Felosztási terv megsemmisítése


Kerdezooo # 2022.08.06. 21:11

Szerencsere aegy biro es ugyved megertette csak nem tudjak mi ilyenkor a helyes eljaras

A vegrehajto se tudja mert ez nsgyon soecialis

Nagyjabol tudom mit fog tenni de neki az az erdeke hogy neki jo legyen

Mar kb 25 millioval kevesebb a koveteles es ez mind vegrehajtasi kifogasok utan csokkent...

Szoval ne gobdoljatok hogy a vegrehajtonak az az erdeke hogy szabalyos legyen barmi is...jogallamban mar sitten le....kamu tertiveveny, latszik hamisitvany de 1 evre visszamenoleg a postan nincs adat....stb

Majordomus # 2022.08.06. 18:54

Megérne egy konzultációt vele a fogadónapján.

gerbera317 # 2022.08.06. 17:00

Kicsit sem követhető. Mondjuk azt, hogy a te előadásodban semmiképp. De nem is kell megértenünk, mert a végrehajtó tudni fogja, melyik üggyel mi a teendője.

Kerdezooo # 2022.08.06. 15:36

Igen. A tenyallas az kovetheto teljesen. Csak jogilag egy biro es 2 ugyved kb haromfelekeppen iteli meg.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.08.06. 12:40

Te tudod követni magadat?

Kerdezooo # 2022.08.06. 09:45

Na igen. Szoval a kifizetesi terv is ervenytelen. Tehat papiron most egyik vegrehajtas sem tekintheto befejezettnek? Mert ugye az lenne a lenyeg hogy van 2 olyan vegrehajtas ahol akar az ados egy korlatozasa megszuntetese pert is inditani, tehat a 41es paragrafus eljarasat lefolytatni.

gerbera317 # 2022.08.05. 19:33

Túlfizetés. Visszakapja az adós. Per nélkül. Csak ne felejtsen el nyilatkozni, vagy ne e-mailben akarja közölni, hova kéri vissza.

Majordomus # 2022.08.05. 19:30

És mi lesz a maradékkal?

gerbera317 # 2022.08.05. 19:25

Nem kell nézni a kielégítési sorrendet, ha a felosztandó összeg mindenre elég.

Majordomus # 2022.08.05. 19:12

A kielégitési sorrendben...

gerbera317 # 2022.08.05. 18:43

Ha a végrehajtó módosította a felosztási tervet, majd pedig a bíróság megsemmisítette a felosztási tervet, akkor a bíróság azzal együtt a felosztási terv módosítását is megsemmisítette.
A megsemmisítés következménye, hogy a végrehajtónak új felosztási tervet kell készítenie. Ehhez le kell folytatnia a felosztási terv elkészítése előtti adatgyűjtő eljárást, szükség esetén még a Vht. 41. § szerinti eljárást is. Ha közben több végrehajtást is megszüntetett a bíróság, ezeket a felosztási tervhez már nem lehet figyelembe venni. Ha a kielégítendő követelések összege már nem éri el a befolyt vételár összegét, akkor nem is kell felosztási tervet készíteni, hanem csak kielégíteni a követeléseket, oszt' jónapot.

Kerdezooo # 2022.08.05. 10:08

Sziasztok

Közel egy éve felosztási terv készült, amit az adós megtámadott és a Törvényszék most hozott döntésével megsemmisített, egy végrehajtás kapcsán kimondta hogy nem jogos és a végrehajtót új felosztási terv készítésére kötelezte.

Igen ám, de közben egy másik kifogás (a végrehajtó nem vett figyelembe egy jövetelés csökkentési lejelentést) miatt 20 millióval kisebb lett a követelt összeg. A végrehajtó pedig " módosító jegyzőkönyvvel a xxxx számú felosztási tervet kifizetési tervvé módosította" Ezek ki is lettek fizetve és belettek fejezve. Bár egyik kapcsán végrehajtás korlátozása per indult, de a végrehajtó gyorsan lezárta utána rögtön.

Bonyolult ügy, mert 7 végrehajtás volt, amiből már 3 visszalett vonva mert nem volt jogos. A negyediknél meg lett a 20 milliós csökkentés. És még egy végrehajtás megszünne , ha jogilag még lehetséges.

DE a kérdés az. Ha a felosztási tervet a torvényszék utólag megszüntette (10 hónappal később lett jogerős) és újat kéne csinálnia a végrehajtónak (ami lehetetlen mert már nincs semmilyen követelés és egyébként is max kifizetési tervet tudna csinálni) akkor most mi lesz? Érvénytelenné válik a "helyesbítő jegyzőkönyv is ami ugye a felosztási tervet kifizetési tervvé változtatta"? Igy a végrehajtónak úgy kell tekintenie hogy egyik sem befejezett? Be kell kérnie az aktuális tartozást? (Ami ugye nulla)? Vagy arra az időpontra kell viszamenőlegesen megcsinálnia a felosztási tervet? Az ADÓS pedig jogszerűen elindithatja a végrehajtás megszüntetése és korlátozása pert, mert élő még a végrehajtás? Vagy minden kifizetést vissza kell kérnie? ÉS a végrehajtást kérőknek újra le kell jelenteniuk a követelésüket? És majd utana mehetnek a kifizetések vagy a jogorvoslatok?

Igazsag szerint az kavar bele, hogy a végrehajtó "3 honappal kesobb a felosztasi tervet kifizetesi tervve modositotta" Mert ha akkor megsemmisiti es uj kifizetesi tervet keszit akkor egyertelmu lenne az ugy. De mivel modositott, helyesbített igy jogilag szerintem mas jelent. Mit gondoltok?