Cégvezető feladatköre

berthabeata # 2006.06.28. 16:58

Kedves Fórumozók!
Július 01-től cégvezetést nem lehet ellátni munkaviszonyban.
Milyen tevékenységeket jelent a cégvezetés pontosan?
Milyen tevékenyégeket kell kiszednem a munkaszerződésemből ahhoz, hogy ezügyben ne legyen problémám?

ObudaFan # 2006.06.28. 19:12

Ez így nem igaz. Július 1-től vezető tisztségviselő nem állhat munkaviszonyban, cégvezető továbbra is.

Ha ezt a társasági szerződés lehetővé teszi, a társaság legfőbb szerve a vezető tisztségviselők tevékenységének segítése érdekében egy vagy több cégvezető kinevezéséről határozhat. A cégvezető olyan munkavállaló, aki a vezető tisztségviselők rendelkezései alapján irányítja a társaság folyamatos működését. A cégvezető feladatkörében a gazdasági társaság érdekeinek elsődlegessége alapján köteles eljárni. A cégvezető tevékenysége nem érinti a vezető tisztségviselők társasággal szembeni felelősségét. Ha a gazdasági társaság székhelyétől eltérő telephelyen vagy fióktelepen is folytat tevékenységet, az általános jogosítvánnyal rendelkező cégvezetőn, illetve cégvezetőkön kívül a telephelyeken, illetve fióktelepeknél is működhet cégvezető.

berthabeata # 2006.06.28. 21:12

Huh, ok, akkor kik azok a vezető tisztségviselők?
Betéti társaságról van szó az én esetemben ...

ObudaFan # 2006.06.28. 21:32

Betéti társaságnál az üzletvezetésre jogosult beltag(ok) a vezető tisztségviselő(k).

berthabeata # 2006.06.29. 07:37

Akkor nem mentem nagyon félre, amikor azt mondtam, hogy a cégvezetők feladatkörét kell most meghatározni a betéti társaságban. Hiszen egyben ők a vezető tisztségviselők.
Melyek azok a gyakorlati cselekvések, melyeket csakis és kizárólag a vezető tisztségviselők feladatkörében végezhetőek, és melyek azok ezek közül, amit munkaszerződésbe nem lehet belefoglalni?

Pl. egy cégmenedzser köthet szerződést, tárgyalásokat folytathat, aláírhat a társaság nevében? Õ mint menedzser nem vezető tisztségviselő, ergo munkaviszonyban foglalkoztatható.

ObudaFan # 2006.07.01. 10:42

A cégvezető nem vezető tisztségviselő. Minden feladatkör átruházható cégvezetőre általában, de egy bt-nél nem igazán szokás.