Foglalási jegyzőköny


Drszedlak # 2023.11.14. 19:03

Köszönöm szépen!

gerbera317 # 2023.11.14. 17:41

@drszedlak
De ez mit jelent?
Azt, hogy a végrehajtó a vagyonkutatás sokmindent fel tud kutatni a közhiteles nyilvántartások közlése alapján. Így kerül elő az adós autója, yachtja, helikoptere, bankszámlája, munkahelye, cége, részvényei, ingatlana. Vagy éppen nincs semmije. Ám nehogymár ne fizessen, vagy csak részletekben fizetgesse meg a tartozását valaki, aki egyébként viszonylagos luxusban lakik otthon! Ezért ezt is meg kell vizsgálni, és ha valós az a luxus, akkor elvesz belőle valamicskét a végrehajtó, elárverezi, és máris nem kell a követelés jogosultjának éveket várnia, míg az adós méltóztatik megfizetni a tartozását. Ezt az otthoni luxust azonban nem lehet közhiteles nyilvántartásokon keresztül felkutatni, hanem ki kell menni helyszínre. Ez történt most is, az eredmény pedig a jegyzőkönyvben olvasható. A tájékoztató szöveg pedig azért van, mert te még azzal sem érted a helyzetet - hát mi lenne veled tájékoztató nélkül?
mièrt irja a paragrafus,hogy a rendőrsèget is megkeresi a vègrehajtó az adós ellen?
Nem tolod túl egy kicsikét? A Vht. 47. § az adós vagyonának és pénzeszközeinek a felkutatásáról szól. Előfordulhat, hogy az adósnak se vagyona, se munkahelye, se bankszámlája, és nem lakik egyik bejelentett címén sem, sőt, ott nem is ismerik (vagy szemlátomást letagadják). Ekkor - és csakis ekkor - a rendőrséghez fordul, hátha azok tudják, hol van az a jóember, illetve a rendőr előtt könnyebben megnyílnak ezek a kis titkolózó emberek, mint egy Colombo-nak öltözött, jelvényes igazolványát mutogató végrehajtónak.

Kovács_Béla_Sándor # 2023.11.14. 17:31

A Vht. 42. § (2) nem ír rendőrségről.

Egyébként ha holnap úgyis jelentkezik a végrehajtónál, akkor miért nem mindegy ez nektek?

Drszedlak # 2023.11.14. 17:22

Ilyen esetven rendelnek el körözést? Vagy mièrt irja a paragrafus,hogy a rendőrsèget is megkeresi a vègrehajtó az adós ellen?

Drszedlak # 2023.11.14. 15:31

Ez egy 160.000ft-os ,9 èves tartozàs.

Drszedlak # 2023.11.14. 15:28

Tisztelt Jogi Fórum!
A nővére nem lakik velünk,de ide van bejelentve.
Ma be volt dobva egy bírósàgi vègehajtótól egy papír (Foglalàsi jegyzőkönyv) amiben leírtàk,hogy senkit nem talált otthon és volt rajta egy pecsét,amin az àllt,hogy az adós ellen a vht.47. Paragrafus (2) szerint a hatósàgoknak a megkereséseket kiadtàk és a valaszuk szerint folytatja utàna az eljàràt. A nővérem hívja holnap a vegrehajtòt. De ez mit jelent? Hogy rendőròkkel keresik majd?