Távhő tartozás végrehajtás

nonolet # 2018.02.01. 20:04

Papírokkal (számlák, fizetési fecnik) bemenni a szolgáltatóhoz és a könyvelést egyeztetni...

Ebből kiderül, ki a hülye és aztán a szerint folytatni a ügyet.

hlm62 # 2018.07.16. 17:17

Tisztelt Szerkesztők!

A helyi T-szol Zrt. 2013. januárjában extrém összegű havidíjat számlázott ki számomra (49 nm-es lakásban élek, egy kollégista gyerekkel). Annyira nonszensznek tartottam, hogy nem foglalkoztam vele, illetve a fizetési felszólításokkal sem. A héten kaptam egy levelet, adategyeztetés miatt, illetve egy tájékoztatást, hogy kérhetek részletfizetést az említett számlára. bementem személyesen az ügyfélszolgálatra, ahol jeleztem, hogy nem értek egyet a számla összegével, de azért mondják el, miből tevődik össze. A számla két részből áll: fűtésdíj - hődíj: 12 000 ft, melegvíz hidegvízdíja plusz hődíja 43000 ft, ami 42 köbméter, azaz 42 ezer liter vizet tartalmaz. (Az átlagfogyasztásom havi 2-3 köbméter melegvíz 28 éve). Kérdeztem, hogy nem tűnt - e fel nekik, hogy valami nem stimmel. "De feltűnt" - jött a válasz. "A vízóraleolvasó rosszul olvasta le az órát, de jóváírtuk". Kérdésemre, hogy mikor és hogyan írták jóvá, nem kaptam kielégítő választ. A beszélgetés végén az derült ki, hogy egyértelműen én vagyok a hibás, mert nem szóltam. valószínű, hogy bíróságra viszik az ügyemet. Mit tudok tenni? Lehet-e békéltető tárgyalást kérni (a fűtést természetesen kifizetném, de a félreszámlázott melegvíz is egyértelműen az én saram?), és mikor? Eljárás előtt? Vagy közben? Kérem, segítsenek. (Mellékesen megjegyzem, egy fillér egyéb tartozásom nincsen, számláimat rendesen fizetem). Válaszukat előre is köszönöm.

nonolet # 2018.07.16. 18:54

"egyértelműen én vagyok a hibás, mert nem szóltam."

...és ebben igazuk is van!!!!

A butaság csúcsa csak lapítani egy hibás számla kapcsán és azt hinni, hogy majd elmúlik magától, mint a nátha.

Pláne, hogy kaptál fizetési felszólításokat is.

Mégis mi a büdös francért nem tettél semmit?!
Még ezek láttán sem...

- -

Mivel MÁR alighanem réges-rég lejárt a reklamációs határidő is.
Így nem maradt más hátra neked, mint a szívhez szóló kérelem-könyörgés írásban, hogy:

Mivel láthatóan nem reális fogyasztás alapján született az a számla eredetileg.
Ezért legyenek kedvesek MÉLTÁNYOSSÁGBÓL elengedni
a többlet díjat és a pótlékokat, extra díjakat is.

Sajnos nem kötelező elengedni.

De kiderül, mennyire rendesek veled...
Hátha csökkentik legalább részben.

hlm62 # 2018.07.16. 19:08

nonolet, köszönöm.

gerbera317 # 2018.07.17. 07:07

valószínű, hogy bíróságra viszik az ügyemet
Na, ott tisztázhatod, hogy túlszámlázás történt. Csak nehogy ott is inkább a hallgatást válaszd...