A férjem és én egy kft ügyvezetői vagyunk. A férjem alapítás óta én pedig ez év elejétől. Mindketten önálló aláírási joggal rendelkezünk. A Társasági szerz.-ben a munkáltatói jogkör gyakorlásáról nincs szó. A férjem 2002-ben felvett határozatlan időre egy almalkazottat, akivel viszonyt kezdett és jelenleg együtt él vele. Én, mint ügyvezető szeretném rendes vagy rendkívüli felmondással elküldeni a munkavállalót, mivel ilyen körülmények között nem tudok vele együtt dolgozni.
A kérdésem, hogy én egyedül elküldhetem-e?
Kérem, segítsen valaki!
Elbocsátás
amikor megkötöttétek a munkaszerződést, ott egyértelműen kellett, hogy nevesítsétek, hogy ki (vagy mely szerv/testület) gyakorolja a munkáltatói jogokat, nézd meg ott.
rendkívüli felmondási okot azonban önmagában ez a furcsa helyzet, amit leírtál, nem feltétlenül alapoz meg, ráadásul az annak alapjául szolgáló okról való tudomásszerzéstől számított 15 napon belül kellett volna megejteni, így itt egyedül a rendes felmondás javasolható.
Már ha a rendest tudod Mt.-nek megfelelően indokolni...
na ja :)
És még a megszabott módon közölt munkáltatói felmondás esetén is meg kell állapítani a munkaviszony megszüntetésének jogellenességét, ha megállapítható, hogy a munkáltató a felmondás jogát nem rendeltetésének megfelelôen gyakorolta. Ilyen eset különösen, ha a körülmények arra mutatnak, hogy a munkáltatói felmondás a munkavállaló jogos érdekének csorbítására, érdekérvényesítési lehetôségének korlátozására, zaklatására, irányult vagy erre vezetett. :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02