Egy olyan problémám lenne,hogy halmozódik a cégnél jó pár üres tintapatron és ha jól tudom ezeket nem lehet csak úgy kidobni(mert ilyen esetben büntetést kaphatunk),hanem visszavenné a cég akitől vettük. A cég akitől vettük nem hajlandó visszavenni és emiatt jöttem ide,hogy létezik-e ilyen törvény. Ugyanis mi például kötelesek vagyunk visszavenni a kiégett izzókat,fénycsöveket és ez törvény írja elő,így jó sejtésem szerintem ez a tintapatronokra is igaz. Hol érdemes ilyenek után keresgélni,hogy beidézhető legyen.
Hulladék kezelés
az az igazság, hogy elektronikai termékekre találtam külön kormányrendeletet, de festékpatronokra nem.
a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. tv. 8. § (2) bekezdése hatalmazza fel a kormányt arra, hogy rendeletben szabályozza azoknak a termékeknek a körét, amelyekkel kapcsolatban visszavételi kötelezettség terheli a forgalmazót.
három ilyen van:- 264/2004 az elektromos és elektronikai berendezések hulladékainak visszavételéről
- 267/2004 hulladék gépjárművekről
- 109/2005 elemek és akkumulátorok mint hulladék tárgyában
nekem ebből úgy tűnik, hogy Titeket ugyan terhel ilyen kötelezettség, de a patronforgalmazók megússzák a visszavételt.
Én jó ideje egy szaküzletbe járok patront cserélni, mert 150 Ft/db áron visszaveszi a régit. És az utántöltöttért nem kér többet mint bármelyik más, sőt...
Bizonyára így is megvan neki az üzlet a dologban, talán éppen az hogy ezt-azt is csak vesz nála esetenként az ember - és hát mindenből van jutaléka...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02