adós a végrehajtási kifogás ellen

monalisa1 # 2010.04.11. 17:45

A végrehajtás akkor szünetel ha nincs honnan ill. miből végrehajtást eszközölni, vagyis nincs kereset, nincs autó az adós nevén, vagy nincs lakás és/vagy ház se.

Az 5 év elévülési időn belül elég ha csak egy-két esetben próbálja meg ujra a végrehajtást, ezáltal az elévülési idő megszakad ill. az 5 év ujra kezdődik. És ezt akár az idők végtelensékéig folytathatja, vagyis a tartozás akár soha sem évül el, sőt, a késedelmi kamat és az egyéb járulékos költségek okán a végén már a csillagos eget eléri a tartozás...

A személyazonosság megállapítása a végrehajtási szakaszban már nem lehet kérdéses hiszen előzőekről a bank és a bíróság azt már rég tisztázta.

Ha esetleg elgépelték a nevet vagy a lakcímet, vagyis egy-két betűt/számot az egészből, az csupán adminisztratív hiba - kijavítható.

Tudni kell, hogy a végrehajtó megtanulta a szakmáját melyet a mindennapokban gyakorolja is.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Dudika0318 # 2010.07.29. 21:18

Kedves Végrehajtó 1!

Köszönöm a választ!Írtam végrehajtási kifogást,amire a végrehajtó másnap válaszolt.Megszüntette az eljárást és a költségek megfizetésére a végrehajtást kérőt kötelezte.Nem tudom lesz-e folytatása az ügynek,de azt gondolom nagyon korrekt és villámgyors volt.Mégegyszer köezönöm a segítséget!

Smarten # 2010.10.21. 18:27

Tisztelt végrehajtó!

Végrehajtási eljárással kapcsolatosan hol, hogyan élhetek panasszal?

Köszönöm válaszát!

végrehajtó1 # 2010.10.22. 08:11

több felé:

• a városibíróságon(vh kifogást)
  • megyei bíróság elnökének cimezve a panaszt
  • a végrehajtói kamaránál panaszt
  • de ha bizonyítani tudja a szándékos károkozást a vh részéről akkor polgári perben és vagy büntető feljelentés a nyomozóügyésségen
végrehajtó1 # 2010.10.22. 08:13

valamint ha pl:apeh stb tartozást hajt be akkor apeh felé vh kifogást adhat be.

Rianas # 2011.03.19. 10:01

Van banki tartozásom amit, most ráterheltek a lakásomra és elküldték a fizetési letiltást a munkahelyemre.A levál tartalmazza, hogy l5 napon belül végrehajtói kifogással élhetek.
Mit tegyek? Milyen kifogást fogadnak el?

Rianas

végrehajtó1 # 2011.03.19. 12:32

Te esetedben nincs értelme vh kifogást írni.

Blero # 2011.03.23. 18:18

Tisztelt Cim,

Szeretnék segítséget kérni.A múlt héten kaptunk egy levelet a végrehajtótól hogy elinditotta a végrehajtást minden számlánkat leinkaszozott.Az egészet nem értjük nem hozzá tartozunk mit területi végrehajtó,és semmilyen levelet nem kaptunk előtte.A történet pedig,2001-ben eladtunk házra való cserepet egy illetőnek aki saját maga rakta fel autóra és szállította el.Egy év múlva vissza jött hogy hibás a cserép és adjuk vissza a pénzét.Mi mondtuk neki nem vállaltunk érte felelőséget,mi csak azért adtuk el mert nem lett elég a mi házunkra.Ezek után kiküldetett egy fizetési meghagyást,majd közölte ha nem fizetünk bírósághoz fordul.Így is tett per lett belőle,miután a bíróság annyival elküldött bennünket hogy egyezünk meg ha megtudunk.2002 -ben kaptunk egy levelet a végrehajtótól akihez nem tartozunk,a gyerekünk vette át,nem emlékeztünk rá.Az érdekesség a bíroság megszüntette az eljárást 2002-ben mivel senki nem ment vissza,nem felebezett.Erre most kapunk egy értesítést 2011-ben hogy a végrehajtó kiadott egy végrehajtást 2001-es számú fizetési meghagyásra.Ilyenkor mi a tendö?

végrehajtó1 # 2011.03.23. 19:34

Biztos van végrehajtható okirat.A vh csak úgy magától nem hajt végre.Menj be a vh-hoz vagy a bíróságra és kérd ki az okiratokat

atti06 # 2011.04.29. 17:43

Tisztelt fórumozok, SOS segítséget kérnék

Hitelünk van amit tavaly felmondott a bank, családi házunk a fedezet és 3-an vagyunk kezesek. Közjegyző is értesített róla hogy felmondták a hitelt, még tavaly.
Közben áruljuk a házat, el is költöztünk, lakcímet is átjelentettük.

A héten itt voltunk a háznál kert rendbetételre és átvettem a végrehajtó levelét, a végrehajtói záradékkal. Ebben tudtam meg hogy elindult a végrehajtás, és még az autónkat is lefoglalták, ami a férjemnek munkaeszköz, most hogy fog dolgozni?

Meg most zárolják a bankszámlákat is, akkor is ha még van 13 napom a végrehajtói kifogásra?

Nem kellett a közjegyzőnek értesíteni a végrehajtásról, ahol lehetett volna jogorvoslattal élni, fellebbezni?

Most mit tudunk tenni ebben a 15 napban, mit tudok beírni végrehajtási kifogásként?

Arra gondoltam, hogy nem értesítettek, nem vettük át a végrehajtásról a levelet, nem tudtunk élni a fellebbezéssel ez lenne az egyik.
A másik, hogy vitatjuk az összeg nagyságát is.
És ahány kezes annyi összeg, egyiknél 20-30 ezer Ft eltérés, de pl. nálam 2 millió Ft különbség. Meg mitől van az, hogy a tőke mindannyiunknál megegyezik de a kamat mindhármunknál különbözik?

Aki tud nagyon kérem segítsen megírni a végrehajtói kifogást, hogy kb. miket írjak bele, gondolom paragrafusokra is kell hivatkozni.

atti06 # 2011.05.02. 05:30

Senki nem tud segíteni?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.05.02. 07:25

Végrehajtás elrendelése ellen akkor se felebezhetsz, ha tudsz róla.

vivien75 # 2011.05.02. 10:44

Akkor mire vonatkozik a kézbesítési vélelem megdöntése a végrehajtási eljárás során?
A végrehajtás elrendelése előtt fizetési meghagyást kellett volna hogy kapjak nem, vagy valami értesítést hogy elindul? Ezt én nem kaptam, elköltöztünk és a lakcím is át lett jelentve?

Mit lehet tenni ebben az esetben?

Köszönöm

partiember # 2011.05.10. 13:05

Üdvözlöm!
Érdeklődnék hogy van egy hitelem ami 200-ezer Ft tartozás és kiküldték a végrehajtási levelet amiben írják hogy foglalnak. Szüleimhez ment a levél én már nem ott lakom,de oda vagyok bejelentve. Érdeklődnék hogy foglalhatnak e onnan ha nincs a nevemen semmi? Köszönöm válaszát.

monalisa1 # 2011.05.10. 16:15

Írj saját kezűleg egy nyílatkozatot, miszerint 1. más lakcímen laksz - és azt add is meg, 2. jelentsd ki, hogy a szüleid otthonában neked semmid sincs. (Ezt a nyilatkozatot a szüleid majd átadják a végrehajtónak.)

Sőt, akár közvetlenül a végrehajtónak is megküldheted tértis levélben, ebben az esetben remélve semmiképp nem háborgatja a szüleidet.

Szóval ő nem tudhatja amíg általad nincs a dolgokról informálva.

monalisa1 # 2011.05.10. 16:20

A végrehajtótól kérhetsz részletfizetést a tartozásra, egyben közöld milyen havi törlesztőt tudnál vállani. (Nem köteles elfogadni egy esetleges pár ezer forintos havi törlesztést, lévén az adós mielőbb viszont szeretné látni amivel tartozol, ergo fél évnél hosszabb részletre ne nagyon számíts.) Továbbá a végrehajtási költséget is meg kell fizetni, és elsőre ezt vonják le.

imre67 # 2011.07.18. 11:25

Kedves fórumozók, sürgős tanácsra lenne szükségem. Tegnap találtam a postaládában egy foglalási jegyzökönyvet boríték nélkül, amiben felszólítanak hogy menjek be a végrehajtói irodába kiegyenlíteni a tartozásomat, vagy újból megpróbálkoznak a végrehajtással. A tartozás egy 12 évvel ezelőtti banki kölcsönből keletkezett, amit csak egy ideig tudtam törleszteni, és mostanra kamatokkal nagyon tetemes összeg lett belőle. Évekig emmilyen értesítést nem kaptam, tavasszal átvettem egy tértis bírósági végzést, amelyben közölték, hogy a bank beolvadt a külföldi anyacégbe, és átadták az ellenem folyó végrehajtási ügyet. A végzés májusban jogerőre emelkedett. Az ingatlan ahová be vagyok jelentkezve, a párom nevén van, én autóval, ingatlannal nem rendelkezem. Minimálbért kapok, a párom gyesen van otthon a kislányunkkal. A követelt összeget nem tudom kifizetni, hivatkozhatok-e ebben az esetben végrehajtási kifogásra, részletfizetést kérve? Előre is köszönöm a választ.

végrehajtó1 # 2011.07.18. 11:36

Mivel csak úgy volt bedobva a f.jegyzőkönyv , ezért az nem minősül kézbesítettnek, ezért ne foglalkozz vele.

bettsza # 2011.07.18. 12:17

Kedves "Fórumozók"

Végrehajtási csoportvezetőt keresünk jogi végzettséggel, végrehajtás- követeléskezelés területen szerzett tapasztalattal. Amennyiben érdekelhetik Önt a részletek, keressen meg a vegrehajtascsoportvezeto@gmail.com e-mail címen.
Köszönöm

imre67 # 2011.07.18. 14:33

Kedves végrehajtó 1, köszönöm a gyors választ.

Akkor se kell vele foglalkoznom, ha bírósági végrehajtó dobta be, és tanúval lett hitelesítve?

végrehajtó1 # 2011.07.18. 15:06

A jegyzőkönyvet utólag is bizonyíthatóan kell az adós részére eljuttatni.

Ez a bedobálás elég fura.
De ha akarod akkor vedd magadnak kézbesítettnek, és keresd fel a vh-t.

Előbb utóbb úgyis meg kell tenned:)

Ilona1973 # 2011.09.30. 05:58

Van egy végrehajtásom,a gyerekem örökli?Idővel ha a végrehajtást kérő meghal akkor minden megszűnik? Ilyen esetben mi történik?

C a s a b l a n c a # 2011.09.30. 06:17

Az attól függ.
Ha a kötelezett elhalálozik és a tartozása adótartozás, adók módjára behajtható köztartozás vagy jelzálogos dolog, akkor kapásból örökölhető (ha van egyáltalán mit örökölni) a vagyonnal együtt - méghozzá egyetemlegesen.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.30. 07:53

Azt kérdezte, ha a végrehajtást kérő hal meg. Ilyenkor az örökösre száll a követelés - hacsak nem valami személyhez fűződő jogosultságról (pl. tartásdíjról) van szó). De a hagyaték megnyílta előtt esedékesé vált összeg még ilyen esetben is átszállnak.

gerbera317 # 2011.10.25. 17:40

A titkárok nem azért utasítják el a végrehajtási kifogásokat, mert elfogultak, hanem mert azok teljesen alaptalanok. Végrehajtási kifogásnak a végrehajtó törvénysértő intézkedése vagy annak elmulasztása esetén van helye. Az adósok többnyire olyan kérelmeket terjesztenek elő végrehajtási kifogásnak nevezve, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a Vht. 217. §-sal. Ezek a kifogások tartalmuk alapján elbírálva perújrafelvételi kérelmek, kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmek, igazolási kérelmek, vh-lap kijavítása iránti kérelmek, Vht. 41. § szerinti eljárás lefolytatása iránti kérelmek, részletfizetés vagy halasztás iránti kérelmek, megszüntetés vagy felfüggesztési iránti kérelmek, vagy csak szimplán "hagyjanak engem békén"-kérelmek. Röhej, hogy még szépreményű ügyvédek is vh-kifogásként tolják be ezeket, a foganatosító bíróságot meg a végrehajtót bombázva velük, pedig fentiek közül jónéhány még csak nem is ezeknek a hatáskörébe tartozik. Még szép, hogy futószalagon utasítják el ezeket a kifogásokat, főleg, ha nem csatolják be a megfelelő dokumentumokat hozzájuk. Az csak mese, hogy a másodfok majd helyt ad ezeknek sz@rságoknak.