vegrehajtasi eljaras folyamata

végrehajtó1 # 2010.06.02. 10:59

Fizetési felszólítást pedig azért nem küldenek már, mert az ügyfélkapun bárki bármikor láthatja, hogy mennyivel tartozik

Nem azért.
Hanem azért mert az ART. nem írja elő.Mégpedig azért nem mert mert adótartozásról az adózónak mindig tudomása kell hogy legyen :-bevallása alapján vagy
-határozattal írták elő neki.

végrehajtó1 # 2010.06.02. 10:53

Barby86

Ha tértisen kaptad a levelet akkor legyél otthon.Bár sosem nyitják fel a lakást elsőre.Ehhez az osztvez. vagy főosztvezhelyettes engedélye kell a belső szabályozás szerint.

Az lenne a kérdésem hogy ha ők kijönnek akkor miket foglalhatnak le? Bizonyítanom kell hogy mi nem az enyém?

Ami a tied.Igen ha tudod bizonyítsd.,

Érdemes megvárni a végrehajtókat vagy inkább kérjek részletfizetést, hátha megadják?

Ezt neked kell tudnod.De ha kérelmet adsz be és nem volt e tárgyban már kérelemed akkor a végrehajtás szünetel .Tehát hiába mennek ki foglalni nem lehet végrehajtási cselekményt foganatosítani.

Kaptál fizetési felszólítást előtte, vagy próbálkoztak inkasszóval?

Az Apehnak nem kell fizetési felszólítást küldenie.(Ez nem bíróságivégrehajtás!)

nandy # 2010.06.02. 10:50

De egyébként nem kell annyira megijedni az APEH végrehajtóitól.
Hűtőt, mosógépet egyébként sem foglalhatnak a Vht. értelmében. De nem is szoktak ilyesmivel foglalkozni.:)

nandy # 2010.06.02. 10:49

Szerintem nincs jelentősége annak, hogy inkasszóztak-e előtte vagy sem.
Fizetési felszólítást pedig azért nem küldenek már, mert az ügyfélkapun bárki bármikor láthatja, hogy mennyivel tartozik. Sőt, az adózónak kötelessége nyilvántartást vezetni az adókötelezettségéről.

ingatlanok # 2010.06.02. 10:38

Barby86!
Kaptál fizetési felszólítást előtte, vagy próbálkoztak inkasszóval?

Ancsa23 # 2010.06.02. 10:01

Kaptunk egy számlaszámot, és havi 20000 forintot kellett átutalni, minden hónap 10.-éig! mi nem adtunk számlaszámot, szóval nem inkasszó alapon működött.

Ancsa

Barby86 # 2010.06.02. 10:01

Üdv mindenkinek!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy tegnap kaptam meg az apehtől a levelet hogy jövő héten jönnek ki helyszíni eljárás miatt. 8 hónapig voltam egyéni vállalkozó, biztosítónál és nem tudtam fizetni a járulékokat ami egy 300.000 ft-ot összeget eredményezett. Az lenne a kérdésem hogy ha ők kijönnek akkor miket foglalhatnak le? Bizonyítanom kell hogy mi nem az enyém? Nem lenne egyszerű. Szülőkkel élek, nincs semmi a nevemen. A szülők tulajdonát ugye nem foglalhatják (Tv, számítógép)?
Sajnos jelenleg önálló kereseten sincs de két héten belül elkezdek dolgozni.
Érdemes megvárni a végrehajtókat vagy inkább kérjek részletfizetést, hátha megadják?

végrehajtó1 # 2010.06.02. 09:52

Mi volt a részletfizetésimegállapodásban?

Ancsa23 # 2010.06.01. 17:56

Üdvözletem!
Kérdésem az lenne, hogy a végrehajtó zároljon olyan folyószámlát, mely nem az adós nevén van?
Részletfizetési megállapodás kötése után 2-3 hónapig a sógorom bankszámlájáról történt utalás a végrehajtónak, közben megszűnt a munkahelyem és nem tudtam fizetni, erre a végrehajtó a sógorom számláját zárolta! Ez jogos?

Ancsa

végrehajtó1 # 2010.05.29. 14:05

A folyoszamlajarol le lehet-e tiltatni a befolyo jovedelmet?
Megakadalyozhato- e hogy masik folyoszamlaszamra kerje a befolyo jovedelmet ezzel megakadalyozva, hogy a vegrehajtas megvalosuljon ajelenlegi folyoszamlajarol?
Ha a ferjevel egyutt el alberletben behajthato-e a lakasban talalhato ingosagok?
A ferjen behajthato- e a hazastarsa tartozasa pl. a fizetesebol levonhato-e, illetve a bankszamlajarol letilthato-e?

igen
nem
ha az adósé akkor igen
nem

csaba1972 # 2010.05.29. 10:26

A szituacio a kovetkezo: volt elettarsamnak a kezese voltam, majd 5 evvel szetvalasunk utan kaptam a birosagi idezest, miszerint vegrehajtasi eljaras indult az ugyben. azota a vegrehajtasi eljaras lefolytatdodott es mivel tole nem tudtak behajtani semmit, igy engem kerestek meg. mivel nem akartam, hogy ellenem is vegrehajtasi eljaras induljon es az osszeg novekedjen, kenytelen voltam (tudvan, hogy a masik kezestol sem lehet behajtani semmit)kifizetni az adossagot. Jelen esetben kifizettem 3,4 millio forintot es most szeretnem ezt behajtani a volt elettarsamtol.
Nincs ingatlanja, hazassagban el egy albaerletben, nincs munkahelye, osszes jovedelme a gyerektartas, amit tolem kap, es a gyed, illetve csaladi potlek.
Kerdesem, hogy ha vgrehajtasi eljarast indittatok ellene, mik a lehetosegeim?

• A folyoszamlajarol le lehet-e tiltatni a befolyo jovedelmet?
  • Megakadalyozhato- e hogy masik folyoszamlaszamra kerje a befolyo jovedelmet ezzel megakadalyozva, hogy a vegrehajtas megvalosuljon ajelenlegi folyoszamlajarol?
  • Ha a ferjevel egyutt el alberletben behajthato-e a lakasban talalhato ingosagok?
  • A ferjen behajthato- e a hazastarsa tartozasa pl. a fizetesebol levonhato-e, illetve a bankszamlajarol letilthato-e?
HelenD # 2010.05.19. 15:51

Kösz KBS! Az ok nélküli perlés ódiumát, hogy értelmezem? Ha egyébként válaszolt a felszólító levélre, akkor is fenn áll ez a kockázat? Tehát ha bizonyítható, hogy átvette a levelet. köszi

végrehajtó1 # 2010.05.19. 15:40

Bekipada

igaz

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.19. 15:38

Nem igaz. De kockáztatod az ok nélküli perlés ódiumát.

HelenD # 2010.05.19. 15:31

Sziasztok! Az igaz, hogy fizetési meghagyást csak akkor lehet beadni, ha előtte tértivevényes levélben felszólítják az adóst? Az ajánlott levél nem elég, mindenképp kell a térti? Köszi

Bekipada # 2010.05.17. 12:06

Abban kérném a segitséget, hogy a volt férjem ellen végrehatást nyújtottam be 4 évvel ezelőtt tartásdíj elmulasztása miatt. Az igazság az, hogy én el is felejtkeztem róla, meg arra gondoltam úgy sem kapom meg az elmaradt pénzt, mert nincs tulajdona. Na mármost múlt héten megjelentek nála a végrehajtók (persze foglalni semmit sem tudtak) és megkeresett, hogy vonjam vissza a végrehajtást. Én hajlnadó is lennék rá, de azt hallottam, hogy ha visszavonom nekem kell fizetnem a végrehajói költségeket. Ezt szeretném megtudni, hogy igaz-e? Mert elég fura lenne, hogy nekem tartoznak pénzzel és még én fizessek kemény pénzeket ;(
Válaszokat előre is köszönöm!

mayor # 2010.05.12. 19:07

Tisztelt Uram/Hölgyem!
Én arról érdeklődnék, hogy mit lehet kezdeni 2 olyan követeléssel, melyről fizetési meghagyás és bírósági ítélet van. Az alapkövetelés összege kb 2 millió, kamatokkal ez nől 500 ezer Ft-al. A bírósági ítélet bűntetőügyben született. Próbáltam eladni a követelésem, de minde ilyen cég elutasít. Viszont nekem kellene a követelésem egy része pénzben, hogy az APEH felé meg a mindennapokban is fizetőképes lehessek. Van valamilyen megoldás ebben a csodás magyar jogban, hogy én mint károsult ezen két papírom alapján pénzhez jussak és ne ússzon el a jelzálogos házam meg a hiteles kocsim?
Azt tudom, hogy az APEH elfogadja tőlem, csak ettől függetlenül az inkasszót rám is kidobja. :(
A végrehajtásal az a bajom, hogy a behajtandó összeg 17%-át előre ki kell fizetnem a végrehajtónak, de sajnos ennyi pénzem nincs.
Valami más jogi megoldás? Eladni nem lehet? Vagy átengedményezni? Vagy zálog? Vagy valami? Hihetetlen a magyarországi állapot, hogy ilyen események után még én eszem a kefét…:S
Megtisztelő válaszuk előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2010.05.12. 17:14

Teljesen értelmetlen.

ingatlanok # 2010.05.12. 15:54

Végrehajtó foglalt már le egyáltalán ruhaneműt ill. személyes használati tárgyakat? Mire megy vele?

végrehajtó1 # 2010.05.12. 15:27

Micsoda kérdés:)igen .

zsozsoo # 2010.05.12. 13:40

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy a Vht.-ben meg van határozva, hogy milyen tárgyakat ruhaneműket kell meghagyni a végrehajtónak. A ruhaneműkre vonatkozó előírások akkor is ugyanazok, ha irodában dolgozok és a "civil" ruhám a munkaruhám?
Köszönöm a válszt! (remélem jó helyen kérdeztem)

ingatlanok # 2010.04.30. 13:56

Tisztelt szakértők!
Segítséget kérnék az alábbi ügyben. Egy bt folyószámlahitelt vett fel, melyhez a tagok kezességet vállaltak. A hitelhez a Hitelgarancia Zrt vállalt kezességet. Mivel a cég nem tudta visszafizetni a tartozást, a bank felmondta a szerződést. A Hitelgarancia Zrt a hitel 80%-át átutalta a bank részére, tehát a bank beváltotta a kezességet. Most érkezett levél a Hitelgarancia Zrt behajtási osztályáról, hogy a kezesek 8 napon fizessék meg az összeget, ellenkező esetben megteszik az intézkedéseket a követelés behajtása érdekében. Az ígényérvényesítéssel a bankot bízták meg. Ez mit jelent pontosan? Ha nem fizetnek a kezesek 8 napon belül, akkor fizetési meghagyást bocsátanak ki? vagy polgári peres eljárást indítanak? Van valakinek tapasztalata ezen a téren? Mennyi idő az átfutása ennek az egésznek?

végrehajtó1 # 2010.04.25. 17:45

Menjen be a vh-t elrendelő bíróságra és kérje ki az erre vonatkozó iratokat.Ott látni fogja mi alapján lett jogerős a fiz.m.hagyás.
Valamint a vh-tó fogadóóráján nézze meg hogy hova lett postázva a foglalásijegyzőkönyv.
Amíg ezeket nem látta addig nem tudunk tovább lépni...

knorbi30 # 2010.04.25. 05:50

Köszönöm a választ.

"Mire gondol?Biztos kapott mert különben nem állítanak ki vh lapot sem."

Itt a bírósági végzés , fizetési felszólítás ,vh okirat stb. gondoltam. (elnézést ,de nem tudom ezeknek a pontos megnevezését.)

A bejelentett lakcímemre az utóbbi 2 évben nem érkezett hivatalos levél ilyen irányból .
A gépkocsi lefoglalásáról is csak az okmányirodából értesültem.

A jogszabályokat átnézve az derül ki ,hogy ilyen esetben a kézbesítési vélelem nem állja meg a helyét.
Sem a bíróság sem pedig a vh nem adott esélyt arra ,hogy az esetleges tartozásomat rendezhessem.

A volt lakcímemre ,lehet ,hogy küldtek valamit ,de az nekem elérhetetlen.

végrehajtó1 # 2010.04.24. 14:30

ha törvényben előírt értesítések nem jutottak el hozzám?

Mire gondol?Biztos kapott mert különben nem állítanak ki vh lapot sem.

A kérdésem tehát ; ha a végrehajtó tudja azt ,hogy én gépjárművel rendelkezem, akkor a lakcímemet,miért nem tudja kideríteni?

Gépjármű a nyílvántartásból kerül lefoglalásra.Ki sem kell mozdulni ahhoz a vh-nak.

Egyáltalán jogos -e az intézkedés ,ha semmiféle előzetes tájékoztatást nem kaptam?

A végrehajtási cselekményről előre nem kell értesítés küldeni.