vegrehajtasi eljaras folyamata

knorbi30 # 2010.04.23. 18:00

Üdvözlöm!

A következő kérdéssel fordulok önhöz:

Foganatosítható -e végrehajtás abban az esetben ,ha törvényben előírt értesítések nem jutottak el hozzám?

Konkrétum:

A jelenlegi lakcímemen ,hivatalosan bejelentve 2 éve lakom.

Nemrég tudomásomra jutott ,hogy az idén vásárolt autómat a végrehajtó lefoglalta.

A kérdésem tehát ; ha a végrehajtó tudja azt ,hogy én gépjárművel rendelkezem, akkor a lakcímemet,miért nem tudja kideríteni?

Egyáltalán jogos -e az intézkedés ,ha semmiféle előzetes tájékoztatást nem kaptam?

végrehajtó1 # 2010.04.23. 17:21

Azért ha bemegy a vh-tó egy lakásba azt látja hogy idősebb generáció él ott a saját ingóságaival vagy sem.Sok értelme nincs 15 pótlapos foglalási jegyzőkönyvet :) írni mert az igényperben ugyis tisztázódnak a tulajdonviszonyok.

A végrehajtó mi alapján dönti el, hogy hol kutakodik az esetlegesen behajtható vagyontárgyak után?
A volt feleség(vh kérő) megjelölhet (sőt célszerű megjelölnie)ingatlant, ingóságot.Elsősorban ott.

Azért célszerü fizetnie mert büntetőeljárás is indulhat a gyerektartás nem fizetése miatt.

SAMO # 2010.04.23. 08:07

köszönöm válaszát.

Az szeretném megkérdezni, hogy ha a bejelentett lakcímen fognak lefoglalást kezdeményezni, akkor mi alapján lehet azt eldönteni, vagy feltételezni, hogy mi lehet a férjem tulajdona, mivel nem lakunk egyiken sem azon a címen? Illetve még egy fontos kérdés felmerül: az ingatlan mely a címen van két külön bejáratú, de egymáshoz épített ingatlan: az egyik az édesapámé, a másik az édesanyám lakóingatlana, azért édekes ez a tény mivel évekkel ezelőtt elváltak s ily módon történt a vagyonmegosztás. A végrehajtó mi alapján dönti el, hogy hol kutakodik az esetlegesen behajtható vagyontárgyak után?

válaszát előre is köszönöm

végrehajtó1 # 2010.04.22. 13:27

Kérdésem az lenne, hogy mivel nincs ingatlanunk, albérletben lakunk, a férjemnek nincs jövedelme már egy ideje, a bejelentett lakcímen lehet végrehajtást foganatosítani

igen ott kell először

de ha a férjemtől nincs mit lefoglalni, akkor az én nevemen lévő számlára érkező fizetésből, vagy a hitellel terhelt autómból fedezhetik a végrehajtandó tartozást?

nem

SAMO # 2010.04.22. 11:39

Üdvözletem!

A következő lenne a kérdésem:

2006 decemberében házasodtam össze férjemmel.

Albérletben lakunk, van egy személyautó, melynek a hitele az én nevemen van, én vagyok a tulajdonosa.

A férjem 1 hónapja kapott bírósági végrehajtótól levelet, miszerint volt felesége perelte elmaradt gyerektartás miatt, mely alapján végrehajtási eljárást kezdeményezett.

Kérdésem az lenne, hogy mivel nincs ingatlanunk, albérletben lakunk, a férjemnek nincs jövedelme már egy ideje, a bejelentett lakcímen lehet végrehajtást foganatosítani, amely lakás részben az édesanyám, részben az apám tulajdona. Természetesen azt bárki igazolni tudja, hogy nem lakunk ott életvitelszerűen, hiszen a munkahelyem Budapesten van, emiatt lakunk albérletben. Szerencsére az én fizetésem elegendő a létfenntartásunkhoz és az autóhitel fizetéséhez, de ha a férjemtől nincs mit lefoglalni, akkor az én nevemen lévő számlára érkező fizetésből, vagy a hitellel terhelt autómból fedezhetik a végrehajtandó tartozást?

A választ előre is köszönöm
Tisztelettel SOMA

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.04.08. 12:11

A ház eladás úgye?

Lehet, hogy rosszul tetted fel a kérdést!

Az értékesített ingatlan azon része a férjed tulajdona, külön vagyona volt. Azután kell neki adóznia, mert az eladás még az 5 éven belüli. Kár, hogy nem a pénzügyi topicba tetted fel. Nandy tudná csak megmondani.

Még mindig azt mondom, hogy ez így is egyetemleges tartozás.

limma # 2010.04.08. 12:03

Szia Imma!!!!

:-))

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.04.08. 11:53

:))) Szia!

Szerintem igen:((

Házasságban egyetemlegesen vagyok adósok.

limma # 2010.04.08. 11:08

Sziasztok!

Szerintetek az APEH inkasszálhatja a feleség önálló bankszámlájáról férje adótartozását?

végrehajtó1 # 2010.04.07. 15:22

bejelentett lakcímen utána a volt lakcímen, ha nem talál

sunbaluka # 2010.04.07. 14:13

Személyi kölcsönök miatt keresne fel a végrehajtó.

sunbaluka # 2010.04.07. 14:10

Üdv Mindenkinek. Feleségemmel elváltunk. Én elköltözöm és ki jelentkezek a lakásból. Ilyenkor hol fog keresni a végrehajtó? Több címre is kimegy vagy csak ami éppen be van jelentve? Köszönöm.

kadaj01 # 2010.04.06. 13:36

El, de egyből megy is "feketelistára".

végrehajtó1 # 2010.04.06. 13:29

és 5 év után elévül:)

nandy # 2010.04.05. 21:01

Önöktől nem tudnak elvinni semmit, főleg, ha a gyermek sem él már a háztartásban.
De ha a gyermeknek lesz munkabére, lakása, autója, azt vihetik.

kaffka # 2010.04.05. 17:51

Jó estét!

Gyerekemnek diákhiteles tartozása van. ő nem velünk él, csak az állandó lakás címe van nálunk, külön lakik. Most végrehajtást indított ellene az apeh. Per pillanat munkanélküli, ingó, ingatlanja nincs. Tőlünk elvihetnek bármit is? Hogyan tudom igazolni, hogy minden az enyém és a férjemé?

Köszönöm a segítségüket!
K.

Peti_K # 2010.04.05. 10:35

Köszi Lisa a választ. A bankszámlát akkor megszerzem azzal nincs gond.
A részleteket az alperes kérte és úgy voltam vele, hogy egyszerűbb ha így jutok a pénzemhez mintha végrehajtást kérek, stb. Sajnos a jelek szerint csak időhúzásra ment ki a dolog, úgyhogy nem marad más választásom mint lépni.
Végrehatjást kell kezdeményezni vagy felszámolást ilyen esetben? Melyiknek mennyi a költsége? Mennyi a folyamat átfutási ideje?

P

monalisa1 # 2010.04.03. 14:38

Má' miért engedményeznéd nekik a részletfizetést, egyösszegben a kötelezés + a kamata. (A költségeidre vonatkozóan kellett az itéletnek rendelkeznie.)

Ha az ügyvéded nem lép -és nem tudni mi okból nem- menj be a bíróságra és kérd a közvetlen letiltást - ehhez tényleg kell tudni a cég bankszámláját. (A cégbíróságon megadják.) Valamennyi illetéket kell fizetni.

Szóval a bíróságon egy nyomtatványt kell kitölteni, és azon kötelezés alapján a cég bankja simán leemeli a pénzt a számlájukról - már ha van rajta annyi...

De jobb lenne ha mégis csak az ügyvéd járna el ez ügyben.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Peti_K # 2010.04.02. 21:38

Sziasztok!

Egy kft ellen jogerősen munkaügyi pert nyertem. Részlet fizetési levelemre nem is reagáltak. (Mindennek több hónapja.) Az ügyvédem nem igazán akar végrehajtást és a kft bankszámla számát kéri tőlem. Ha végrehajtást kezdeményezek akkor mire számíthatok? kb. 3 M Ftról van szó kamatokkal együtt. Mennyibe kerülne ez, és mikorra kaphatnám meg a pénzt? A költségeket áttéríthetem-e az adósra?
Egyáltalán végrehajtást kell kezdeményezni vagy felszámolást?
Minden segítséget megköszönnék. Nem elég hogy évekig kell pereskedni, utána még fizetni sem hajlandó és tovább húzza az időt.

Üdv:
Peti

wilson # 2010.03.06. 21:13

T.Végrehajtó!

Köszönöm a kérdéseimre adott válaszait.

végrehajtó1 # 2010.03.06. 08:04

Ptk szerinti kamat

Elvileg igen

Van szabályozás.Évekig is eltarthat.Sok mindentől függ.(pl:el kell e a vagyontárgy az első árverésen?letíltható-e a jövedelme?van-e bankszámla?stb stb)Leírni elég hosszú lenne.Az ingó ingatlan vh-nak meg vannak a határidői.

wilson # 2010.03.05. 22:57

T.Végrehajtó!

Sajnos magánszemélyként kölcsön adtam egy nagyobb összeget,amelyet az adós nem fizetett vissza,az ügyben jogerős bírósági döntés született,minden bizonnyal az összeget csak végrehajtással tudom visszaszerezni.A végrehajtással kapcsolatban lenne néhány kérdésem,remélem ön felvilágosítással tud szolgálni.

Milyen kamatot kell az adósnak fizetni a késedelmes teljesítés miatt?

A házastárs anyagilag felel-e az adós tartozásáért?

Mennyi idő alatt zajlik le egy bírósági ítéleten alapuló végrehajtási eljárás? Illetve létezik-e törvényi szabályozás arra,hogy egy végrehajtásnak maximum mennyi idő alatt kell lezajlania?

monalisa1 # 2010.03.03. 16:15

"A másik ingatlan a vh. összegének négyszere piaci áron, így a "garancia" biztosítva lenne a tartozás kifizetésére."

Nem én írtam a fentieket...

Ronesz # 2010.03.02. 16:24

Tisztelt Lisa!
A probléma az, hogy a másik ingatlannak nincs akkora piaci értéke, mint amekkora felvett jelzáloghitel.:-(Végrehajtó1 tanácsát viszont megfogadom.:-)

Ronesz # 2010.03.02. 16:22

Tisztelt Végrehajtó1!Köszönöm válaszát,megfogadom a tanácsát.