email feltores


Magdi50 # 2012.11.27. 22:20

Magántartozást, amiről nem készült írás, de megvannak azok az okmányok, amire a pénz lett költve, e-mailek,üzenetek, tanuk előtti többszöri szóbeli nyilatkozat, elismerése az összegnek stb.hogyan lehet törvényesen behajtani? El kell tűrni a tehetetlenséget egy elhibázott lépés miatt?Hogyan lehet kikényszeríteni, hogy megadja az illető a pénzt?
Megtehetem-e törvényesen, hogy a közösségi oldalra kiírom, hogy xy nem szereti megadni a tartozásait, de kéregetni szeret, vigyázzon vele mindenki?
Küldhetek-e neki felszólító levelet és változik-e bármi is ?Foglalkozik-e a jog ilyen jellegű ügyekkel? Mik a lehetőségeim, megszégyenítést milyen formában és hol alkalmazhatok, megtehetem-e, hogy a munkahelyén ezt elmondom mindenkinek?

lajcsó # 2012.10.11. 20:04

A keyloggerekről itt egy írás:
http://iesb.hu/…zamitogepen/

Poruljárt_Attila # 2012.10.11. 08:30

Ha te tudnád, hogy még csak zseninek se kell lenni hozzá ...

Az egy dolog, hogy jogilag persze bcs, de hogy hogyan bizonyítanák, na azt már érdekesebbnek látnám. Egy ilyen dolog semmiféle nehézséget nem okoz, és egy pár KB-os kis keylogger bejuttatása (ill. idegen gépen egyszerűen felhelyezése tök legálisan) már ki is dobja az összes létező jelszót.

Csak azt tudom javasolni, hogy
1, véletlenül se használj olyan gépet, ami közös
2, messziről kerüld a nyílt wifis csatlakozásokat
3, az idegentől kapott filek megnyitása eszedbe se jusson, ugyanis a távolról ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a keyloggert elhelyezze a gépeden, onnantól meg már nincs titok
4, teljesen mindegy, hogy milyen gyakran cseréled a jelszavakat, megteheted óránként is, ugyanúgy jegyzi és "küldi" az illetőnek. Ennek tehát semmi jelentősége.

Ez ellen csak úgy tudsz védekezni, ha
1, a saját gépedet teljes mértékben tarolod (semmi előzmény ne maradjon, mindent újratelepíteni)
2, aztán idegen gépen (amihez garantáltan semmi köze nincs az illetőnek, és még csak tudomása sincs róla) generálj új jelszót mindenhez
3, ezek után meg eleve az újonnan felállított rendszereden már a meglévő, új jelszavakkal lépegetsz be mindenhova (de hangsúlyozom, ennek csakis akkor van értelme, ha fullra taroltad a gépedet, és esélye sincs annak, hogy maradhatott rajta valami)
4, a jövőben pedig csakis kábeles neten, és csakis egy gépen lépj be bárhova, továbbá az ismeretlentől érkező különböző felkéréseket, leveleket azonnal töröld (még megnyitás előtt, csatolmányokat meg felejtsd el!)

Hát technikailag ennyi megoldást tudok neked, és ezzel is csak ideig-óráig leszel védve, de azért ez így nagy %/-ban már biztos. Azt nem állítom, hogy behatolhatatlan, de ha kellően paranoiás vagy, akkor nem fog tudni behatolni a gépedre.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.11. 07:16

Ez egy zseni!

woody2 # 2012.10.10. 20:42

az emailomat facebookot,skypet fojamatosan az exem feltori,ad valaki tanacsot hogy lehet ennek utanajarni,rabizonyitani.Allandoan cserelem a passzvordokat email cimeimet.mindig sikerul neki.mit tegyek