Árverés megtámadása


nesi69 # 2018.12.13. 14:52

Tisztelt Fórumozók!

A következőkre szeretnék választ kapni.
Árverésen nyertem egy társasház pinceszintjén egy kocsibeállót, konkrétabban egy kocsibeállónak megfelelő tulajdoni hányadot. A terület nincs felosztva, hogy ki hova állhat, maximum 7 hely van.
Az árverési jegyzőkönyvet aláírtam, az árat még nem utaltam át, 15 napom van rá a jegyzőkönyv aláírásától számítva. Időközben tudomásomra jutott, hogy a lakók meg szeretnék támadni az árverést, mondván, hogy nekik elővásárlási joguk van a beállóra, viszont az árverésről nem értesítették őket.
Megfellebbezhetik az árverést? Ha igen, akkor nem lép hatályba a jegyzőkönyvben rögzített tulajdonszerzés?
Ha nem lép hatályba a tulajdonszerzés, akkor is ki kell fizetnem az árat és visszakapom, vagy ha 15 napon belül megfellebbezik, akkor ne is utaljak. Szeretném elkerülni, hogy hónapokig álljon a pénzem a végrehajtónál, de nem tudom, hogy megtehetem-e, hogy nem utalok fellebbezés esetén.

Köszönöm a választ előre is!

gerbera317 # 2018.12.10. 13:48

2./ Akkor talán vinném.

B.i.L # 2018.12.10. 13:40

2./ Lapraszerelhető a bútor.
3./ tudtam,illetve csak sejtettem,hogy gáz van,ugyanis nekem nincs tulajdonom,vagy részem.Teljes mértékben a nejem (volt)tulajdona.Én már csak a tényekkel szembesültem,mert elhalgatta előlem,megjegyzem betegesen.Ki is tudtuk volna fizetni 5 évvel ezelött,a teljes tartozást,de persze az is elment..ezt se tudtam.
Köszönöm az infót.
Azért szeretnék időt nyerni,hogy el tudjak időben költözni,biztonságosan.Bízom még a szerencsémben.

gerbera317 # 2018.12.10. 12:50

1./ Érdemi becsérték-kifogással nem tudsz előállni. Azt megtehetted volna a becsérték megállapítása ellen. Itt már csak időhúzásra tudsz játszani. Azt meg nem érdemes.
2./ A konyhabútor beépített dolog. Viszont ami abba van beépítve, már nem az. Én biztos, hogy nem hagynám ott az eszközöket.
3./ ???

B.i.L # 2018.12.10. 12:38

Tisztelt Fórumozók!
Pár fontos kérdésem lenne.
1./ Elárverezett ingatlanban,ha a vételár megállapított,de többet érne - lehet emiatt kifogással élni?Ha igen hol? (Már megvették 1 hete)
2./ Un.:konyhabútor,beépített eszközeivel(mosogató,sütő,mikró)egyedi világítással,továbbá : klíma berendezés - vihetem,vagy marad? Vevő szerint,aki árverésen vette az ingatlant:marad,mert be van építve..A Tv is a falon van.
3./ Szeretnénk megoldást,még időhúzásra,mert 2 hete tudtam meg,hogy ez a helyztet,amikor már késő volt.( ha kell kifejtem,elmagyarázom) Feleségem elhalgatta a fontosabbnál fontosabb információkat,így nem is tudtam róla,most kapkodok picit idegesen.Január közepe a végrehajtás határozati dátum.Ténylegesen nézzük az ingatlanokat,nem szeretnénk több bonyodalmat,őszintén.
Az új tulajdonossal most beszéltünk a helyszínen,nem kőszívű,de szigorú.

gerbera317 # 2018.12.01. 19:56

Nem fake ez? Olyan Fülig Jimmy-sen ír, hogy már-már mesterségesnek tűnik.

Grave7 # 2018.12.01. 12:51

@attilase: Pár dolog tisztázása szükséges ahhoz, hogy segítő választ kaphass.

1.) Több tartozása van anyósodnak és apósodnak, vagy csak egy darab közös?
2.) A nyugdíjuk mekkora része kerül levonásra? Harmada vagy fele? (pl. ha 100.000 a teljes nyugdíj, akkor levonás után 67.000-et vagy 50.000-et kap meg)
3.) Mennyi a teljes tartozás? Tőke+kamat+költségek összesen. Mennyi volt 2016-ban amikor a letiltás kezdődött; eddig mennyi kerül levonásra és külön befizetésre?
4.) Milyen hölgy és hol mondta, hogy vigyetek 500.000 Ft-ot?

Végrehajtói iroda (önálló bírósági végrehajtó) adhat ki letiltást a nyugdíjra és az árverést is a végrehajtó írhatja ki.
A végrehajtó leveleinek bal felső részén szerepel a végrehajtói ügyszám, ami hasonlóan néz ki: 999.V.8888/2019/111.
Az ügyszám az évszám végéig nézve fontos (a legutolsó perszám csak az irat sorszáma, az mindig változik). Az iratokat nézd meg és írd meg, hány darab különböző ügyszám szerepel az iratokon (pl. 999.V.8888/2019 és 888.V.9999/2019 - ez két darab különböző ügyszám)?

attilase # 2018.12.01. 08:22

Tisztelt fórumozok. segitséget szeretnék kérn.2016 óta anyósom és apósom nyugdiját levonás terheli és aki vonya most önáló biróságal el akarja árvereztetni a házukat.kérdezném hogy jogosa cselekszik.kaptunk levelet hogy 15 napon belül árverésre bocsásák az ingatlant mert nem tudják fogni a nyugdijat miközben vonyák és bizonyitani tudjuk.mi is fizetünk havi 100000 150000 ezret eröl kapunk is befizetési számlát.kédezném hogy tud ják akor árverezni a lakást.azt mongya a hölgy vigyünk 500000 ezret és leálit mindent kérdeztük hogy csinálhat ijet az a válasz kevés ami neki kel pénz.de nem tudom hogy mivel apósöm anyösom és édes anyámtol levonást intéznek és mi is fizetünk .köszönom elöre is a fel világositást.

gerbera317 # 2018.10.02. 07:52

Hát, kuszán fogalmazni, azt tudsz…
Egy biztos: ha a végrehajtást nem függesztették fel, akkor végrehajtási cselekményeknek, így árverés kitűzésének is helye van. Két dolgot tehetsz: 1) Kifogással támadod meg az árverési hirdetményt (ha egyáltalán arról van szó, nem pedig sikeres árverésről), arra hivatkozva, jogorvoslati kérelem áll elbírálás alatt, és a végrehajtó megsértette a végrehajtási eljárás szabályait azzal, hogy ennek ellenére intézkedett, és kéred a végrehajtó intézkedésének a megsemmisítését. Ezt a végrehajtónál kell előterjeszteni, 15 ezer Ft illeték lerovása mellett. Aztán vagy helyt adnak, vagy nem. Inkább nem. 2) Kéred a megszüntetési perben eljáró bíróságot, hogy függessze fel a végrehajtást. Ezt nem a végrehajtónál, hanem a perben eljáró bíróságnál kell előterjeszteni. És illetékmentes. Aztán vagy helyt adnak ennek, vagy nem. Talán igen.

szabo.edina0623@gmail.com # 2018.10.01. 17:07

Kedves főrumozók! Kérem a segítségeteket. Egy ingatlanárverést az árverési jegyzőkönyv átvételétől vagy az árverezés időpontjától hány napon belül lehet megtámadni? Devize perben pótfedezet került árverezésre szeptember 18.án.2017 októberében jogerőre emelkedett egy végzés aminek a tárgy a végrehajtás megszüntetése. A végzésben felfüggesztették a tárgyalást a fő per a szerződés semmisége iránt indult per befejezéséig. Ezt nem vette figyelembe a végrehajtó mert nincs kirva hogy a végrehajtás is fel van függesztve. Kérte a bíróságot, hogy nyilatkozzon a bírónő kérte, hogy vegyék figyelembe a végzést de nem tették. Meg kell támadnom ugye? Bíróságon tegyem? Vagy keressem meg a bírónőt? Mit tegyek?Köszönöm a válaszokat előre is. Edina

gerbera317 # 2018.05.07. 14:27

azt mondta nem vagyok egyeb erdekelt, mit tudtam volna tenni?
Például azt, hogy makacsul állítod, hogy igenis érdekelt vagy a dologban.

colle # 2018.05.06. 11:20

Mivel a birosag a berlo beadvanyat vizsgalta es azt mondta nem vagyok egyeb erdekelt, mit tudtam volna tenni? Most komolyan! A berlo kifogasat az elsofok elutasitotta. Majd fellebbezett. Jott a masodfok. Kozben beadott meg egy kifogast. Hianypotlas. Majd moratorium. Tobb mint egy ev volt mire a birosag hatarozatot hozott. Mit tudtam volna tenni? Semmi iratba nem nezhettem bele, mert nem voltam a birosag allaspontja szerint egyeb erdekelt. Abban segits kerlek, hogy semmilyen mod nincs, hogy valami az arveresi vevot vedje??? Ha van, de nem irhatod le inkabb ird meg. Tudod az email cimem. Az miert jogos egyebkent, hogy a vh. ugy zarta az arverest, hogy mar a licitalas alatt kifogas volt ervenyben? Tehat egy olyan ugybe vitt bele, ahol meg valasztasi lehetosegem sincs. Erted a problemama? Semmi jog, vagy semmi nincs ami az arveresi vevot vedene ilyen esetekre? Ha perujitast adok be es kerem, hogy irjanak mi uj arverest, a fenti okok miatt annak mi lesz az eredmenye. Tudom, hogy mindig a vht veded., de kizart, hogy ne legyen valami kiskapu. Pl. most a leiratbol derult ki, hogy a berlo kifogasat elsofokon a biro elutasitotta. Amikor a berlo megkapta a felszolitast, hogy kilakoltatas, akkor bement a birosagra es kifogassal elt, hogy neki 7 nap nem eleg a kikoltozesre es keri az eljaras felfuggeszteset is amig a masodfok nem hataroz. Ugyanaz a biro az eljarast felfuggesztette, aki az eslo foku beadvanyat elutasitotta. Ebben mi a logika a biro reszerol??? Egyszer, csak egyszer mondana meg valaki, hogy mi az utokartya a vevo kezebe. Ha megnezed jol beszoptam. Onhibamon kivul.

gerbera317 # 2018.05.06. 05:31

Cikke
A végrehajtó semmi olyat nem tett, amire te kifogást alapíthatnál. Te b@sztad el azzal, hogy hagytad a bíróságot másfél évig vakarózni. Mifelénk az ilyet 2 tetves hét alatt elbírálják.

colle # 2018.05.05. 22:32

Gerbera317! Ados berloje kifogast nyujtott be, hogy nem bekoltozhetoen, hanem lakottan kell arverezni. Az ugy 1,5 evig elhuzodott. A birosag az ados kifogasat majdnem 1,5 ev utan elutasitotta. A jogero utan kellene kifizetnem a vetelar kulonbozetet. Szerencsere nem vagyok tulaj, mert a foldhivatal anno nem jegyzett be. Nekem 1,5 ev utan egyeb okok miatt mar nem eri meg ez a lakas. Amikor 1,5 eve az arverest lezarasat kovetoen a vegrehajtonal ala kellett irni a papirt, akkor kozolte a vh, hogy a berlo megtamadta a hirdetmenyt, de nyugi el fogjak utasitani. Majd vegig azzal hitegetett, hogy a masodfok is hamarosan dont, meg a moratorium elott. Nem lett igaza, mert mostanra dontott. Egy kifogast adtam be, de azt a 3 honapos ido miattt elutasitottak. Mivel a vh vegig meggyozo volt, igy eszembe nem volt, hogy itt es itt rogton kifogassal kellene elnem. Tanuval tudom bizonyitani, higy a vu irodaban tobbszor azt allitotta, hogy nyugi a masodfok el fogja utasitani a berlo kifogasat meg a moratorium elott. Ami miatt perujitast szeretnek, hogy ugy allitott kesz tenyek ele (jegyzokonyv alairasa), hogy az arvereskor nem volt tudomasom arrol, hogy kifogas van folyamatban. Kvazi egy olyan ugybe vitt bele, amirol a licitalqskor nem tudtam (hirdetmeny elleni kifogas), igy lehetosegem sem volt merlegelni, hogy induljak -e az arveresen ezen infok tudataban. Kvazi nem varta meg, hogy a birosag kinek ad igazat, hogy lakottan vagy bekoltozhetoen kell -e arverezni, hanem vegigvite az ugyet, aminek vesztese en lettem. Igy most milyen lehetosegem vana jogorvoslatra? Koszonom!

gerbera317 # 2018.05.05. 20:51

A lehetőséged a végrehajtási kifogás a végrehajtó árverést kitűző intézkedése ellen. Feltéve, hogy nem késtél le róla. Az indokaid ugyanezek, amiket itt felsoroltál. Valószínűleg valamennyi állításod iratellenes, úgyhogy biztatni nem foglak, csak a kérdésedre válaszoltam.

banderas65 # 2018.05.03. 14:48

Tisztelt Szakértő. Ingatlanom árverés alatt van. Mint megtudtam nem tűzhet ki árverést a végrehajtó addig amíg a becsértéket nem közölte minden érintettel tehát az adóssal is. Márpedig esetemben ez történt. Igy esélyem sem volt a becsértéket kifogásolni nem beszélve arról hogy itt lett volna lehetőségem a 6 hónapi méltányossági halasztásra .Mint megtudtam ugyan ebben a levélben ajánlotta volna fel a végrehajtó az esetleges részlet fizetési lehetőséget. Arról már nem is beszélve hogy az MBVK oldalán, az ingatlanom árverési oldalán az adatok hibásak. Pld: gázfűtésesnek van feltüntetve holott nincs gázfűtés. A laktér 96 nm - ben van megjelölve. Valójában 60.3 nm.Milyen jogorvoslati lehetőségem van? Tisztelettel : Horváth András

gerbera317 # 2018.05.02. 20:59

Milyen pernek az újítását?

colle # 2018.05.01. 21:08

Arveresi vevo kezdemenyezhet -e perujitast?

gerbera317 # 2018.05.01. 18:25

Mit akarsz megtámadni?
Milyen különbséget szeretnél megfizetni? Ha az újabb árverésen a vételár kevesebb volt, mint a te vételi ajánlatot, csak azt kell megfizetni. De ha magasabb volt az új vételár, akkor nincs mit fizetni.
Mi a problémád (lehetőleg magyarul, és nem több mint két sorban)?

Kerdezo123 # 2018.04.30. 11:00

Tisztelt Fórumozók!

Segítségre lenne szüksegem. Megszerettem volna vásárolni egy ingatlant de 60. nap végére nem jött össze az a pénz ami szükséges lett volna a lakás megvásárlásához. Így tudom elbuktam az árverési előleget. Nem rég második árverésen elment a lakás. Tudomásom szerint a két licit közötti különbséget ki kell fizetnem, de a végrehajtó nem küldött nekem levelet a második árveréséről és a sikertelen árverésről! Mennyire támadható meg mit tehetek ?

Előre is köszönöm a választ!