Személyi jogok megsértése


Peter88 # 2022.08.10. 20:19

Üdvözletem!
Én Az Aldis személyi elkérés kapcsán írnék (Biztos mindenki hallott róla) Mennyire jogos?
Mindenkitől kérik, felmutatod és beviszik a születési dátumot, valami szoftverba és az kiszámolja, hogy viheted az alkoholt!
Az addig oké. hogy felmutatod és pénztáros rá néz , de ki is másolhat belőle adatrod?(Születési dátum) Én úgy tudom hogy ilyet nem lehet!?
Plusz semmilyen tábla vagy valami nincs kiírva/rakva! Adatvédelmi tájékoztasás, ilyesmi? Az oké, hogy ők azt mondják (Nem tárolják), de ennyi lenne jogilag?

Vadsuhanc # 2022.08.10. 22:34

Én nem halottam róla... de ha csak a születési dátumodat viszi be az szerintem nem sért semmit...(abból nem azonosítható a személy)

Szomorú örökös # 2022.08.11. 04:50

Peter88

Az addig oké. hogy felmutatod és pénztáros rá néz , de ki is másolhat belőle adatrod?(Születési dátum) Én úgy tudom hogy ilyet nem lehet!?

Szerintem ez messze nem sérti a személyi jogokat. Az már sokkal jobban, hogy jelenleg akkor kapsz hatósági áron benzint az autódba, ha odaadod a forgalmit, amit a vonalkóddal lecsippantanak és gyakorlatilag megy minden adatod a NAV felé, hogy hol mikor és mennyit tankoltál. Viszont hoztak rá egy rendeletet és onnan kezdve ez is egyből rendben van - legalábbis szerintük. :-O

drbjozsef # 2022.08.11. 05:13

Biztos mindeki alkoholt vesz az Aldiban reggeltől estig...

_Önmagában_ a születési dátum megadása semmilyen jogodat nem sérti, sem adatkezelési törvényt. Persze, nem vagy köteles megadni, ahogy az Aldinak sem alkoholt eladni Neked.

gerbera317 # 2022.08.11. 07:21

@Szomorú
odaadod a forgalmit, amit a vonalkóddal lecsippantanak és gyakorlatilag megy minden adatod a NAV felé
Nagy tévedés. Legfeljebb csak a forgalmi engedély számát továbbítják (ha egyáltalán továbbítják), és ha abból a NAV meg akarja tudni, hogy kinek az autójával tankoltak, egy külön osztályt kell ahhoz létrehoznia, ahol szakemberek százai dolgoznak éjt nappallá téve, hogy semmire sem használható kimutatás készüljön, mikor ki és mennyiért tankolt. Felejtsd el ezt a faxxságot.
OFF Felé, mi? ON