Vállalkozás probléma

balazs15 # 2006.07.25. 11:54

Üdv!!
Röviden felvázolom mi a helyzet.
Teszemfel van egy pár ismerősöm mi társulnánk,és arra adnánk a fejünket,hogy valamilyen legálisan bejelentett vállalkozás legyünk ehhez kéne a segítségetek.
Kicsit hiányosságaim vannak,mit érdemes alapítanom? Bt.-t vagy Kft.-t vagy Rt.-t
Jah és nem tudom mit takar a Zrt. kifejezés
nekem ez is magas.Webhoszting cégről lenne szó ami IT-vel foglalkozik.
Köszi előre is.

Vadalma # 2006.07.25. 12:14

http://www.magyarorszag.hu/…alk/gazdtars

olvasgatnivaló ;)

zrt= zártkörűen működő rt. rövidítése

bt-ben beltag teljes vagyonával felel, de nincs minimáltőke

kft-ben felelősség nomen est omen korlátozott, de 3 milliót (akár apportban is ) le kell szurkolni

rt-hez 20 millió kell, nem ajánlható kezdő cégnek ezért és még sok más okból.

olvasgatás után várunk Titeket vissza kérdezgetni.

balazs15 # 2006.07.25. 12:36

Kössz. Elolvastam.....
Nah szal annyit vettem ki belőlle hogy a beltag a "főnök".Mennyi pénzt kell összedobni a Bt. alapításához?Milyen papírok,engedélyek szükségesek hozzá?
örülnék ha felvílágosítanátok egy kicsit

ObudaFan # 2006.07.25. 17:09

A bt minimális vagyonára nincs előírás, elvileg akár 2 forinttal is alapítható (mert legalább 2 tag kell, és mindenkinek kötelező vagyoni hozzájárulást teljesítenie). Persze aligha hihető, hogy 2 forinttal el tudja kezdeni a működését egy bt, ezért néhány tízezer forint vagyoni hozzájárulás kell, már csak az alapításhoz és bejegyzéshez szükséges illeték, közzétételi költségtérítés és ügyvédi munkadíj miatt is.
A cégbejegyzésre irányuló eljárás illetéke bt esetén 50 000 forint, a közzétételi költségtérítés főszabály szerint 14000, de ebből egyszerűsített cégeljárással lehet faragni. Az ügyvédi munkadíj szabad megállapodás tárgya, és az aláírási címpéldányok miatt néhány ezer forint a közjegyzőre is elmegy.
Amúgy kell írni egy társasági szerződést, a tisztségviselőnek elfogadó nyilatkozatot, aéáírási címpéldányt, ügyvédi meghatalmazást és a formanyomtatványon bejegyzési kérelmet, csatolni kell még székhelyigazolást, esetleg a körülményektől függően egyebet is. Ugyanakkor kötelező jogi képviselet van a cégbíróságon, az eljáró ügyvéd pedig mindezt meg fogja csinálni. Emellett azért nem árt az eljáró ügyvédnek pontosan elmondani az üzleti tervet, hogy ő tudjon tanácsot adni, nem kft. lesz-e a megfelelőbb cégforma. Lehet, hogy a bt, lehet, hogy a kft. lenne jobb nektek, ezt a leírtakból nem lehet egyértelműen eldöteni.