zaminka,
Ott vannak a hozzászólásában.
zaminka,
Ott vannak a hozzászólásában.
AGA77
KÉRDÉSÉRE ÉN IS KIVÁNCSI LENNEÉK.
VÁLASZT KÖSZI....
Néhaaa?????
„Akit "kiraknak" az nem költözött ki. ”
:))))) tényleg. Tényleg? Olyan bölcs vagy néha.
„Mennyi mindenre lenne köteles mennyi ember, oszt mégis kell a rendőrség meg a bíróság...” ez mégjobb. És még csak hétfő van.
wers,
„Dehogynem rakják ki. Előbb-utóbb ki fog költözni. Mert köteles rá.”
Ugyanmár. Akit "kiraknak" az nem költözött ki. Hiszen akkor nem kellene kirakni. Mennyi mindenre lenne köteles mennyi ember, oszt mégis kell a rendőrség meg a bíróság...
gerbera,
Ugyanazt mondjuk, csak én feltételeztem, hogy a kérdező a laikus nyelvet használja, és a "ki fog ugye költözni hiszen köteles rá" alatt őt csak az érdekli, hogy ha nem menne, ki tudják-e rakni. Persze, hogy ki fogják, de ha becsúszik a moratóriumba, akkor csak utána.
Elviekben nem mindegy. Mást jelent, hogy 1) köteles, de (átmenetileg) nem kényszeríthető ki, és megint más, hogy 2) nem köteles. Annak nincs jelentősége, hogy az adós hogyan gondolkozik erről. És a 154/B. § szerinti lelépési pénz kiutalhatósága egyértelműen ahhoz igazodik, hogy a 30 naphoz tartotta-e magát az adós, és kicsit sem számít, hogy a moratórium milyen haladékot biztosított a számára.
„Hát ja, na de ha önként nem megy, akkor nem rakják ki.”
Dehogynem rakják ki. Előbb-utóbb ki fog költözni. Mert köteles rá.
„Igen. A moratórium nem a kiköltözési kötelezettségre ad haladékot, hanem a kiköltözés kikényszerítésére. Aki mást állít, az hazudik, de legalább is téved.”
Hát ja, na de ha önként nem megy, akkor nem rakják ki.
Vagyis a "köteles távozni" kérdésre olyan értelemben, hogy a határidő után 100%, hogy nem lesz ott a lakó, a válasz az, hogy nem köteles, ott lesz.
„köteles távozni az ingatlanból a kilakoltatási moratórium ellenére?”
Igen. A moratórium nem a kiköltözési kötelezettségre ad haladékot, hanem a kiköltözés kikényszerítésére. Aki mást állít, az hazudik, de legalább is téved.
„kérhetek tőle bérleti díjat?”
Azt nem. De használati díjat igen.
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget kérek az alábbi témakörben. Árverésen vásároltam egy ingatlant beköltözhetően.Az adós jelenleg is az ingatlanban lakik.A kiköltözés dátuma 2019.novemberére esik.Adós köteles távozni az ingatlanból a kilakoltatási moratórium ellenére?
Illetve ha engednem kell, hogy használja az ingatlant a moratórium végéig, kérhetek tőle bérleti díjat az ingatlan használatáért a kiköltözésig?
Előre is köszönöm a válaszokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02