székhely?

Zummike # 2006.08.25. 09:01

OFF: igaz, sorry, péntek van.....:-(

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.25. 08:38

OFF
Ha a cégbíróságosra gndolsz, az a másik rovatban volt ileltve van.
ON

Zummike # 2006.08.25. 08:24

jééé, törölték a hozzászólásomat! ilyet sem láttam még, semmilyen sértő, vagy egyéb nem volt benne, a témához illeszkedett..... cenzúra?

anya007 # 2006.08.25. 07:56

köszi mindent

Dr.Attika # 2006.08.25. 07:21

Annális inkább, mert ha a bíróság a megadott határidőben nem kapja meg a hiánypótlásra kért okmányt, akkor el fogja utasítani a cégbejegyzési kérelmet.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.25. 07:15

Tkp nincs több vélemény. Mindhárman azt mondtuk, hogy új székhely bejelentésével kell teljesíteni a hiánypótlást. (Mást amúgy sem tudtok tenni.) Annak esélyét, hogy a bíróság ezt elfogadja, valóban különbözőképpen látjuk - de ez a teendők szempontjából ezúttal nem meghatározó.

anya007 # 2006.08.25. 07:02

Sajnos a megbízott ügyvédem csak hétfőn tud velünk foglalkozni ,telefonon nem tudott mit mondai nekem./azt hiszem sikerült "beválasztani"/.
De érdekesnek találom , hogy több vélemény van ez ügyben.Kiváncsian várom a többi hozzászólást.
Egyébként hietetlen,hogy a cégbíróságon az ügyintéző jóindulatán múlik minden.

Dr.Attika # 2006.08.24. 21:56

Egyébként, ha ilyen akkurátus a cégbíróság, akkor hogy lehet egy hajléktalan szállon több száz cég bejelentve. Múltkor egy hajléktalan szálló vezetője panaszkodott a tévében, hogy kiderült több száz cég van a szállóra bejelentve, persze ugyanennyi ügyvezető a lakók között.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.24. 21:40

Ezt a régi Gt. alatt is csak erre irányuló hiánypótlási felhívásra lehetett
Természetesen; mondtam, hogy hiánypótlás címén.

Dr.Attika # 2006.08.24. 19:10

Szerintem meg így van. A cégbíróság hiánypótlásra hívta fel a Bt-t miszerint nyújtson be ingatlani tul.lapot, stb. A hiánypótlásra válasz: Kérem mi erre a címre nem tudunk ilyet becsatolni, de egy másikra igen ezért kérem, hogy módosítsák a székhelyet az új címre.

ObudaFan # 2006.08.24. 18:12

Ezt a régi Gt. alatt is csak erre irányuló hiánypótlási felhívásra lehetett (volna).

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.24. 17:23

Láttam már olyat, hogy a bejegyzés megtörténte előtt, hiánypótlás címén a cégnevet - annak is az egyedi részét - módosította egy bt. Igaz, az még az előző Gt. hatálya alatt történt.

anya007 # 2006.08.24. 16:30

Köszönöm a válaszokat .
Sajnos juli 1. előtt még nem tudtam, hogy céget alapítunk.

ObudaFan # 2006.08.24. 16:23

Hát bölcsebb lett volna július 1. előtt benyújtani a papírokat, mert akkor még nem kellett székheluigazolás. Meg kell próbálni a hiánypótlásban leírni, hogy valójában ezzel a módosítással csak a hiánypótlási felhívásnak tesztek eleget, és bízni abban, hogy a cégbíró normális lesz, és elfogadja, ez ugyanis nem teljes egészében van így.

anya007 # 2006.08.24. 16:14

Ha ez így lenne akkor nincs probléma ,de akkor vajon ezt miért nem tudta az ügyintéző?!

Erre hivatkozhatunk? GT .16.§ 2 bekezdés

Dr.Attika # 2006.08.24. 15:52

Gt. 16.§ (2) bekezdés: előtársaság esetében ( ez vagytok most) a társasági szerződés módosítására- a cégbíróság általi hiánypótlásra történő felhívás teljesítésének kivételével- nem kerülhet sor. Ti most hiánypótlásra történő felhívásra teljesítetek. Nyugodtan lehet módosítani. Egyébként vannak olyan cégek, amelyek kimondottan székhely szolgáltatást végeznek. Ott lehet a székhely kezelik a postát, faxot, stb., esetnként tárgyaló helységet biztosítanak, ki lehet tenni cégtáblát.

anya007 # 2006.08.24. 15:45

Beszéltem a cégbíróságon az ügyünkkel foglalkozó hölggyel,de ő azt a lehetőséget, hogy új székhelyt jelőljünk meg elvetette,mivel még nem vagyunk bejegyezve nem tudunk módosítani.Szerinte a 22-es csapdája!!!! Ezért is érdeklődöm kinek mi a tanácsa ez ügyben.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.24. 15:31

A hiánypótlásban jelöljetek meg új székhelyet, és nyújtsátok be annak a tulajdoni lapját illetve a hozzá tartozó befogadó nyilatkozatot.

anya007 # 2006.08.24. 15:02

Jónapot kivánok, kérdésem a következő:folyamatban van a bt-nk alapítása a cégbíróság hiánypótlásra küldött felszólítást/székhely és telephely tul.lapja és befogadó nyilatkozatuk/. problámánk a következő ezelőtt 6 héttel indítottuk a bt alapítását a székhelyként megnevezett ingatlanunk azóta eladásra került/hitelre vették meg a múlt héten kaptuk meg a lakás teljes vételárát,kikültöztünk/ tehát nem tudunk felmutatni a mi nevünkre szóló tul.lapot. Kértük az új tulajt,hogy befogadó nyilatkozatot írja alá,de teljes mértékben elzárkózik az ügytől,de mi az elmúlt 6 hét alatt már minden hivatalos engedélyt a tanúsítványon szereplő adószámmal intéztünk,valamint vásároltunk.Ilyenkor mi a teendő?????