Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy
- ha egy zenei stúdióban hangmérnöki munkát szeretnék végezni, az belefér-e a szellemi szabadfoglalkozású tevékenység munkakörébe, és ha igen, mi a módja a tevékenység bejelentésének? (Pl. mi a szabálya a járulékfizetésnek) Értem ezt úgy, hogy nincs más bejelentett munkahelyem.
- Másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha emellett a tevékenység mellett más alkalmi jellegű munkát is végeznék, akkor ugye jól gondolom, hogy azt valamilyen más munkaviszonyban tudom megtenni? Pl. egyéni vállalkozó. (vagyis akkor a hangmérnökséget sem tudnám szellemi szabadfoglalkozásúként végezni, ha mellette más bevételem is van)
- Ezzel kapcsolatos, hogy létezik-e olyan TEÁOR-lista, amely a tevékenységekkel együtt azt is jelzi, hogy melyekhez van szükség képesítésre? Nem tudom ugyanis, hogy pl. a hangmérnökséghez (hangfelvétel készítése) kell-e képesítés, de gyanítom, hogy igen. Emellett ilyenekhez pl. hogy fatömegcikk gyártása
(fakeret festményhez, fényképhez, tükörhöz vagy hasonló tárgyakhoz) kell-e. Azaz, ha ilyet csinálnék, a számlát már arról adnám, ha a kész árut eladom egy boltnak, tehát akkor inkább valamilyen nagykereskedelmi tevékenység alá tartozna?
Remélem, nem túl zavaros.
Köszönöm a segítséget!