Adatszolgáltatás megtagadása


wers # 2020.07.27. 10:56

Majd valahogy lebótolom Gerberával :)

Kovács_Béla_Sándor # 2020.07.27. 10:39

És a szerzői jogok?!

wers # 2020.07.27. 10:08

:) Megnevettettél, különösen Amerika tetszett.

:)) engem is, Amerika nekem is, lopom.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.07.27. 09:55

:) Megnevettettél, különösen Amerika tetszett.

De azt azért tegyük hozzá, hogy ha a végrehajtásban fél kéri, akkor bizony a végrehajtó köteles adni neki egy listás a sorszámozott végrehajtási cselekményekről. Mikor, mit. (Ez annyira így van, hogy jogszabály írja nekik elő, hogy olyan elektronikus nyilvántartást kell vezetniük, amelyből egy ilyen kimutatás néhány klikkel kinyerhető.)

gerbera317 # 2020.07.27. 08:12

A végrehajtó nem behajtó. Hivatalos ügyvéd nem létezik, vagy ha mégis, csak simán ügyvédnek híjják. A végrehajtást nem behajtják; az a követelés, amire te gondolsz, a végrehajtás pedig lényegesen újabb lehet annál. A végrehajtó nem az egyetemlegességedre "hivatkozva" tiltja le a munkabért, hanem a végrehajtható okirattal elrendelt végrehajtásra tekintettel, hivatalból.
nem tudok arról, hogy kerestek volna
Igen, valószínűleg csak nem tudsz róla. Amerikáról sem tudtunk elég sokáig, pedig mindvégig ott volt az a b*szomnagy kontinens.
nem adtak felvilágosítást
Talán mert nem felvilágosítást kell ilyenkor kérni, hanem állítani kell az igazadat. Ettől még nem biztos, hogy igazad lesz, de legalább kiderül(het) az igazság. A Vht. 41. § szerint az elévülésre elegendő csak hivatkozni, és a végrehajtó köteles lefolytatni a 41. § szerinti eljárást, jegyzőkönyvben megállapítva annak az eredményét.

Jogkereső # 2020.07.26. 16:36

Tisztelt Fórum,

2020. júniusában tudtam meg, hogy egy 2009-es végrehajtást nem tudtak behajtani az adóson, így most az én fizetésemből tiltottak le, egyetemleges felelősségre hivatkozva.
Én 6 és fél éve élek jelenlegi lakhelyemen bejelentve, nem tudok arról, hogy kerestek volna levélben az összeg rendezésére.
Levelemre, melyben kértem a végrehajtó irodát, jelölje meg, mikor volt az utolsó végrehajtási cselekmény az ügyben ezt megelőzően, nem adtak felvilágosítást, csak javasolták, forduljak ügyvédhez, majd neki válaszolnak.
Létezik, hogy csak hivatalos ügyvédnek köteles választ adni arra, hogy valóban nem évült el a behajtás lehetősége? Ha nincs pénzem ügyvédre, akkor fogadjam el bemondásra, hogy jogos a behajtás egy 2009-es ügyben?
Telefonon csak annyit mondtak, ha nem tetszik, adjak be bíróságra kifogást a végrehajtással kapcsolatban, csakhogy ennek 15 000 Ft az illetéke.
Kérdésem: meg teheti-e jogszerűen a behajtó, hogy ezeket a lehetőségeket jelöli meg a válasz megadására és levelemre nem adja meg az egyértelmű időpontot?

Köszönettel:
Gabriella