Csuklósbusz
„minden esetben személyi igazolvány számot kell bediktálni ( nem felmutatni, elég diktálni) majd meg kell jelölni kije vagyok, ezt fel is tüntetik a dokumentumon pl fia.”
Már a Covid óta nem így van, de ne agyald azért túl.
„be kellett menni a legközelebb eső város postájára és ott adták át a postahivatal épületében.”
És még ott sem tűnt fel neked, hogy ez nem neked jött, hanem apádnak? Ez azért fura.
„Ez meg egy kb 20 éves hagyatékin nem szereplő örökölt tartozás amit valamely követeléskezelő megvett és most bepróbálkozott, szerintem eleve elévült.”
Viszont átvetted a levelet és nem mondtál neki időben ellent. Egyébként nézzük is csak, mi történt, miután átvetted a levelet:
„Emailt írtam a közjegyzőnek aki küldte, leírva ezen tényeket, érdemi válasz nem jött. Azóta eltelt több mint fél év,”
Bakker! Írtál egy emailt, majd vártad a sült galambot, hogy ezzel meg is oldódik a kérdés? Ezt te komolyan gondoltad???
„Ettől függetlenül, ha perre viszi, lehet lesz valami joghatása az e-mailnek is.”
Megnyugtatlak, az égvilágon semmi joghatása nem lenne.
Egy ilyen fontos kérdésben bizony vagy személyesen, vagy papír alapon és postai úton kell intézkedni.
Te meg azt hitted, hogy majd kényelmesen a fotelből elintézed? Hát ezt bizony nagyon benézted!
„Joghézagos a dolog úgyvélem.”
Igen, ez az ügyintézés emailben, valóban joghézagos. Pontosabban a joghoz semmi köze! :D