Fórum magánjog régebbi elöl     új hozzászólás


Személyi jogok megsértése

rigoz # e-mail 2019.02.06. 10:02

Tisztelt Tzg1!

Ügyvédet kellene keresni.

Amennyiben vagyoni és jövedelmi helyzete olyan - a rendszeres havi jövedelme nem haladja meg a kb. 114.000Ft-ot az Önnel közös háztartásban élők vonatkozásában egy főre bontva -, akkor a lakóhelye, munkahelye, illetve tartózkodási helye szerint területileg illetékes járási (fővárosi kerületi) kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Osztályától kérheti a pártfogó ügyvédi képviselet igénybevételének engedélyezését.

Tzg1 # e-mail 2019.02.06. 09:32

Segítséget szeretnék kérni. számomra most derült ki, hogy 2 éve egy felvételt amin rajta vagyok feltettek a Youtube-ra, az engedélyem és a megkérdezésem nélkül. Milyen jogi illetve kártérítési lehetőségem van az illetővel szemben? Mit kell tennem a jogi eljárás megindítására. Köszönöm a választ.

ostyascukor # e-mail 2016.02.19. 00:08

hát csak maga a tény hogy ezeket az személyes adatokat az alapítóokiratot aláírókon kivüli nem hivatalos személy is láthatta.
egyébb negatív következményről nem tudok

ObudaFan # e-mail 2016.02.18. 06:37

Hát lett-e valamilyen negatív következménye ennek?

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

ostyascukor # e-mail 2016.02.17. 22:16

Tisztelt Fórum

tényállás a következő
emailben elküldtem kivülálló személynek egy alapítóokirat tervezetett ahol lakótársak személyes adatai (neve, anyja neve, születési dátuma) is fel van tüntetve
ezzel megsértettem a személyes adatok védelmét, és érdekelne hogy ha ezért perelnek akkor mire számíthatok
milyen büntetési tételek vannak, vagy ez még nem olyan durva amiért perelnének?

köszönöm válaszukat!

robenzo # e-mail 2015.09.26. 15:39

mit adsz a meztelen képekért cserébe ? vagy felrakjam valahova őket számmal! Azt szeretném tudni hogy ez ellen tudok valamit tenni törvényes úton. És minek minősül? Előre is köszönöm a válaszát Tisztelettel Varga Róbert

rush1 # e-mail 2014.08.13. 17:47

Sziasztok!

Nagy bajban vagyok kerlek segitsetek!Mit tehetek ha a telefonomat a belegyezesem nelkul hasznaltak es visszaeltek az elettarsamnak kuldott fotoval:'( johetnek a kovek , elettatsi kapcsolatban elunk.10eve .Nem kertelek meztelen fotorol van szo fej nelkul.ami rejtett mappaba volt.kozeli ismerosom feltorte a mappamat es a galeriam atkuldte maganak es honapok ota kuldozgeti mindenkinek es zsarolo telefonhivasokat zaklatasokat kapok.paromnak nm merem elmondani.az illeto gunyolodik es azt mondja mindenkinek en adtam oda h nezze meg....ugyan mit tehetek ellene ez megy 3honapja!!:'(:'(:'(:'( kerek valakit legyen szives ismertesse a szituaciobol kifolyolag a jogaim. Koszonom elore

majom88 # e-mail 2014.07.19. 12:58

A kérdésem az lenne,hogy egy hete regisztráltam magam egy oldalra,melyen sem a nevem sem a korom nem a valóság a fotón pedig csak háttal vagyok.Édesanyám és barátnője tudott róla csak(a barátnő nem igazán kedvel).4 nappal később én és a párom is megkaptuk a a facebook-ra az oldal linkjét és a fotókat és azzal fenyeget,hgy nyilvánosságra hozza.Nem tudom ki lehet az hisz semmiről nem lehet felismerni.Ez sérti a személyi jogokat?Érdemes feljelentést tennem?
A válaszokat előre is köszönöm

roberto888 # e-mail 2013.07.06. 13:30

Tisztel Jogi Fórum!

Segítségre lenne szükségem. Egyik ismerősömnek birtokában vannak rólam fényképek, mondjuk így hiányos öltözetben. Ezeket én küldtem még neki üzenetben Facebook-on. Kijelentette, hogy fel fognak kerülni a képek az internetre. Segítséget szeretnék kérni, hogy mennyire meríti ki ez a dolog a személyi jogaim sértését? Köszönöm előre is a választ!

Üdv: Róbert.

perdy # e-mail 2013.04.06. 18:25

köszönöm szépen

pplord # e-mail 2013.04.05. 16:53

Kedves perdy!

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz kellene fordulnod, nem a rendőrséghez.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.04.05. 16:50

Milyen bűncselekmény gyanújával tennél feljelentést?

www.kbs-ugyved.hu

perdy # e-mail 2013.04.05. 16:33

Tisztelt forumózok!

a párom munkahelyéről kitíltottak. nem mehetek be hozzá. Bejegyzett élettársi kapcsolatban élünk (leszbikus ),a fönöke tudja. a másik két recepciós családja bejárhat a panzióba, én csak a kapuig mehetek. Tehetek feljelentést???
köszönöm előre is a választ!

kkelly # e-mail 2013.02.05. 19:27

A minap vette észre a fiam internetezés közben, hogy az egyik telefonos szolgáltató, a telefonok között az összesnél az utolsó képen van egy telefon és mellette egy személyi igazolvány (a méret összehasonlítása miatt)Kérdésem... lehet ilyet csinálni a beleegyezésem nélkül?

Annyi még pluszba, hogy egy céges internetes portálon ez a személyi igazolvány szerepel, minden személyes adat, (név, igazolványszám, stb. eltakarásával) csak a fénykép van rajta publikálva, amit a telenor felhasznált az oldalon!
Ez szabályos?
(Az eltakarásokat is kijavították, mintha original lenne még a kártya és nem lenne odaírva semmi sem!)