Birtokba vétel


Majordomus # 2023.08.15. 20:51

Igy van. Magánuton az árverezés ezzel jár. Amennyit megtakarit rajta abból kitelik többszörösen egy jó ügyvéd.

Sok ingatlant vettem eddig,de sosem árverésen. Annyira türelmes nem vagyok.

papinianus88 # 2023.08.15. 14:15

alapos, nem túl alapos. Nincs ebben semmi reklám. Értsd: Ügyesen vezetek autópályán, 5 éve van jogsim, de azért rallyzni necces lenne, hiába lenne szponzor. Gyakorlás, elhivatottság, idő. Aki ezt megspórolná: Fogadjon szakembert.

drbjozsef # 2023.08.15. 13:22

Nem nagyon van lényege annak a hozzászólásnak.

Alapos kolléga új fiú lehet itt, mert kb heti három ilyen kérdés van átlagban a végrehajtós topikokban. Az 1-2, akár 3 év körüli időtartam a birtokba jutáshoz teljesen szokásos, ha az adós/lakó nem együttműködő, és folyamatosan kifogást ad be, perel, fellebbez. Ez ezzel jár. Aki okos, tudja, aki nem, megtanulja saját kárán.

Lakat1 # 2023.08.15. 12:29
  • Alapos

A kérdésemre vetítve, nem igazán értem a hozzászólása lényegét. Egyébként igen, megéri árverésen ingatlant vásárolni, amennyiben van idő várni és nem kerül utcára az árverezett, azonban én nem ugranék bele újra.

Alapos # 2023.08.15. 12:11
Lakat1 -
  • papinianus88 -Józsi ügyvéd eszmecseréjét egy árverésen vett ingatlan ügyében.
Ma 2023 második félévében járunk.

A 2020 ban vett ingatlanba még nem jutott be, nincs birtokban.
Jó reklám ez az ingatlan árverésre....vagy nem?.
Persze féláron vagy még annál is kevesebbért csak megéri kockáztatni.

Van benne rizikó, annak érdemes árverésen részt vennie, aki képes türelmesen várni, és nem akar azonnal birtokon belülre kerülni”.
papinianus88 : Kösz a biztatásért !!

Lakat1 # 2023.08.15. 11:28

Köszönöm a válaszokat, ezek szerint már nem sokat tudok tenni. A volt tulajjal már próbálta felvenni a kapcsolatot a jelenlegi végrehajtó, de nem érte el sem telefonon, sem személyesen. Nagyon remélem, hogy nem futunk bele ismét a moratóriumba.

papinianus88 # 2023.08.15. 09:39

Lakat1. A helyettesítés szeptemberig tart, utána az átadás-átvételi eljárás. Nyilván a helyettes bírósági végrehajtó nem akar úgy időpontot tűzni, hogy nem ő fogja foganatosítani az eljárási cselekményt. (Egy valamire való végrehajtó úgy tűz birtokba adásra időpontot, hogy az kb. 30 napra került megállapításra, hogy legalább a "nem kereste" jelzésű tértivevény a kezében legyen a helyszínen). Azt javaslom, hogy szeptember 1.-ét követően figyeld a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar Névjegyzékét, írd be a négyjegyű jelvényszámot és megfogod találni ki a kinevezett, új végrehajtó. És keresd meg minél előbb. Nem lesz gond, a gyakorlati példám alapján ha októberben 15-ig kiküldi a durván 30 napra megállapított időpontot, akkor a november 15.-ig, foganatosítja azt.

u.i.: Senkit nem érdekel, hogy te bérelsz és fizetsz. Senki nem biztatott arra, hogy új tegyél érvényes vételi ajánlatot ingatlanra, hogy még nem költözhetsz be. Van benne rizikó, annak érdemes árverésen részt vennie, aki képes türelmesen várni, és nem akar azonnal birtokon belülre kerülni.

drbjozsef # 2023.08.15. 08:18

Amennyiben minden lehetőség ellenére nem történik meg a birtokba adás, követelhetem a végrehajtón az albérlet és a raktár bérlésből keletkezett költségem megtérítését?
Nem.
Az árverés ilyen. Ha találsz valamilyen konkrét törvényhelyet a Vht.-ben, amelyet megsértett a végrehajtó, akkor adhatsz be kifogást.

Tudok tenni valamit a birtokba adás gyorsítása érdekében?
Nem nagyon. Ha a kérelmet időben beadtad, azon túl, csak udvariasan érdeklődhetsz, meg panaszkodhatsz.

Lakat1 # 2023.08.15. 08:14

Üdvözlöm a tagokat!
2020-ban árverésen vettem egy ingatlant, ami beköltözhetőként volt hirdetve az árverésen. Közben különböző okok miatt ( volt tulaj kifogásai, veszélyhelyzeti rendelet, stb..) tolódott az ingatlan birtokba adása. Kb 2 hónappal ezelőtt minden akadály elhárult, szabad a pálya a birtokba adáshoz. Írásban és személyesen is kértem a soron kívüli ügyintézést a végrehajtótól, mivel már nagyon kevés idő van a következő moratóriumig, ráadásul fizetek havonta 260.000 Ft albérletet és közel 60.000 ft raktárdíjat azoknak a dolgainknak, amik nem férnek el az albérletben. Minden ígéretet megkaptam, hogy rövid időn belül meg lesz a birtokba adás. Ma érdeklődtem a végrehajtó irodánál, hogy kitűzték e a birtokba adás időpontját. Azt a választ kaptam, hogy szeptemberben másik végrehajtó lesz az irodavezető és majd az új végrehajtó fogja kitűzni a birtokba adás időpontját, ami "remélhetőleg" bele fog férni a moratórium előtti időszakba. Amennyiben minden lehetőség ellenére nem történik meg a birtokba adás, követelhetem a végrehajtón az albérlet és a raktár bérlésből keletkezett költségem megtérítését?
Tudok tenni valamit a birtokba adás gyorsítása érdekében?
Előre is köszönöm a hozzáértők válaszát és tanácsait!