Tisztelt forumozok
A kérdésem a következő lenne.A feleségemmel teljesen megromlott a kapcsolatunk.A ház amiben lakunk egy 110nm kertes családi ház..50%-ban az édesanyám,50%én vagyok a tulajdonos.Édesanyám nak a 100%-on haszonélvezeti joga van.Édesapám halála után 1997-ben ,a bátyám és én örököltük a 50%-ot./1/4-1/4 részben/.2004.04.16-án a bátyám ¼-ed részét az édesanyám megvásárolta az én nevemre.A nekem kölcsönadott pénzről amiből az ¼-ed rész ki lett fizetve kettönk között egy papír van.A feleségemmel 2002.04.04-én kötöttünk házasságot.Ez a tulajdonjogom közös vagyonnak számit?
Kérdéseim a következők.Kirakhatom,elküldhetem –e őt ,lehet-e követelése velem szemben.Közös vagyoni tárgyként csak mosogépet,tv-ét ágyat ,mikrot tudok megemliteni,mivel a lakás brendezve volt.Kapcsolatunk megromlásának a főbb okai,hogy napokig,hetekig nem jár haza,nem teljesiti anyai,családi kötelességeit/nem főz,nem takarit stb/Ez az én szemszögemből nézett ok.Õ szerinte keveset foglalkoztam vele,mindig elöbbre való volt a munka számomra..Már többször elakart költözni de mindig meggondolta magát.Amikor elakart költözni megbeszéltük hogy a kislányunkhoz /4 éves/bármikor jöhet,látogatthatja.Elvinni hála istennek eszében sincsen,gondolom vagyis tudom hogy a kislány csak teher lenne neki.Mivel ezt a levelet pár napja kezdtem fogalmazni,közben mondta hogy hamarosan elköltözik ,mivel én elküldtem.Azt mondta ,hogy addig gondolkozzak hogy mit adok neki mert sokszor odaadta a fizetését,meg vannak közösen szerzett tárgyak/a fent emlitettek/Mondtam ,hogy amikor odaadta a fizetését azt a számlákra,rezsire,étkezésre,gyerekre lett költve.A közös tárgyakat meg viheti ha kifizeti a felét.Ha elköltözik,hol kezdjem el a gyerekelhelyezési kérelmet?Mi a folyamata?
Most ennyi fogalmazodott meg bennem ,de még folytatom.Köszönettel és üdvözlettel.
Sz.F