Köszönöm szépen a válaszokat :)
Hazoznélvezettel terhelt ingatlan jelzáloga
„Ha van állandó jövedelmed akkor elsősorban, abból vonják az adósságodat.”
Ha belátható időn belül a letiltással megtérül. Ha a végrehajtást kérő szerint nem, akkor árverezést is kér. Ha az nem fedezi az összes követelést akkor folyatódhat a letiltás + másik ingatlan árverezése, kocsi, stb.
Számomra kétséges az, hogy bank hitelt fog adni haszonélvezettel terhelt ingatlanra.
A végrehajtás nem feltétlenül az ingatlan árverezésével kezdődik! Ha van állandó jövedelmed akkor elsősorban, abból vonják az adósságodat.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Mint mondtam, nincs nagyon rutinom ezen a téren.
„Miért bonyolítod túl a dolgot azzal, hogy ezeket hitelkiváltó kölcsönnel kifizeted, majd amazt pedig nem fizeted vissza?”
Szerintem abban a tévhitben van, ha jelzálogkölcsönt vesz fel és azt nem fizeti akkor a bank beéri, ha elárverezik a jelzáloggal terhelt ingatlant.
(ebbe egyébként jellemzően a kocsihitelesek buknak bele, a bank elviszi a kocsit majd az adós még több évig fizet a semmiért)
Ha nem akarsz fizetni, miért nem a 700e és 500e Ft kölcsönöket nem fizeted meg? Miért bonyolítod túl a dolgot azzal, hogy ezeket hitelkiváltó kölcsönnel kifizeted, majd amazt pedig nem fizeted vissza?
Egy ilyen ügylethez a haszonélvezőt is be kell vonni adósként, de minimum dologi kötelezettként, és ezzel minimum az öregkori lakhatását kockáztatod, de inkább a nyugdíját, és ezzel a puszta megélhetését is; nem beszélve arról, hogy ez tényleg bűncselekmény.
berke,
A haz erteke 4M, ES meg van terhelve haszonelvezettel, vagy szerinted a haszonelvezettel terhelt haz erteke 4M?
Nem mindegy.
Ha valaki úgy vesz fel egy kölcsönt, hogy eleve nincs szándékában törleszteni, akkor az bűncselekmény: csalás. (Még akkor is, ha a hitelező követelése végrehajtással megtérül.)
Még egy, többnyire a hitelek szerződés szerinti teljesítése a legolcsóbb a végrehajtás pedig piszok drága.
„ha a házat megterhelem jelzálog hitellel”
Nekem kapásból az első felmerülő kérdés, hogy ad-e rá bank hitelt.
„de nem fizetem a jelzálog hitelt, mi következik?”
A második, ha ad is, és végrehajtás lesz a többi vagyonod nem fog mentesülni. Azt is viheti a végrehajtó, ha a ház nem fedezi a költségeket. (vagy eladhatatlan stb.)
700 ezer természetesen :) elírtam, nem 7ezer :D
Tisztelt Fórumozók!
Nagyon laikusként a megkeresésem alapja az alábbi élethelyzet:
Személyi kölcsön 7e, vásárlási hitel 500e
Tulajdonom egy haszonélvezettel megterhelt ház közel 4 m ft értékben.
Kérdésem a következő: ha a házat megterhelem jelzálog hitellel és ebből kitörlesztem a kölcsönöket de nem fizetem a jelzálog hitelt, mi következik? A házra nincs szükségem. Eladni bonyolúlt haszonélvezettel.
Rutinos rókáktól kérdezem, hogy kitörleszti-e a kölcsönöket a ház és marad még belőle valami a kezembe hogy új életet tudjak belőle nyitni?
Ne kövezzetek, nem győzöm hangsúlyozni, hogy laikus vagyok :)
Köszi: berke
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02