OFF: igaz, sorry, péntek van.....:-(
székhely?
OFF
Ha a cégbíróságosra gndolsz, az a másik rovatban volt ileltve van.
ON
jééé, törölték a hozzászólásomat! ilyet sem láttam még, semmilyen sértő, vagy egyéb nem volt benne, a témához illeszkedett..... cenzúra?
köszi mindent
Annális inkább, mert ha a bíróság a megadott határidőben nem kapja meg a hiánypótlásra kért okmányt, akkor el fogja utasítani a cégbejegyzési kérelmet.
Tkp nincs több vélemény. Mindhárman azt mondtuk, hogy új székhely bejelentésével kell teljesíteni a hiánypótlást. (Mást amúgy sem tudtok tenni.) Annak esélyét, hogy a bíróság ezt elfogadja, valóban különbözőképpen látjuk - de ez a teendők szempontjából ezúttal nem meghatározó.
Sajnos a megbízott ügyvédem csak hétfőn tud velünk foglalkozni ,telefonon nem tudott mit mondai nekem./azt hiszem sikerült "beválasztani"/.
De érdekesnek találom , hogy több vélemény van ez ügyben.Kiváncsian várom a többi hozzászólást.
Egyébként hietetlen,hogy a cégbíróságon az ügyintéző jóindulatán múlik minden.
Egyébként, ha ilyen akkurátus a cégbíróság, akkor hogy lehet egy hajléktalan szállon több száz cég bejelentve. Múltkor egy hajléktalan szálló vezetője panaszkodott a tévében, hogy kiderült több száz cég van a szállóra bejelentve, persze ugyanennyi ügyvezető a lakók között.
„Ezt a régi Gt. alatt is csak erre irányuló hiánypótlási felhívásra lehetett ”
Természetesen; mondtam, hogy hiánypótlás címén.
Szerintem meg így van. A cégbíróság hiánypótlásra hívta fel a Bt-t miszerint nyújtson be ingatlani tul.lapot, stb. A hiánypótlásra válasz: Kérem mi erre a címre nem tudunk ilyet becsatolni, de egy másikra igen ezért kérem, hogy módosítsák a székhelyet az új címre.
Ezt a régi Gt. alatt is csak erre irányuló hiánypótlási felhívásra lehetett (volna).
Láttam már olyat, hogy a bejegyzés megtörténte előtt, hiánypótlás címén a cégnevet - annak is az egyedi részét - módosította egy bt. Igaz, az még az előző Gt. hatálya alatt történt.
Köszönöm a válaszokat .
Sajnos juli 1. előtt még nem tudtam, hogy céget alapítunk.
Hát bölcsebb lett volna július 1. előtt benyújtani a papírokat, mert akkor még nem kellett székheluigazolás. Meg kell próbálni a hiánypótlásban leírni, hogy valójában ezzel a módosítással csak a hiánypótlási felhívásnak tesztek eleget, és bízni abban, hogy a cégbíró normális lesz, és elfogadja, ez ugyanis nem teljes egészében van így.
Ha ez így lenne akkor nincs probléma ,de akkor vajon ezt miért nem tudta az ügyintéző?!
Erre hivatkozhatunk? GT .16.§ 2 bekezdés
Gt. 16.§ (2) bekezdés: előtársaság esetében ( ez vagytok most) a társasági szerződés módosítására- a cégbíróság általi hiánypótlásra történő felhívás teljesítésének kivételével- nem kerülhet sor. Ti most hiánypótlásra történő felhívásra teljesítetek. Nyugodtan lehet módosítani. Egyébként vannak olyan cégek, amelyek kimondottan székhely szolgáltatást végeznek. Ott lehet a székhely kezelik a postát, faxot, stb., esetnként tárgyaló helységet biztosítanak, ki lehet tenni cégtáblát.
Beszéltem a cégbíróságon az ügyünkkel foglalkozó hölggyel,de ő azt a lehetőséget, hogy új székhelyt jelőljünk meg elvetette,mivel még nem vagyunk bejegyezve nem tudunk módosítani.Szerinte a 22-es csapdája!!!! Ezért is érdeklődöm kinek mi a tanácsa ez ügyben.
A hiánypótlásban jelöljetek meg új székhelyet, és nyújtsátok be annak a tulajdoni lapját illetve a hozzá tartozó befogadó nyilatkozatot.
Jónapot kivánok, kérdésem a következő:folyamatban van a bt-nk alapítása a cégbíróság hiánypótlásra küldött felszólítást/székhely és telephely tul.lapja és befogadó nyilatkozatuk/. problámánk a következő ezelőtt 6 héttel indítottuk a bt alapítását a székhelyként megnevezett ingatlanunk azóta eladásra került/hitelre vették meg a múlt héten kaptuk meg a lakás teljes vételárát,kikültöztünk/ tehát nem tudunk felmutatni a mi nevünkre szóló tul.lapot. Kértük az új tulajt,hogy befogadó nyilatkozatot írja alá,de teljes mértékben elzárkózik az ügytől,de mi az elmúlt 6 hét alatt már minden hivatalos engedélyt a tanúsítványon szereplő adószámmal intéztünk,valamint vásároltunk.Ilyenkor mi a teendő?????
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02