kellene leírnom mi történt, de nem tudom van e így itt a jogifórumon értelme.Ha van újra megpróbálom részletesen. az az igazság. hogy tekintettel anyagihelyzetünk nem éppen rózsásnak nevezhető mivoltára, nem is merünk odamenni egyenlőre ügyvédhez sem. Akkor keresnénk csak fel, ha találnánk egy olyan illető ügyvédet aki miután átnézte a papírokat, csak a munka elvégzése után kérné a munkadíját. Hajlandóak lennénk magas százalékot fizetni, ugyanis mindkét exünknek igen jól megy a sora.
Hát ennél azért jóval részletesebben kellene ismerni mind a két ügyet, mert pl. hogy milyen indokkal kapta meg párod exe az ingatlant, ami elképzelhető, hogy párod különvagyona volt, ebből nem derül ki. Mind a két ügy összes iratát ismerni kellene.
Ugyanakkor a leírtak alapján az a válasz, hogy kevés eséllyel.
A jogerôs ítélet ellen perújításnak van helye, ha
- a fél oly tényre vagy bizonyítékra, illetôleg olyan jogerôs bírói vagy más hatósági határozatra hivatkozik, amelyet a bíróság a perben nem bírált el, feltéve, hogy az - elbírálás esetén - reá kedvezôbb határozatot eredményezhetett volnade csak akkor, ha az ott említett tényt, bizonyítékot vagy határozatot a korábbi eljárás során hibáján kívül nem érvényesíthette;
- a fél az ítélet hozatalában részt vett bírónak, az ellenfélnek vagy másnak bûncselekménye miatt a törvény ellenére lett pervesztes;
- a perben hozott ítéletet megelôzôen ugyanarra a jogra nézve már korábban jogerôs ítéletet hoztak.
A perújítási kérelem elôterjesztésének határideje hat hónap; ezt a határidôt a megtámadott ítélet jogerôre emelkedésétôl, ha pedig a perújítás okáról a fél csak késôbb szerzett tudomást, vagy csak késôbb jutott abba a helyzetbe, hogy perújítással élhessen, ettôl az idôponttól kell számítani. A tudomásszerzés idôpontját elegendô valószínûvé tenni.
Párom is és én is ki lettünk semmizve a volt párjaink jóvoltából.ő négy éve én másfél éve.Szinte a nulláról kellett kezdenünk 37 évesen.Az ő esetében a következő volt a helyzet: 10 éves kapcsolatból másfél millió forinttal repítették ki, holott a kapcsolatuk kezdetén a párom saját lakásában kezdték. Nem volt nagy értékű ingatlan, egy üdülőhelyen lévő nyaralóról van szó. azután még az apai örökségét is belefektette a közösen vett másik lakásukba. mégis amikor ki kellett lépnie a kapcsolatból ( a párja viszonyt folytatott egy fiatalemberrel), a pénz amit kapott nem volt elég egy egyszerű kis épület megvásárlására amivel ő beszállt ebbe a kapcsolatba.majdnem hogy földönfutóvá tették. az én esetemben én voltam a "rossz nő", én léptem félre. Az 50-50 %-os lakáseladásból az lett, hogy a férjem belekényszerített abba, hogy elégedjek meg jóval kevesebb összeggel. Különben nem hajlandó belemenni a lakáseladásba. A válás során én elhallgattam a bíróság előtt , hogy ő feketén csinál egy vállalkozást. 10 éves jól menő üzletágról van szó. A gyerekeimet is elveszítettem emiatt, hiszen a kamaszlányokat is nagyon dominálta, hogy az apjuknak van pénze, az anyjuknak nincs.Tehát tavaly ősszel 3 millió forinttal a kezemben kellett túlélnem a nehezen túlélhetőt. Lehet e újra kezdeni a pereskedést immár kiállva magunk mellett jobban. Ha tud valaki segítsen. Köszi
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02