Kedves Grave7!
„@bekri5: Jajj, legalább idézőjelet használnál, meg valami jobb tagolást, hogy ne ilyen egybefolyó massza legyen ez...”
Sajnos (vagy szerencsére, ha ennek a fórumnak a témakörénél maradunk) nem vagyok gyakorlott fórumozó… külön Wordben tagoltam és átalakította bemásoláskor ☹ Persze én értettem az átalakításoknál mit kell nézni, de valóban lehetett volna jobb.
1.) iratmásolatok: OK, értem.
2.) „Először meg kell próbálni a megállapodást, de akkor végül az árverés előtt pert kell indítani a közös tulajdon megszüntetése érdekében (ott kérni a vh.felfüggesztését az ingatlan vonatkozásában).”
OK, a megállapodás dolgot értem. Azt viszont nem értem, hogy mire hivatkozva lehet pert indítani a közös tulajdon megszüntetése érdekében?
3.) MKK segítőkészsége: mivel a letiltás a fizetése 33%-ra érkezett, ekkor a végrehajtón keresztül lépett velük kapcsolatba. Kérte a kolléganőm, hogy a letiltást függesszék fel és a 33%-nál kevesebbet fizethessen. Erre azt reagálta az MKK, hogy nem függesztik fel a letiltást, de ettől függetlenül nyugodtan fizethet pluszban még, vagy tegyen ajánlatot.
Mivel a kolleganőmnek nincs x milliója, hogy ajánlatot tegyen az MKK-nak, ezért ő abban reménykedett, hogy majd a másik tulajdonos normális áron meg akarja venni az ő részét és azt az összeget felajánlhatja az MKK-nak. Nyilván nem feltétlenül piaci áron, hiszen tudják, hogy szorult helyzetben van, de nem a piaci ár töredékéért.
4.) tegnap sikerült a volt férjével beszélnie, állítólag a közművek visszakötésére vonatkozóan írattak alá vele papírt és megkérték, hogy többet ne menjen az ingatlanba. Csak azt nem értem, hogy milyen jogon írhat ő alá bármit, amit elfogadnak, hiszen nem is tulajdonos és már nagyon régóta nem is a férje a kolléganőmnek.
5.) Ráadásul a volt férj szerint, az új tulajdonos emberei pakolnak is az ingatlanból kifelé (nem lakik ott senki), tehát nekilátnak felújítani, mivel szerintük a volt férj már korábban birtokba adta nekik a házat. Mondjuk gondolom a saját elárverezett tulajdoni hányadára vonatkozóan ezt megtehette, de nem a volt feleségének a tulajdoni hányadára. Még akkor sem, ha egyébként a volt feleség kiköltözött régen és tényleg nem volt ott fizikailag, hogy aláírjon bármilyen papírt. Nyilatkozhat a volt férj valóban?
6.) Lehet kicsit túlzó a megállapításom, de úgy tűnik keresni kell ügyvédet, aki a végrehajtási ügyeken túlmenően, jártas ingatlanmaffiával kapcsolatos kérdéskörben is. ☹
Győr-Moson-Sopron megyében valaki?
Köszönöm!