pedagógus lehet e Gt ügyvezetője


ObudaFan # 2006.06.13. 22:02

Nem, viszont sem a Kjt., sem az Mt. szerint sem csak a munkaviszonyt kell bejelenteni, és nem csak attól tilthat el a munkáltató.

Lili # 2006.06.13. 17:33

Kedves Maverick 23.!

A Kft . ügyvezetője nem köteles munkaviszonyban lenni, sőt az új Gt. ez kifejezetten "nem is szereti". A munkáltatódnak azért, ahogy az ObudaFan írta nem árt bejelenteni, de ha ez tanári munkádat nem befolyásolja nem igazán fogja Õket érdekelni.

Üdvözlettel:

Lili


dr. Lili

ObudaFan # 2006.06.12. 21:42

Lehet, csak néhány szabályt figyelembe kell venni.
Amennyiben a közalkalmazott munkaideje a közalkalmazotti jogviszonyban és a munkavégzésre irányuló további jogviszonyban - részben vagy egészben - azonos idôtartamra esik, a munkavégzésre irányuló további jogviszony csak a munkáltató elôzetes írásbeli hozzájárulásával létesíthetô.
A közalkalmazott munkaidejét nem érintô munkavégzésre irányuló további jogviszony létesítését a közalkalmazott köteles a munkáltatónak elôzetesen bejelenteni, amely összeférhetetlenség esetén a további jogviszony létesítését megtiltja.
A munkáltatónak a munkavégzésre irányuló további jogviszony létesítését megtiltó intézkedése ellen munkaügyi jogvita kezdeményezhetô.

Pistabá # 2006.06.12. 16:12

nem vagyok jogász, de szerintem természetesen lehet. Miért nem kérdezed meg, hogy hegesztő, vagy csőszerelő lehet-e? Miért lenne rosszabb egy tanár, mint egy betanított munkás, vagy egy szobafestő, akik szintén lehetnek?

Ha viszont ennyire tanácstalan vagy, és ennyire járatlan vagy a jogban, nem biztos, hogy bölcs dolog elvállalni egy cég vezetését...

Maverick23 # 2006.06.12. 16:05

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy középiskolai pedagógus lehet-e egy Kft ügyvezetője?Erre van -e összeférhetetlenségi szabály, és ha igen, akkor hol?Nagyon köszönöm előre is!!!!Üdv, T