Minden lehetséges:
- EÍlengeded a kölcsönt és a társaság ajándékozási illetéket fizet
- Pótbefizetést adsz a társaságnak, majd abból visszafizeti a társaság a tagi kölcsönt
- El is adhatod (ha valaki megveszi)
Minden lehetséges:
Üdvözlöm!
Lehet kissé bonyolult a kérdésem de már nagyon tanácstalan vagyok mert minden nap mást hallok a könyvelőtől és nem tudom már mi lenne a helyes! Van egy egyszemélyes kft amibe van tagi kölcsönöm! Meg szeretném szüntetni a kft! De milyen módon ? Indithatok magam ellen csődeljárást? Vagy felszámolást? Vagy eladni a céget tagi kölcsönnel ? / nem hiszem sokan vennének!/ Melyikből jövök ki jobban hogy anyagilag ne kerüljön sokba? Hogyan lehet hogy addig ne fizessem a járulékokat ?
Köszönöm!
Ttun
Végelszámolással, de még ajándékozási illeték fizetésével, vagy végelszámolással pótbefizetéssel (amit úgyis visszakapsz, hiszen az csak arra kell, hogy visszafizesd belőle a tagi kölcsönt), vagy felszámolással.
Erzsike2005
Igen, minden esetben a konkrét szerződésről kell szavazni, tehát nem csak a konkrét két ingatlan megvételéről, hanem a pontos szövegről.
Nem feltétlenül köteles a kft. folyamatos működésre és a végelszámolás elhatározása előtt és után is értékesíthet ingatlant.
Tisztelt ObudaFan!
"Ha a társaság a saját tagjával köt szerződést, ebben az esetben taggyűlési határozat kell, ahol nem szavazhat az a tag, akivel szerződést kell kötni"
Minden egyes szerződés esetén taggyűlési határozat kell? (pl. 2 db ingatlant vásárol akkor, mind a két ingatlan adásvételi szerződéséről taggyűlési határozat kell?)
2015. november 27-én volt taggyűlés, de elfelejtették megszavaztatni az ingatlan adásvételi szerződést. (ha 2 magánszemély és egy kft a tag és a kft vesz ingatlant akkor a 2 magánszemélynek kell szavazni?)
Meddig lehet a termelést szüneteltetni? Mikor kell végelszámolást indítani? Nem először a végelszámolást indítani és utána értékesíteni az ingatlanjait?
Válaszát előre is köszönöm.
Erzsike
Üdvözlöm!
Van nekem egy Kft van tagi kölcsönöm ès mèg egy kölcsönszerződèsem amiből inditottam a ktf 2013 ban! De most meg szeretnèm szüntetni, ugy hogy már nincs több pénzem amit beletennèk , milyen lehetőségek vannak?
Köszönöm!
Már miért ne élne még? Te semmit nem tettél a megszüntetése érdekében. A kényszertörlés meg ennél lassabb.
A kényszertörlés miatt jó eséllyel felelős leszel a cég tartozásaiért. Az más kérdés, hogy mit lehet tőled behajtani.
Üdvözlöm!
Segítséget illetve tanácsot szeretnék kérni.Alapítottam egy kft-t 2012-ben 2013-ban már megszűnt a vendéglátóegységem amire alakult a kft. Nem úgy működött ahogy kellett volna így járulékokkal elmaradtam nem tudtam fizetni, közben bérelt helység tulajdonosa is beperelt 1 havi bérleti díj miatt amit meg is nyert. (kb. 200.000ft)ot követel. mivel a kft-nek nem volt vagyona így se a járulékokat se a tulajt nem tudta kifizetni.Az adószám visszavonásra kerül kb 2014-ben. De a kft még mindig nem került megszűnésre, még papíron mindig ügyvezetője vagyok.A kérdésem az lenne, hogy miért él még mindig és, hogy behajtható e bármi módon ezen követelések.Így, hogy a kft nevén semmi sincs.Én a cégvezető munkanélküli vagyok.És semmi sincs a nevemen.A válaszát előre is nagyon köszönöm
Köszönöm! Természetesen a társasági részesedés ki lesz fizetve a kft részére a tagságból kilépéskor.
Mukodhet, csak valoszinuleg celszeru lenne neverteken ki is fizetni a tarsasagi reszesedest.
Köszönöm!
Gondolkodtam rajta, hogy lenne a jobb, és arra jutottam, hogy óvatosságból nem mernék egyszerre két céggel nekimenni végelszámolásnak, mert még sose csináltam ilyet, lehet egyszerre elég lenne egy céget belevinni.
Felmerült, hogy a bt-t egy ideig mégis megtartanám, amiben jelenleg a végelszámolandó kft a beltag, ami kft-nek én vagyok az ügyvezetője.
Működik-e az a megoldás, hogy a kft végelszámolását elhatározom a taggyűlésen, és megválasztom magam végelszámolónak, ezzel egyidejűleg a betéti társaság is taggyűlést tart, a jelenlegi beltag kft. kilép a bt-ből, és én a kft ex ügyvezetője belépek beltagnak helyette?
Vagy ha ez így nem megy, milyen sorrendben és hogy lehetne megoldani, hogy átlényegüljek az egyszemélyes kft ügyvezetőjéből a bt beltagjának és egyidejűleg ugyanez a kft is kilépjen a bt-ből?
Folyhat egyszerre, csak a kft. törléséről nem szabad addig határozni, amíg a bt törlése nincs elrendezve.
Lehetsz.
Köszönöm!
Akkor érdemes megindítani a végelszámolást.
A szóban forgó egyszemélyes kft beltagja is egy bt.-nek.
A bt szintén nem tartozik senkinek navnak se, nullás pénztárú, követelése sincs.
A bt-t egyszerűsített végelszámolással szeretném megszüntetni.
A két végelszámolást lehet indítani egyidejűleg és párhuzamosan lefolytatni?
Végelszámolónak külső személynek kell lennie, vagy mindkét cégben lehetek én is az szja tartozásom ellenére végelszámoló?
Ha nem a cég tartozik, akkor felszámolási eljárás nem lesz belőle. Lehet, hogy a NAV foglalja az üzletrészt, de egyébként ha a végelszámolás elindul, utána nem hiszem, hogy ezzel foglalkoznának.
Sziasztok!
Nav szja tartozás miatt vh. eljárás indul, most kaptam határozatot.
Van egy 500 e. ft-os törzstőkéjű egyszemélyes kft-m, melyet év végével szeretnék befejezni, január 1.-től elindítani a végelszámolást, mert már nincs szükség a cégre és nem szeretnék jövőre törzstőkét emelni. A cég senkinek nem tartozik, navnak sem, de van a vevőszállítóban némi behajthatatlan követelése. A pénztár nullán, miután a működési költségeket az általam nyújtott tagi hitelből fedezi, ezért is akarom megszüntetni, meg azért mert kiürült a pénztár a minimálbérem és annak járulékai fizetésével év végére.
Kérdés, hogy mivel én vagyok a tulaj, a céget így is viszi-e a nav az szja tartozás fejében, hogy nincs cégvagyon, és ha végelszámolást indítok, az átmegy-e felszámolásba emiatt, ha igen kb. mennyi átfutási ideje lehet ennek?
Érdemes-e végelszámolást indítanom, vagy várjam meg, hogy a nav felszámolja? Márciusig valamit lépni kell mert nem tudok törzstőkét emelni.
2015.08.11-én kaptunk az ügyvezetőtől levelet, hogy 5 tag 10%-on eladta az üzletrészét, amit még a mai napig nem látok a magyarorszag.hu / cégkereső bejegyezve.
Egyik tag a másikkal. :) (Más esetben amúgy is elővásárlási jogok vannak.)
Van logika a felvetésben, de a törvényi határidő felróhatóság hiányában kimenthető.
Másrészt ki köt szerződést üzletrész vásárlására anélkül, hogy ne tájékozódna pl. a törvényes képviselőnél?
Ddr
Rendben. Tehát ha a tag jól ki akar tolni a céggel vagy az ügyvezetővel, akkor fél év múltával jelentse csak be az üzletrész átruházását, akkor már biztos lehet benne, hogy ekkora késésért bírságolnak.
A változás bekövetkezésétől számított harminc nap.
Ddr
Szerintem a 30 nap a társaság tudomást szerzésétől indul. Bírságolni ugyanis a céget és az ügyvezetőjét lehet. Elég méltánytalan lenne őket szankcionálni azért, mert a tag mulasztott.
„:) Tőled is megkérdezem: mihez képest 30 napon belül?”
Hát a változás időpontjától.
„Nem. Obudafan kizárta az egyszemélyes Kft-t.”
A kérdésben "többségi tulajdonos" szerepel, tehát nem volt szó egyszemélyes kft-ről egyáltalán.
Nem. Obudafan kizárta az egyszemélyes Kft-t.
Az, hogy mihez képest? Nagyon is gyakorlati jelentősége van, hiszen a határidő elmulasztása miatt akár bírságolhat is a bíróság.
Költői volt a kérdés. ....
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |