Sziasztok!
Olvasgattam itt-ott,de az én esetem is mint mind néhol egyedi,néhol köznapi ahogy látom..:)
Röviden próbálom ismertetni a szitut:
2007-ben elváltunk közös megegyezéssel.Sajnos akkor jóhiszeműen sok-sok hibát elkövettem(ezekre nem szükséges külön felhívni a figyelmem,már mondták páran..:) )A legnagyobb hiba az volt hogy a gyermekelhelyezésbe beleegyeztem hogy az exemnél maradjon,hülye fejjel azt gondoltam 6 évesen jobb lesz neki az anyával.Azóta több kk. veszélyeztetése,és kapcsolattartásban való korlátozási eljárást is kezdeményeztem az exem tevékenysége miatt,sajnos ahogy többen is írjátok a hivatalok gyakorlatilag semmit nem csinálnak,tudva lévő,hogy az exem ügyesen "együttműködő" a hivatali eljárásokon a háttérben pedig oltja a gyereket illetve akadályozza a kapcsolattartást.Lényeg hogy semmit nem csinálnak.
A másik hibám volt hogy számomra igen kedvezőtlen vagyonfelosztásba mentem bele.
Ezek kapcsán most perujrafelvételt kezdeményeztem,van ügyvédem is,de olyan érzésem van hogy csak a pénzem kell neki,nem igazán lelkes a témában.
A nagy bajom az hogy "viszontkeresettel " éltek a perújrafelvételre,és mivel igen kevés dolog bizonyítható mindkét részről,attól is tartok nehogy többet vesszek a réven mint a vámon.
Kérdésem általános jellegű inkább,arra vonatkozna,hogy mikre figyeljek,mikre hajtsak rá esetleg jobban,mennyire bebetonozott egy ilyen ítélet ezek fényében,van e értelme ennek az egésznek egyáltalán a mai joggyakorlatban?
perújrafelvétel
- 1
- 2
DrLEEi,
„A másik hibám volt hogy számomra igen kedvezőtlen vagyonfelosztásba mentem bele.
Ezek kapcsán most perujrafelvételt kezdeményeztem,van ügyvédem is,de olyan érzésem van hogy csak a pénzem kell neki,nem igazán lelkes a témában.”
Ennyi info alapján nem igazán lehet megítélni a helyzetedet. Csak gondolom, hogy szándékos megtévesztésre és/vagy kirívó egyoldalúságra hivatkoztok. Ezt nektek kell bizonyítani és ez nem lesz könnyű. A bíró nem látja születésétől fogva eredendően az "igazságot", neki erős bizonyíték kell. Ha ilyen nincs, akkor nehezen áll meg a kereseted. Tartok tőle, hogy az ügyvéded is azért viselkedik így, mert nem sok esélyt ad a kereseted sikerének. Ha elveszted a pert, akkor az alperes perköltségeit is te fizeted. Érdemes átgondolni.
A perújítást nem fogják megengedni.
Annó a gyermeket sajnáltam a legjobban,hiszen tudom ő a legnagyobb vesztese egy válásnak.Ezért gyakorlatilag mindenbe bele mentem,amiről azt gondoltam,hogy a gyermekemnek jobb lesz.Amibe meg nem akartam bele egyezni,mert nem a gyermek érdekeit szolgálta,azt gyakorlatilag a gyermek ellenem hangolásával és a gyermekláthatás korlátozásával fenyegetve zsarolta ki tőlem az exem.Féltem hogy elveszítem a gyermekem,ezért engedtem a zsarolásnak.
Sajnos ezt bizonyítani nem tudom semmivel.
És éppen ettől tartok én is,hogy az "igazság" édes kevés lesz a tárgyaláson,csak bizonyítékok számítanak a bíró előtt más nem.
DrLEEi,
Sajnálom, de ilyen alapon tényleg nem fogják megengedni a vagyonmegosztás újratárgyalását.
A gyermekkel kapcsolatos kérdések ugyanakkor bármikor újranyithatók mind a kapcsolattartás, mind a tdíj, mind az elhelyezést illetően. Csak ne felejtsd el, hogy bizonyítani is tudni kell, amit állítasz. Pl. az ellened nevelést, a láthatások önkényes korlátozását.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Még lenne egy olyan kérdésem,hogy ehhez képest nem e érdemesebb lenne polgári pert indítani,a vélhetően bizonyítható anyagi károkozás miatt.
Értem ez alatt,hogy a megállapodott ingóságok,vagy az akkori közös cég vagyontárgyainak elvitelét is megakadályozta zárcserével például.
Ha a megállapodás szerint ezek az ingóságok neked jártak, és azok már nem lelhetőek fel az ő hibájából, akkor ezek értékére igen. De azért olyan nagyon pontos tényállást nem írtál, ami alapján meg lehetne bármit ítélni.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02