Távhő tartozás végrehajtás

ragyasdezso # 2009.11.22. 19:16

Panka.1

Ennyit jelent a nem megfelelő szigetelés. Mit kompenzáljanak? Azt, hogy az utcát fűtöd?

Panka.1 # 2009.11.22. 18:51

Segítséget szeretnék kérni távhő ügyben!
Lehet hogy nem találtam el a helyes címszavat,de ha valaki tudna segíteni megköszönném!
Az én gondom azzal van, hogy tető alatti 60 m2-es lakásom új,gazdaságos távhőszámlája 260 ezer Ft lett és semmilyen kompenzálást nem akarnak megszavazni.A lakásban 20-22 fok volt egész télen és mélységesen felháborít ez az összeg.Kijött az illetékes szakember és azt mondta a lakás tájolása, illetve a szigetelés hiánya okozza a gondot nem az óra hibája.Ezért mér az én órám 10 ezer egységet, míg a lentebbi lakásokban 4 ezer körül.Nekem negyed óránként lép 1 egységét és mégis fázok.
Egyszerűen nem tudom hogyan tudnám kiharcolni a kompenzálást,ami mindenki szerint jogos csak nem jár.
Ha tudna valaki tanácsot adni Írjon a csillus.f@freemail.hu címre, mivel több fórumon is keresgélek, ezzel meggyorsítaná az infoáramlást.
Köszönöm előre is!

nandy # 2009.11.02. 16:44

Az a baj, hogy ha valakinek nincs munkája, jövedelme, akkor a részletfizetés rendezésére sincs fedezet... Ez egy ördögi kör.

Próbálj meg az önkormányzattól átmeneti segélyt kérni + Nagycsaládosok Egyesülete stb. nem tudom, kik vannak még a környéken.

Ezzel egyidőben levélben jelezni kellene a szolgáltató felé, hogy milyen lépéseket tettél a tartozásod rendezése érdekében, és egyben türelmi időt kellene kérni.

végrehajtó1 # 2009.11.02. 16:22

Sok roszra számíthatsz:

• munkabér letíltás
  • ingóvégrehajtás
  • ingatlanvégrehajtás
_PiLLangó_ # 2009.11.02. 11:42

Tisztelt fórumozók !
Ha valaki tudna válaszolni a kérdésemre, azt megköszönném, ugyanis bármerre "keresgélek" érdembeni választ nem találok.
Problémám az lenne, hogy az utóbbi 1 évben ennek a fránya gazdasági hanyatlásnak következtében munkahely nélkül maradtam, csak párom dolgozik, van 2 gyermekünk, és igazán kemény idöszakon vagyunk túl. Aminek következtében, gázszámla tartozásunk miatt (217 ezer ft.) levágták a gázóránkat . Nagy gond ezzel még nincs, volt a házban régi fafütésü kazán, most azt használjuk, gond inkább az, hogy nincs miböl egyenlitsük a tartozásunkat a TIGÁZ felé, és félek, hogy esetleg végrehajtót küldhetnek-e ránk ? Veszélyben van-e a ház a fejünk felett ??? Nem tudom, mit csinálnék, ha a 2 gyerekkel az utcára kerülnénk.Próbáltam haladékot kérni, de csak részletfizetést ajánlottak fel, azt is maximális 3 részletben, amiböl az első alkalom a végleges adósság 50 %-át kell tartalmazza... Nos , az akárhogy veszem, több mint 100ezer ft. Nekem annyi jön be egész hónapban, amiböl fent kell tartani egy 4 tagú családot. Kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz, mennyit várhat a TIGÁZ az adósság visszafizetésével? 2 felszólitást kaptunk, az elsőt Augusztusban. Mi a legroszabb amire számithatok ?
A segitségüket elöre is köszönöm

ObudaFan # 2009.09.25. 15:22

Nem.

Floppy # 2009.09.25. 14:14

Kedves Mindenki!

Hasonló kérdésem van: tulajdonomban van egy ingatlan, melyben az apám lakik, rajta van a haszonélvezeti joga is. Ha esetleg nem fizeti a közüzemi díjakat, akkor a be nem fizetett összeget rajtam is követelhetik vagy az ingatlanra jelzálogként ráterhelhetik? (A közüzemi mérőórák az ő nevén vannak, nem az enyémen, nekem még a lakcímem sem oda szól.)

Saint82 # 2009.09.24. 20:55

Még egyszer köszönöm mindenkinek!

ObudaFan # 2009.09.24. 12:43

A végrehajtást foganatosító bíróság az adós kérelmére kivételesen akkor függesztheti fel a végrehajtást, ha az adós a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülményt igazolta, és az adóst a végrehajtási eljárás során korábban nem sújtották rendbírsággal.

Saint82 # 2009.09.23. 15:46

Köszönöm a választ! Ettől függetlenül még mindig érdekelne a végrehajtás felfüggesztésének módja... Tehát pontosan mikor (a tárgyalás melyik szakaszában) és kinek kell ezt benyújtani és milyen formában. Ha tudnának segíteni nagyon megköszönném.

ObudaFan # 2009.09.23. 10:15

Mivel itt nem az adós dolgáról van szó, a legtöbb értelme annak van, ha az adós felhívja erre a tényre a végrehajtó figyelmét, ami egyébként a forgalmival igazolható. Ha a végrehajtó mégis foglal, igénypert kell indítani.

ObudaFan # 2009.09.23. 10:13

Mivel itt nem az adós dolgáról beszélünk, leginkább annak van értelme, hogy a tulajdonos felhívja a végrehajtó figyelmét erre a tényre, ami egyébként a forgalmiból kiderül. Ha a végrehajtó mégis foglal, igénypert kell indítani.

Saint82 # 2009.09.23. 04:10

Kedves Lili!

Még egy kérdésem lenne ezzel a felfüggesztéssel kapcsolatban! Ezt annak a bírónak kell gondolom benyújtani aki az üggyel foglakozik. De a tárgyalás melyik szakaszában? Tehát gondolom még mielőtt a fizetési meghagyást, vagy végrehajtást elrendeli.

Saint82 # 2009.09.22. 19:43

Én is remélem a legjobbakat!Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat és a segítséget!

Lili # 2009.09.22. 16:16

Kedves Saint82!

A vht. vonatkozó szakasza alapján, lehet kérni pl. anyagi helyzetre való tekintettel (itt siránkozni kell a beadványban és csatolni pl. kisgyermek születési anyakönyvi kivonatát és hivatkozni, annak eltáartására, beteg édesanya zárójelentésének csatolásával, annak kiegészítő ellátására lehet hivatkozni. Kft. üzletrészre irányuló végrehajtás esetén a egyedüli megálhetési forrásra kell hivatkozni, egy szívhez szóló beadványban.

A lefoglalással kapcsolatosan csak arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy a végrehajtók azt is foglalják, amihez egy kis körültekintéssel nem lenne joguk.

A figyelemfelhívásom az Ön által íert közös háztartás miatt volt, tehát esetleges foglalás esetén a gépjármű forgalmiját mutassák meg a tulajdonjog igazolása érdekében.
Remélem nem jut el addig az ügyük.

Üdvözlettel:

dr. Lili

Saint82 # 2009.09.21. 18:59

A másik dolog amit szerettem volna kérdezni, hogy vht. tv. 48 § -ra hivatkozva hogy lehet kérni a felfüggesztést? Ha esetleg végrehajtásra kerülne az ügy?

Saint82 # 2009.09.21. 18:48

Kedves Lili! azért nyugtass meg te is ,hogy ebben az esetben (tehát hogy nem az autó tulajdonosának nevén van távhő tartozás ) esetleges végrehajtás esetén nem vihetik az autót!

Saint82 # 2009.09.21. 18:42

Nagyon köszönöm a választ Lili! Ahogy írtam a tartozás "szerencsére" nem a gépkocsi tulajdonosa nevén, hanem annak anyja nevén van. Ezért a gépkocsit a végrehajtó nem foglalhatja, ebben az esetben (legalábbis eddig ezt írták itt) mivel az nem a hátralékos nevén van. Másrészről viszont némi előre lépés történt az ügyben mivel a városi önkormányzat rászorultság miatt beavatkozik az ügybe. Reméljük lesz valami megoldás, mivel ahogy írtam a hölgy terhes és az a szerencsétlen szükségállapot állt elő hogy neki is abban a lakásban kell most élnie. Amúgy az ügy egyenlőre behajtási szakaszban van nem végrehajtásiban, de valamiért a behajtók eddig rendkívül mereven álltak a dolgokhoz, sem részletfizetésről, sem más megoldásról nem hajlandóak tárgyalni. Remélem az önkormányzat elér náluk valami engedményt.

Lili # 2009.09.21. 14:22

Kedves Saint 82!
Ha nem találkoznánk naponta azzal, hogy a kölcsön fedezetét képező gépjárművet egyéb tartozás fejében a végrehajtó lefoglalja, talán egyet is értenék azzal, hogy a kölcsön fedezetét képező gépjámű nem foglalható le. (végrehajtók egyébként még lízinges gépjárművel is foglalanak minden zokszó nélkül, pedig a lízingelt eszköz a lzing futamidejének a végéig a bank (lízingtársaság) tulajdona)

A gyakorlatban azonban az a helyzet, hogy a végrehajtó "mindent" visz és maga a kölcsönt nyújtó bank sem tudja azt a végrehajtás alól kivonni.
Sajnos fentiek miatt egy távhó szolgáltatás során "elviheti" a végrehajtó a gépjárművet és az sajnos a kölcsönszerződés, bank (pénzügyi vállalkozás) általi azonnali hatályú felmondását vonja maga után.

A másik baj, hogy sajnos nem az "viszi el" az árverésen a gépjárművet, aki a legtöbbet fizeti, hanem aki a legkevesebbnél többet.

Úgyhogy elég nagy a baj. a Távhőszolgáltatási díj ügyében kellene előre lépni, elsősorban úgy, hogy kérni kellene a végrehajtás felfüggesztését, a vht. tv. 48 § -a alapján (a szükséges) mellékletekkel együtt és ezzel egyidőben "egyezkedni kellene a végrehajtóval pl. egy részlettörlesztés tárgyában.

Üdvözlettel:

dr. Lili

Saint82 # 2009.09.21. 12:50

Köszönöm a válaszokat még egyszer!

ObudaFan # 2009.09.21. 09:35

Kezes lízingnél is lehet.
A lefoglalt dolgot árverésen kell értékesíteni, ott meg az viszi, aki a legtöbbet adja érte.

Saint82 # 2009.09.20. 19:21

Ezek szerint kölcsön esetén foglalható. Mondjuk lízingre nem is kértek volna kezest. Vagy rosszul tudom? Viszont ha kölcsönről van szó és a kocsi foglalható akkor más nevére átírható? Mondjuk az enyémre mint kezesre. Ebben az esetben bebiztosíthatnám a dolgot, vagy ilyet nem lehet tenni? Kezes nevére átíratni a gépjárművet?

Saint82 # 2009.09.20. 19:01

Köszönöm a válaszokat!

Pjotr # 2009.09.20. 16:22

A lakásban a tartozás felhalmozásakor az anyuka mint haszonélvező lakott, az ő nevén van a számla is, semmi köze hozzá a lánynak és az autójának.
Át kell íratni a számlákat a lány nevére, ami nem lesz egyszerű, mert ilyenkor szokták azt mondani, hogy tartozás van rajta nem írják át, a tartozás meg marad a anyukáé.

ObudaFan # 2009.09.20. 13:48

Ha a lány tartozása lenne, akkor attól függene, hogy le lehet-e foglalni, hogy milyen hitelkonstrukció volt. Ha egyszerű kölcsön, akkor lehetne foglalni, ha lízing, nem.