90 % Nem kell


McDougles # 2006.01.19. 15:43

Elváltam az asszonytól akivel annó céget csináltunk. Nekem 90 % Neki 10 % a része. Az akkor ismert módon lett csinálva a cég : Pénzt kölcsönkér , bankba be, cég alapít majd 3 nap múlva pénzt kivesz, kölcsönt vissza ad. A Cég azóta is üzemel amiben egyedül vagyok ügyv.ig. meg alkalmazott is egyben. Az exem csak tulajdonos. Nos szeretnék a legolcsóbban megszabadulni a cégtől az exem igénybevétele nélkül ha lehet. Pénz nem kell, nyereség sem, csak szabadulni szeretnék mindentől ! Egyszerű gyors megoldást keresek, abszolute járatlan vagyok ebben ! A cégnek nincs egy vasa sem, csak papiron, de ott is az alaptőkének szinte már csak a fele van meg. A cégnek nincs semmilyen tartozása ! Köszönet a tippekért !

the big cat # 2006.01.19. 16:14

Nincs egyszerű módszer. taggyűlést kell összehívni, a cég végelszámolással történő megszüntetéésről kell határozatot hozni. a 90%-dal ezt minden további nélkül megteheted, de formálisan legyen minden rendben.

ObudaFan # 2006.01.19. 17:58

Vagy ha csak bt., illetve kkt.-ről van szó, akkor egyszerűen fel is lehet mondani a társasági szerződést. Mondjuk a 90% kiesésével ekkor működésképtelenné is válik a cég, úgyhogy több értrelme van felszámolni.

McDougles # 2006.01.20. 15:30

És hogy müködik az eladás , nekem gyors megoldás kellene és a felszámolás nem biztos, hogy a legkellemesebb , lássuk be minden cég történetében vannak kisebb nagyobb trükkök amik nem feltétlen jog ellenesek, de ha nagyon akarna valaki akkor bele lehetne kötni, persze bizonyos időket kivárva meg lehet úszni még erzeket az apróságokat is amik valószínüleg csak felszámolás során derülnének ki. Nem szeretném a "türelmi" időket kivárni, sajnos .... Az előző válaszokra szánt időért külön köszönet nektek !

ObudaFan # 2006.01.20. 16:03

A vevő és az eladó ír egy adásvételi szerződést, majd a vevő bejelenti a társaságnak - közokiratban, vagy ügyvédi magánokiratban - a szerzést, a vezető tisztségviselő pedig a cégbíróságra beadja a változás-bejegyzési kérelmet.

McDougles # 2006.01.23. 07:00

Köszönettel vettem minden észrevételt , hozzászólást !