Kedves Kolléga!
Csak a cégre vonatkozik. E helyen két tényt kell bizonyítani, hogy a cég létezik és azt, hogy a céget ki képviseli.A cégkivonat nem lehet 3 hónapnál régi. Ebben nyilván acég képviseletére jogosult is benne van. Egyébként csak akkor kell hiteles, ha azt külön jsz. előírja vagy a 20 milliót meghaladja a jegyzett tőke.
képviseleti jogosultság igazolása
"illetve az az okirat, amelyből képviselőjének a képviseletre való jogosultsága megállapítható;"
amikor én nekem kellett ezeket becsatolni, akkor úgy értelmeztem, hogy a fenti feltételnek eleget tesz a cégkivonat is, nem kell külön ACP. több EU országban nem is ismerik ezt az iratot egyébként. szóval külön nem csatoltam ilyet, nem is tudtam volna, fővárosi bíróság elfogadta. egyébként én is ezzel voltam bajban, hogy az "illetve" kötőszó az "és" vagy "vagy" de úgy gondolom, hogy inkább a "vagy" az eredmény tekintetében. persze ez cégbírónként és bíróságonként is eltérő lehet.
Kedves Kollégák!
Ctv. melléklettel kapcsolatban kérném jogértelmezési segítségeteket, hogy mi csatolandó a változásbejegyzés során:
Ctv.1.sz.mell., I/5:
5. ha külön jogszabály előírja, külföldi cég vagy más szervezet tagsága esetén a külföldi cég három hónapnál nem régebbi cégkivonata és annak magyar nyelvű hiteles fordítása, illetve annak hiteles fordításban történő igazolása, hogy a céget vagy más szervezetet a hazai joga szerint nyilvántartásba vették, illetve az az okirat, amelyből képviselőjének a képviseletre való jogosultsága megállapítható;
Kérdésem az lenne, hogy a "3hónapnálnemrégebbi" feltétel a külföldi tag képviselőjének képviseleti jogosultságának igazolására (ACP) is vonatkozik-e?
Lehet-e régebbi az ACP mint a cégkivonat?
Segítségeteket köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02