Köszönöm mindkettőtöknek.
Egyszerűsített cégeljárás lesz - kár, hogy nem elég a lakcímkártya, de akkor kérek tulajdoni lapot és lesz egy hozzájáruló nyilatkozat is.
Köszönöm mindkettőtöknek.
Egyszerűsített cégeljárás lesz - kár, hogy nem elég a lakcímkártya, de akkor kérek tulajdoni lapot és lesz egy hozzájáruló nyilatkozat is.
vagy a Ctv. 3. sz. melléklet II. 14. pontjára gondolsz? Akkor meg marad az első hsz-em. Otthon a sülők 2 tanú előtt nyilatkoznak, viszel egy tullapot és kész.
beidéznéd ezt, sajna elég elavult szeptemberi a jogtára, vagy csak figyelmetlen vagyok de nem találom.
Nem kell benyújtani. Csak éppen az ügyvédi törvény kötelezi az eljáró ügyvédet hogy győződjön meg róla, hogy a cég jogosult a székhelyként, telephelyként megjelölt ingatlan használatára. Hogyan győződsz meg róla hozzájáruló nyilatkozat nélkül?
továbbmegyek, ha egyszerűsített cégeljárásban kéred a bejegyzést, akkor nem kell a székhelyhasználat jogcímét igazolni.
/legalábbis két hónapja még nem kellett :-)
a hozzájáruló nyilatkozatot elég két tanú előtt aláírni, ahhoz nem kell ügyvéd. Feltételezem, hogy te Pesten ügyködsz és a cégalapításhoz igénybe veszel ügyvédet (mivel máshogy ugye nem is lehet)
A probléma csupán az, hogy az ügyvéd budapesten lesz, a szüleim pedig vidéken laknak és emiatt nem akarom őket mozgósítani ;)
De valószínűleg kicsúszok az idei évből, ami csak azért lett volna jó, hogy 2009. január 1-től evás lehessen a kft (de emiatt nem bánkódom, mert könnyen lehet, hogy addigra megszüntetik).
A társaság alapítáában kötelező az ügyvédi közreműködés. A kollégának lesz mintája.
ObudaFan, köszönöm!
Ehhez fellelhető a neten minta? Kerestem, de eddig még nem találtam :(
Kell írásbeli hozzájárulás.
Sziasztok!
Egyszemélyes kft-t szeretnék alapítani, ehhez szükséges a székhelyről tulajdoni lapot bemutatni (ha jól tudom).
A szüleim nevén lévő ingatlan megfelel, amennyiben a lakcímkártyámon ugyanaz az állandó lakcímem vagy kell valamilyen írásbeli hozzájárulás az ingatlan tulajdonosaitól?
A választ előre is köszönöm!
Ja, hogy nem a cégbíróság kötelezett a módosításra, hanem más szerv? Akkor nem lehet ilyet kérni.
Sziasztok, megint itten vagyok.
Állítólag nem lehet hiánypótlás, azt a bírónak kellett volna úgy kiküldenie.
Én nem kérhetem, hogy hiánypótlással rendezzük?
JT
Köszönöm Néktek, majd referálok, hogy mi lett belőle...
Hiánypótlási eljárásban nem kell új illetéket leróni. Annak vagy valami más az oka, avgy az meg a bíróság tévedése.
ha szerződésmintával dolgozik, vigyázz, nehogy azt mondja, hogy kötelező a felügyelőbizottság, meg a könyvvizsgáló, mert azoknak is van rublika....
Bár ő még most is állítja, hogy kell telephely, valami kötelezően kitöltendő rubrikára hivatkozik...
JT
Köszönöm szépen. Szerződésmódosításra köteleznek miatta, minden következményével (illeték, stb.) együtt. Jól érzem, hogy ez az ügyvéd sara, neki kellett volna tudni, hogy azonos címmel nem fogják elfogadni?
JT
Nem kötelező. Korábban sem volt az. Az meg egyenesen hülyeség, hogy ugyanaz a cím legyen székhely és telephely is.
Tisztelt Hozzáértők!
Kérnék egy kis segítséget!
Telephelynek kötelező lennie? A régi társasági szerződés szerint a címünk telephely és székhely is volt, de ez ugye már nem lehetséges. Egyszerűen töröltessük a telephelyet? A székhely gyakorlatilag az "alapértelmezett" telephely?
Köszönettel:
Juhász Tamás
Köszönöm, woodslave, megnyugtattál. :)
Valóban, akkor elvileg a gyakorlatnak is illene változni ezzel együtt.
na, sorry, most vettem észre, hogy áprilisi jogtárból vitézkedek. :-() a lényeg, hogy csak a cég nevét kell feltüntetni...
Ctv. 9. § (1) A cégjegyzésre jogosultnak a cég nevében olyan módon, illetve formában kell aláírnia, ahogyan azt a hiteles cégaláírási nyilatkozat (a közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldány) tartalmazza.
(2) A címpéldányon - a társaság szerződésében, alapító okiratában, alapszabályában (a továbbiakban együtt: létesítő okiratában) foglaltakkal egyezően - fel kell tüntetni a cég nevét, a cégjegyzésre jogosult nevét, lakóhelyét, a cégjegyzésre jogosult képviseleti jogcímét (pl. vezető tisztségviselő, munkavállaló) a cégjegyzés módját, valamint a cégjegyzésre jogosult aláírási mintáját. A cégjegyzésre jogosult munkavállaló kérésére az aláírási címpéldányon a cégnél ellátott feladatköre, beosztása is szerepeltethető.
De most látom, hogy az aláírásmintákon mi nem tüntetünk fel székhelyet. (A címpéldányon igen.) Vissza fogják dobni?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02