perújrafelvétel

ObudaFan # 2009.09.09. 15:13

Ha a megállapodás szerint ezek az ingóságok neked jártak, és azok már nem lelhetőek fel az ő hibájából, akkor ezek értékére igen. De azért olyan nagyon pontos tényállást nem írtál, ami alapján meg lehetne bármit ítélni.

DrLEEi # 2009.09.09. 14:59

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

Még lenne egy olyan kérdésem,hogy ehhez képest nem e érdemesebb lenne polgári pert indítani,a vélhetően bizonyítható anyagi károkozás miatt.
Értem ez alatt,hogy a megállapodott ingóságok,vagy az akkori közös cég vagyontárgyainak elvitelét is megakadályozta zárcserével például.

kisokos # 2009.09.09. 14:28

DrLEEi,

Sajnálom, de ilyen alapon tényleg nem fogják megengedni a vagyonmegosztás újratárgyalását.

A gyermekkel kapcsolatos kérdések ugyanakkor bármikor újranyithatók mind a kapcsolattartás, mind a tdíj, mind az elhelyezést illetően. Csak ne felejtsd el, hogy bizonyítani is tudni kell, amit állítasz. Pl. az ellened nevelést, a láthatások önkényes korlátozását.

DrLEEi # 2009.09.09. 13:35

Annó a gyermeket sajnáltam a legjobban,hiszen tudom ő a legnagyobb vesztese egy válásnak.Ezért gyakorlatilag mindenbe bele mentem,amiről azt gondoltam,hogy a gyermekemnek jobb lesz.Amibe meg nem akartam bele egyezni,mert nem a gyermek érdekeit szolgálta,azt gyakorlatilag a gyermek ellenem hangolásával és a gyermekláthatás korlátozásával fenyegetve zsarolta ki tőlem az exem.Féltem hogy elveszítem a gyermekem,ezért engedtem a zsarolásnak.
Sajnos ezt bizonyítani nem tudom semmivel.
És éppen ettől tartok én is,hogy az "igazság" édes kevés lesz a tárgyaláson,csak bizonyítékok számítanak a bíró előtt más nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.09. 07:15

A perújítást nem fogják megengedni.

kisokos # 2009.09.09. 06:44

DrLEEi,

A másik hibám volt hogy számomra igen kedvezőtlen vagyonfelosztásba mentem bele.
Ezek kapcsán most perujrafelvételt kezdeményeztem,van ügyvédem is,de olyan érzésem van hogy csak a pénzem kell neki,nem igazán lelkes a témában.

Ennyi info alapján nem igazán lehet megítélni a helyzetedet. Csak gondolom, hogy szándékos megtévesztésre és/vagy kirívó egyoldalúságra hivatkoztok. Ezt nektek kell bizonyítani és ez nem lesz könnyű. A bíró nem látja születésétől fogva eredendően az "igazságot", neki erős bizonyíték kell. Ha ilyen nincs, akkor nehezen áll meg a kereseted. Tartok tőle, hogy az ügyvéded is azért viselkedik így, mert nem sok esélyt ad a kereseted sikerének. Ha elveszted a pert, akkor az alperes perköltségeit is te fizeted. Érdemes átgondolni.

DrLEEi # 2009.09.08. 19:24

Sziasztok!
Olvasgattam itt-ott,de az én esetem is mint mind néhol egyedi,néhol köznapi ahogy látom..:)
Röviden próbálom ismertetni a szitut:
2007-ben elváltunk közös megegyezéssel.Sajnos akkor jóhiszeműen sok-sok hibát elkövettem(ezekre nem szükséges külön felhívni a figyelmem,már mondták páran..:) )A legnagyobb hiba az volt hogy a gyermekelhelyezésbe beleegyeztem hogy az exemnél maradjon,hülye fejjel azt gondoltam 6 évesen jobb lesz neki az anyával.Azóta több kk. veszélyeztetése,és kapcsolattartásban való korlátozási eljárást is kezdeményeztem az exem tevékenysége miatt,sajnos ahogy többen is írjátok a hivatalok gyakorlatilag semmit nem csinálnak,tudva lévő,hogy az exem ügyesen "együttműködő" a hivatali eljárásokon a háttérben pedig oltja a gyereket illetve akadályozza a kapcsolattartást.Lényeg hogy semmit nem csinálnak.
A másik hibám volt hogy számomra igen kedvezőtlen vagyonfelosztásba mentem bele.
Ezek kapcsán most perujrafelvételt kezdeményeztem,van ügyvédem is,de olyan érzésem van hogy csak a pénzem kell neki,nem igazán lelkes a témában.
A nagy bajom az hogy "viszontkeresettel " éltek a perújrafelvételre,és mivel igen kevés dolog bizonyítható mindkét részről,attól is tartok nehogy többet vesszek a réven mint a vámon.
Kérdésem általános jellegű inkább,arra vonatkozna,hogy mikre figyeljek,mikre hajtsak rá esetleg jobban,mennyire bebetonozott egy ilyen ítélet ezek fényében,van e értelme ennek az egésznek egyáltalán a mai joggyakorlatban?

_Wasp_ # 2006.08.16. 07:37

Ez egyébként szomorú.

kicsit OFF:
Én saját tapasztalatból beszélek: kislányom kijelentette, hogy nem akar velem jönni (14 év alatt volt) jóformán csak le nem köpött (ellennevelés), sokáig próbáltam zöldágra vergődni velük (könyörgés-érvelés-jópofizás stb), de 5-6 éve betelt a pohár: Gyámhatóság minden egyes keresztbetevésre, az anya többszöri beidéztetése, megbüntettetése. Amikor beemelték a btk-ba a kiskorú veszélyeztetésének az idekapcsolódó alakzatát (tavaly novemberben) az akkora hatást gyakorolt az anyára, hogy onnantól minden láthatást meg tudtam valósítani. (kisebb nagyobb kényszer árán)

Mit gondoltok mi lett az eredménye?

1. Az első időben: Lányom kijelentette minden láthatás alkalmával, hogy utál, és alig várja hogy 14 éves legyen, és soha többé ne kelljen velem találkoznia
  2. Később: Csak a láthatás elején és végén volt bunkóci, közben nagyjából mint egy idegen vendég viselkedett
  3. Mostanában: Ha meglát a nyakamba ugrik, és alig tudom "levakarni" magamról a láthatás alatt.

(szóval hálistennek nálunk a 14 éves választóvonal már nem téma, de nagyon hosszú küzdelem volt.)

Itt üzenem az elvált apáknak, hogy amíg próbálják tartani a kapcsolatot, addig nem veszett el semmi. Ha már nem, el kell kezdeni minél előbb.
És bizony: erőszakosnak kell lenni. A gyerekkel együttélő szülők gyakran azt gondolják, hogy még a láthatástól is meg tudják a különélő szülőt fosztani.
Tévednek.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

ObudaFan # 2006.08.15. 18:32

Hát az az igazság, hogy 18 felett is igen nehezen fogadja el a bíróság érdemtelenségi oknak azt, ha a nagykorú gyermek nem hajlandó a kapcsolatot tertani, esetleg még időnként le is csapja a telefont, ha meghallja, hogy a másik szülő kereste. A bírói gyakorlat nem egységes, de láttam már bírót, aki a bizonyítást sem engedte meg erre nézve. (18 alatt erre csökkentést kérni esélytelen, mert csak a rászorultságot és a teljesítőképességet kell vizsgálni.)

_Wasp_ # 2006.08.15. 07:10

Igen, ilyen érdemtelenségi ok csak nagykorúaknál állhat fenn. Azonban 14 - 18ig felett, ha nem akar veled jönni a gyermeked, mást nem tehetsz, mint próbálod tartani a kapcsolatot, és a gyermetartés mérsékléséhez beadott kérelmedhez a történteket elpanaszolod.

_Wasp_

és felesleges megoldása

pocak # 2006.08.15. 04:47

Én úgy tudom, csak 18 felett lehet tartásdíjnál esetlegesen érdemtelenségre hivatkozni, hasonló okok miatt, de akkor sem biztos, hogy a bíróság elfogadja.
Mindenképpen vizsgálni fogják azt is, hogy a kapcsolat megromlása mennyiben róható fel a külön élő szülőnek.

_Wasp_ # 2006.08.14. 13:58

Levonható. Javasold az exférjednek, hogy kérelmezze a tartásdíjnak a fizetésedből történő levonását, akkor biztosan meg is érkezik majd időben, és nem is lesz annyira fájó neked. (úgy fog tűnni, mintha alacsonyabb lenne a fizetésed)

Mennyi idősek a gyerekeid?

14 év alatt: elhozhatod őket, még ha ők nem is akarnák.
14 év felett: ha nem akarják veled tartani a kapcsolatot, akkor akár csökkenteni (szélsőséges esetben megszüntetni) is lehet a gyerektartást.

E körül érdemes lenne futni egy kört szerintem.

_Wasp_

és felesleges megoldása

szutimi # 2006.08.13. 13:05

szerintem nem volt bankban pénze. Állandóan visszaforgatta a befolyt jövedelmet ( anyagok gépek) az ügyvédem a váláskor mondta, hogy csináljak róla fényképeket amikor a piacon árulták a portékájukat.Nem mertem. egyébként valaki irta nekem korábban, hogy ha én a házasságunk alatt tudtam a fekete vállalkozásról, akkor még meg is járhatom ha most már ki akarom teregetni a dolgokat.Pedig tudnék a bíróság elé tanukat beidéztetni: volt főnökét ( akit időközben " kinőttek saját lábra álltak tőle), a bedolgozóikat, esetleg a boltost akinél már több 10 millió forintot otthagytak méterárura.Egyébként lehet, hogy azóta már legálissá tette a vállalkozását. Viszont tudok egy olyan ügyéről is amikor valamelyik üzlettársának úgy tettek be, hogy egy neves debreceni végrehajtónak kb 4 éve 1 milliót adtak csak úgy zsebbe. Még egy kérdésem lenne: a volt párom csak sms szintjén tartja velem a kapcsolatot. Azaz a gyerektartást követeli tőlem. A gyerekekről sem hajlandó vlem beszélgetni. Elintézi annyival, hogy már nagyok és ők döntöttek úgy, hogy nem akarnak az anyukájukhoz menni még ritkán sem. Köteles vagyok e drága postaköltségen feladni az elmaradt gyerektartást , vagy levonható e az?

_Wasp_ # 2006.08.09. 10:47

Hol volt a pénze azidő alatt? Bankszámlán? (kimutatást visszamenőleg is lehet kérni)

Gondolom nem dunsztosüvegben tárolta.....

_Wasp_

és felesleges megoldása

monalisa1 # 2006.08.09. 09:46

Nézd, azt senki sem szereti ha "rászabadítják" az adóhivatalt...

Csak jól meg kell ezzel fenyegetned., vélem az illegális pénzéből csak hajlandó lesz juttatni neked/nektek is.

Ha kellően bölcsen gondokodik, még mindig jobban jár mint egy alapos adórevizió akár évekre visszamenőlegesen is, no meg az üzletfeleknek is árthat ezzel...

szutimi # 2006.08.09. 09:45

Mert kérdezném én , ha apuka szegény fiú, akkor a vállás után miből telik neki új autóra, drága nagymotorra, nyaralóra a hegyekben, drága ruhákra stb. Érdekes?!

szutimi # 2006.08.09. 09:41

A bizonyitékom: egy sms-amit megőriztem: " most megyek beszélek a vevővel. A megoldás a végleges szerződésbe belefoglalni mindent és lehet foglaló." Hát ennyi. Nem érdekelte, hogy lementek a lakásárak, ő annyit akart kapni amennyit az akkori lakásárak szerint kapott volna. Tudta, hogy szükségem van a részemre és tudta, hogy belekényszeríthet abba, hogy elégedjek meg 3 millióval. Más!!!!!!! nekem még arra senki nem adott választ, hogy hogyan tudnám " elkapni a tökét" a házasságunk alatt folytatott vállalkozás gyarapítás alatt szerzett illegális jövedelmét illetően.ez akár 15-20 milliós tőkét is jelenthet. nekem meg legyen jó 3 millió új életet kezdeni és gyerektartást fizetni. Jelzem a 3 millió az a full vagyon. MINDEN!

_Wasp_ # 2006.07.28. 15:20

Ha kényszerített arra, hogy belemenj a számodra kedvezőtlen egyezségbe, akkor itt a lehetséges perújrafelvételi ok.

A bíróságon a kérdés mindig az lesz: mit lehet bizonyítani. Válópernél (egyszerűsítve) a házasság alatti vagyongyarapodást kell kettéosztani. Ha te többet dolgoztál: sajnos elbuktad. Ha viszont különvagyonodból vittél bele, azt visszakövetelheted.

A kérdés: mivel kényszerített? Hogy tudod bizonyítani?

A probléma az - ahogy én látom - hogy az apánál maradtak a gyerekek. Ha el tudnád érni, hogy hozzád helyezzék el őket (és erre mint nőnek van egy kevéske esélyed) akkor fordulhatna a kocka, könyékig lehetne vájkálni az exférjed anyagi helyzetében.
így viszont, hogy nem ő, hanem te vagy tartásra kötelezett, ő indíthat ellened eljárást.

Ha például nem tudsz fizetni, vagy a gyermekeidhez kapcsolódó rendkívüli kiadásokba nem kívánsz beleadni (kórház, külföldi tanulmányi út, nyelvtanfolyam, stb) könnyen végrehajtás alá rakathat.

Szóval, amíg a gyermekek ott laknak, addig te vagy az említett "fejőstehén"
(mégha amit adsz, töredékét sem fedezi a kiadásoknak)

(a csillagjegyem: titok)

_Wasp_

és felesleges megoldása

szutimi # 2006.07.28. 14:46

még csak annyit, hogy valahogy limitálni kellene ki mennyi idős és mi az amit ilyen és ilyen idősen fel kellene mutatnia. Azért 37 évesen a közös vagyonból nehogy már 3 milliót kelljen felmutatnom. Azt még nem is tudjátok: exanyósom kiköltözését debrecenből egy neves kis fürdővárosba ahol éltünk én forszíroztam. a ház felújítási ügyintéseket kezdve a ház felkutatásától javarészt én intéztem. utazásiirodai dolgozó révén kapcsolataimat felhasználve jelentős bevételhez jutott mama mint fizetővendéglátó. Ja és anyári kis vendégváltási takarításokban való részmunkám. Na jó már gondolom elegetek van a nyavajgásaimból. Jó hétvégét mindenkinek aki itt volt. ( szeretném, ha a válaszadóim megjelölnék csillagjegyüket) oroszlán

szutimi # 2006.07.28. 14:40

Az nem elég önhibán kívüliség, hogy bele kellett mennem tavaly ősszel abba, hogy az 50-50 %-os lakáseladásból származó bevételből én 3 milliót ő meg 5,5 -öt kapott. Az övé lett a kocsi is a garázs is. a szobanövényeimmel és a ruháimmal hagytam el a pályát. A fekete gazdaságának bevételéből én szinte semmit sem élveztem, mert állandóan gépeket és anyagot vett. Ha az én fizetésem elfogyott és tőle pénzt kértem, azt mondta nem fejős tehén ő.A 3 milliómból és a párom 1,5 milliójából csak egy zártkerti ingatlanon lévő házat vehettünk. ha találok is munkát és nem fizetik a bejárási költségemet akkor mi marad a fizetésemből?a beteg apám is a mi gondozásunkban van. a feketemunkája nagyon is hozzátartozika hátrányos helyzetemhez mert ha legális az egész, akkor gondolom nekem is részem lehetett volna benne. Vagy a feleség csak szolgáló és ingyen szexuális szolgáltató? a zsarolást sem értem asszonytartás kontra gyerektartásdij vizetéséről való mentesség kérelem. Bocsi ha kicsint beböccentnek tűnök, de úgy érzem nagyon igazságtalan velem az élet. Pontosan az egyenességemnek a becsületességemnek köszönhetem a sorsom. Más nők évekig csalják a férjüket és még jól meg is fejik őket. Én 1 hónapos kapcsolat után közöltem a tényállást, miszerint megismertem jelenlegi páromat.Vagy talán ha a sinekre tenném a két alsó végtagomat sikeresen és nem véreznék el, akkor az már önhibámon kívüli ellehetetlenülés. Ja nem, mert szándékosan teszem Még1X bocs.

_Wasp_ # 2006.07.28. 13:49

A kedvesed követelését perújrafelvétellel érvényesíteni körülményes lenne, de ha így van minden, amit leírtál, akkor cirka a debrecen belvárosi lakás értékének cirka a felére lenne jogosult, nem kevesebbre.

Lehet, hogy valamit elszúrt ő, vagy az ügyvédje?

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2006.07.28. 13:46

Az "asszonytartást" nem a volt férjed anyagi helyzete alapján ítélik meg, hanem az alapján, hogy te képes vagy-e (önhibádon kívül!) eltartani magad.

Zsarolás: Ha gyerektartásról lemondatást / asszonytartást íly módon akarod elérni, büntető törvénykönyvi tényállást valósítasz meg, ami 1-5 év börtönnel lehet jutalmazva. Szóval ezt inkább nem javaslom, és itt szerintem más sem fogja tenni.
Próbálj inkább megegyezni, kérd meg, hogy egy darabig tekintsen el a gyerektartástól, vagy egyezzetek meg abban, hogy ha jobban keresel, visszamenőlegesen is kifizeted. Ezt kierőszakolni nehéz lenne.

Az, hogy feketén dolgoztat, egyébként rendkívül elítélendő, de kevés módon kapcsolódik szerintem az eredeti problémádhoz.

Mivel semmizett ki az exférjed? Ha tudsz mondani valami konkrétet, lehet, hogy lesz valaki, aki itt segít majd Neked. Ha az az egyetlen konkrétum, hogy a "feketevállalkozásból" kihagyott... hát.... kevésnek tűnik egyenlőre

_Wasp_

és felesleges megoldása

szutimi # 2006.07.28. 13:39

És nem elég az én problémám, a páromesetét is orvosolni kellene. Megpróbálom részletesebben mint a leelején tettem:induljunk az elejéről.13 évvel ezelőtt a párom saját tulajdonában lévő nyaralóban kezdték közös életüket az ex-el. jött a kisbaba és az ex szüleinek a segítségével beköltöztek egy sokkal nagyobb lakásba a belvárosba. A párom ügyes kezű ember. Rengeteget dolgozott a lakás felújításán. utána eladták vettek mást, még jobbat ott is ő csinálta a felújítást. Onnan már egy nívósabb városba költöztek egy még nívósabb lakásba, ott is ő csinált minden felújítást. Amikor pedig az aranyos hölgy végképp nem tudta magát elhatárolni a tőle 11 évvel fiatalabb szeretőjétől, az én kis párocskámnak repülnie kellett. 10 % részecskével (1,2 millió). ezzel a részecskével pedig semmiféle fedelet nem tudott a feje felé venni. Igaz a gyerektartás nagyon alacsony összegként lett megítélve. Az execske most kb.40millás debrecen belvárosában lévő zsírúj lakásában tengeti életét. 150 ezres fizetés mellett is még erős szülői háttérrel. a párom csak egy spermabank és egy ügyeletes generál kivitelező szerepét töltötte be nála ezek szerint?Hivatkozhat e a sok felújítási munkájára a közös életükben , az házacskájára, ami bizonyára tökéletesen megfelelt volna neki mint élettér a szakítást követően? Hát ez van. Ez tényleg két siker történet egy háztartáson belül. Remek!!!!! De azért szeretjük egymást és küzdünk , a céljainkért, egymásért, ( ja és öregapámért).

szutimi # 2006.07.28. 13:25

Bocsi de még mindig nem kaptam választ az indított témámra. tehát: Nyújthatok e be keresetet pl. asszonytartást kérek tekintettel apuka anyagi helyzetére, ami már a váláskor is meg volt de nem volt hivatalos. abból tudom fizetni a gyerektartást. Egyáltalán zsarolhatom e őt, hogy feljelentem feketemunkáért. (embereket is foglalkoztat ilyen módon). Sajnos nincs más adum. a váláskor ezt gusztustalannak tartottam, de most már az ő " tevékenykedését " tartom rettenetesen gusztustalannak. Kisemmizettt.

_Wasp_ # 2006.07.28. 13:08

Nem jól tudod, nem 18 éves korig, hanem addig, amíg rászorul, gyakorlatban amíg az első középiskolát - egyetemet be nem fejezi. Akár 25-26 éves korig.

Ha nem tudsz gyerektartást fizetni, az általában nem érdekli a hatóságokat, mert ezt a saját tartásod rovására is elő kell teremtened.

Ha a jövedelmed kevesebb mint a minimálbér, akkor a bíróság a minimálbér alapján fog (feltehetőleg) a gyermektartásra kötelezni, így pl 2 gyerek után cirka 22-23e forintra.

Ha nagyon kirívó a jövedelmi eltérés, és a 20% méltánytalan lenne, akkor a bíróságnak van 15-25%ig mozgástere, praktikusan legalább a minimumbér 30%át kell kifizetned 2 gyerek után gyermektartásként, de csak ha HA A BíRÓSÁG IGY DÖNTÖTT, vagy az exed megelégszik csak ennyivel. (megállapodás alapján)

A jövedelmi viszonyokat a bíróságon természetesen bizonyítani kell. Ez nem könnyíti meg a helyzeted, ha erre akarsz hivatkozni.

Remélem sikerrel jársz, a láthatással kapcsolatban (mint "tapasztalt" elvált szülő) csak azt javaslom, minden egyes találkozáshoz foggal körömmel ragaszkodni, hidd el, a gyereked is örül belül, mert érzi, hogy fontos vagy neki.

_Wasp_

és felesleges megoldása