Köszönöm a választ! Tényleg kaptam választ egy másik topikban. A lényeg, hogy a közmű az anya nevén van mivel amikor a lány betöltötte a 18. életévét az anya ráíratta a lakást, hogy így valami jelzáloghitelbe tudja belecitálni, mivel az ő nevére nem ment volna a dolog. A közműveket viszont nem írták át a lány nevére. A lakáson így az anya a haszonélvező a lány pedig a tulaj. Viszont ahogy említettem Én vagyok a lány autóján a kezes és valahogy felzaklatott amikor meghallottam, hogy anyuka a lány kocsiján akarja végrehajtatni a tartozást, mivelhogy a kocsi tulajdonosa vele egy háztartásban él és akkor az autó is oda tartozik tehát foglalható. ObudaFan-tól érdeklődnék, hogy hasonló esetben ha kocsit hitelre vették akkor azt más tartozás miatt nem lehet lefoglalni? Mert ugye ha ez történne akkor az autó- hitel fedezete szűnne meg, így akkor a szerződés is automatikusan felbomlik és a tartozás egy összegben válik esedékessé. (mint pl. baleset esetén totálkáros lesz a kocsi) Nah, mert engem ez (is) idegesített a dologban.
Távhő tartozás végrehajtás
ObudaFan, erre már kapott választ valami más topikban...
anyuka nevén van a közműtartozás :P
Illetve, ha viszont lízingelt a kocsi, akkor az nem az övé, így foglalni sem lehet.
Az anyja tartozása miatt nem lehetne, de itt valószínűleg ő kötötte a közüzemi szerződét, így ez az ő tartozása lehet, így le lehet foglalni.
Tisztelt válaszadók!
A következő esetben kérném segítségüket:
Egy barátomért (hölgy) egy évvel ezelőtt kezességet vállaltam egy autóvásárlás kapcsán (5 év). Ezzel nincs is gond mivel a részletek rendesen fizeti. Közben Ő elköltözött otthonról, terhes lett majd szétmentek a párjával melynek következtében neki terhesen vissza kellett költözni az anyjához ezelőtt 2 hónappal ( a lakás a lány nevén van). Tegnap derült ki, hogy miután elköltözött otthonról, az anyja nem fizette a fűtés számlákat így a tegnapi nap folyamán egy behajtó és egy munkás kikapcsolta a lakást a szolgáltatásból. Se fűtés, se melegvíz. ( a fűtés és a víz az anyja nevén van). A tartozás több mint 200 ezer forint. A behajtó végrahajtással fenyeget ha 2 héten belül nem rendezik egy összegben a tartozást, amire nagyon kicsi az esély. Kérdésem az lenne, hogy az anyja közüzemi tartozása miatt lefoglalhatják a hitellel terhelt autót? (A barátom persze a lakásba van bejelentve).
Előre is nagyon köszönöm gyors válaszukat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02