Hiteltartozás

Sikeresen # 2011.11.10. 12:53

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni,hogy merre induljak..
Lakásomat fedezetnek adtam egy szabad felhasználású hitelhez egy jó barátnak,hogy segítsek rajta.
A "jó" barát nem fizeti ,mint kiderült már 1 éve a hitelt.
Én személyesen bementem a bankba,de nem adtak felvilágosítást mivel nem én vagyok az adós,annak ellenére nem adtak információt,hogy az én lakásomról van szó.
Kérdésem:Mi a lehetőségem,hiszen nem szeretném lakásomat elveszíteni a naívságom miatt.
A "jó" barát nem tud tenni semmi, a hitelt nem tudja fizetni,csak ezt hallom tőle.Gondoltam feljelentem a rendőségen is hitel csalás miatt,de mennék vele valamire?
Patt helyzetben érzem magam....
Köszönöm a válaszokat!

végrehajtó1 # 2011.11.10. 14:27

Ha nem fizeted ki akkor elmehet a lakásod.

Csipd nyakon a barátot és menjetek be a bankba hogy mennyi a tartozás, és próbáljatok részletet kérni.

Sikeresen # 2011.11.10. 15:01

Mennyire jelent bármit is,hogy bank még nem adta el a követelését???Kaphat részletfizetést,hogy BAR listás..stb...Na,mindegy akkor bank.

végrehajtó1 # 2011.11.10. 15:19

Bankszámla: teljes összeg(28500ft mentes a vh alól)
Fizetés:50% letiltás

végrehajtó1 # 2011.11.10. 15:19

eltünt a kérdező:(

hobo # 2011.11.16. 07:22

Jó napot kivánok! A következöre szeretnék tájékoztatást kapni:
Van egy bedőlt szabadfelhasználásu CHF hitelem. Valószínűleg végrehajtási eljárásra kerül majd sor, mert a végrehajtó által ajánlott legkisebb törlesztőrészletet sem tudom kifizetni.Ekkora összeget a fizetésemből való letiltással sem fognak tudni beszedni.Lakásom,kocsim nincs, albérletben lakom a feleségemmel. A berendezési tárgyak részben a tulajdonosé, részben a feleségem által hozott. Az állandó bejelentett lakcímem az Anyám lakása, csak látogatóba járok oda.
Kérdésem:
Ha végrehajtásra kerül sor,lefoglalhatják-e az Anyám illetve a feleségem tulajdonában levő dolgokat.
Előre is köszönöm a választ.

papeti # 2011.11.19. 05:55

Tisztelt végrehajtó!

A következőkre szeretnék választ kapni:Sajnos anyagi helyzetem az utóbbi egy évben megromlott (munkanélküli voltam) és több hitelemet nem tudom fizetni. Ezeket a Bank továbbadta behajtó cégeknek. Minden nap telefonálnak valamelyiktől, hogy ennyit meg annyit fizessek be, de sajnos nem tudok. Van egy jelzálog hitelem, azt rendesen fizetem. Az ingatlan a szüleim nevén van, nekem a nevemen nincs semmi..
Az lenne a kérdésem, hogy a bankok amelyeknek tartozom az ingatlanomhoz nem nyúlhatnak ugye, mivel nem az én nevemen van? A fizetésből való letiltás ilyen esetben ha több banknak tartozom, mennyi lehet százalékban??

Válaszát előre is köszönöm

végrehajtó1 # 2011.11.19. 08:40

hobo

Nem.

Gondolom van bérleti szerződésed,ezt mutasd majd be a vh-nak.A feleség házasság elötti vagyona illetve a különvagyona nincs veszélyben.

Marad a munkabér letiltás , és a bankszámla végrehajtása.

végrehajtó1 # 2011.11.19. 08:47

papeti

Több letiltás esetén 50%.De ha bankszámlára megy a maradék akkor azt is lekapják.
Ha nincs a neveden ingatlan akkor nem foglalható le.

hobo # 2011.11.19. 16:38

Köszönöm.Megnyugtatott.

papeti # 2011.11.20. 08:33

Köszönöm válaszát!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ebben az esetben a többi bank sorban áll??
Meddig állhatnak sorba?? Elévülhet valamikor a követelés??
Tisztelettel:

papeti

végrehajtó1 # 2011.11.20. 09:14

Igen sorban áll.Amíg el nem évül.(5 év)De nem fogják hagyni elévülni.

gerbera317 # 2011.11.20. 13:54

papeti:

Az inkasszóról még annyit, hogy rendszerint csak egyszer kerül rá sor, a végrehajtó saját elhatározásából nem ismételheti meg, csakis a végrehajtást kérő kérelmére. Márpedig a bankok nem szoktak ilyesmit kérelmezni.

Juc1 # 2011.11.20. 14:00

Tisztelt Jogi fórum.

Érdeklödni szeretnék a végrehajtással kapcsolatosan.
Jelenleg 2 végrehajtó cég credit express és egy kisebb küldött tájékoztatást,hogy következő lépésük a fizetési meghagyás lesz és perre adják a 200 e ft os tartozásom,közben ott tartok hogy egy harmadik bank nál sem tudom már fizetni a hitelem igy valószinű ök is végrehajtani perelni fognak engem majd ez egy magasabb összeg már csak 2 év lett volna hátra egy 5 éves hitelböl összege 700e..A kérdésem innen jön.Lakásom már nincs mert eladtam,nemtudtudtuk fizetni,férjemnél lakok a szülei házában,nincs a nevemen semmi,nem dolgozom gyeden vagyok ugyan az bankszámlára megy,tilthat e a munkáltatomnál ami tb kifizetöhely és ahonnan jön a gyedem,valamint ha nem megy folyószámlámra semmi pénz hozzányulhat e férjeméhez vagy a lakásrészéhez,?Illetve az autójához ami hiteles??Nem adóstársam férjem sehol sem és a hitel hamarabb volt a nevemen mint ,hogy összeházasodtunk.Már belerokkantam teljesen,Előre is Köszönöm válaszukat.

sylvie # 2011.11.23. 11:34

Kedves hozzáértők!

A segítségeteket szeretném kérni, tudom,itt mindenki ezt teszi:)
A következő történt: 1 éve elhunyt a nagymamám,utána 3 örökös maradt...az édesanyám, a nagynéném és a nagybátyjám...a nagynéném gyorsan ide is költözött a házba, bejelentkezett stb...ma reggel a végrehajtó ébresztett,hogy nagynénémnek 1 millió tartozáésa van, au egyik bank felé...már jó pár éves tartozás, erről persze nem szólt eddig...hidegzuhany volt reggel!
Az érdekelne,hogy ilyenkor mi történik?ráterhelik a házra, az ő részére és utána?mert a végrehajtó nagyon kedves volt és azt mondta,ha nem fizet,akkor decemberben árverés:( Ő a bírósági végrehajtó megbízásából jött ha ez számít!
Ha ráterhelik az ingatlan tulajdoni részére, akkor utána megvárja a bank, amíg eladjuk?mert eladó a ház,csak nem jön vevő...
jah és a másik gond,hogy ez egy 1990-es tartozása, amikor az édesanyám és a nagybátyám volt a kezese...de nem tudjuk,hogy ez a kölcsön az e vagy egy másik...mi van akkor ha ez az és akkor mindhárman tartoznak...akkor mindhármójuk részére terhlei a bank?és akkor előbb árvereznek?
Elnézést ha zavaros ,ideges vagyok...de előre is köszönöm a választ!
Üdv: Szilvi

Dr.Attika # 2011.11.23. 11:48

Kedves Szilvia!
Azonnal keressen meg egy közelben lévő ügyvédet. Önt valaki át akarja verni. Önt a nagynéni tartozása miatt reggel nem ébresztheti önálló bírósági végrehajtó megbízásából eljáró személy.

végrehajtó1 # 2011.11.23. 15:39

Nem kell mindig ügyvédhez szaladni

.ma reggel a végrehajtó ébresztett,hogy nagynénémnek 1 millió tartozáésa van, a

És mit csinált?Jegyzőkönyv ?Mit írt bele?Mikor foglalta le az ingatlant.

Végrehajtó helyettes volt?Igazolta magát?
Ha nem adsz infót nem tudunk válaszolni.

sylvie # 2011.11.23. 17:47

Sziasztok!

Köszi az eddigieket...
szóval, persze nem az volt a lényeg,hogy engem ébreszettt,mert az csak azért volt,mert én voltam itthon, ez lényegtelen info volt, utána előkerült a nagynéném is...
Szóval az ingatlan Budapest mellett található, a nagynéni tartozása Debrecenben keletkezett, az ottani végrehajtó bízta meg azokat,akik ma kijöttek, (neveket direkt nem használok) mert területileg illetékesek, de innentől a debrecenivel kell beszélni stb...igen, aki kinnt volt végrehajtó-helyettes volt, hagyott egy "foglalási jegyzőkönyv végrehajtási ügyben" nevű papírt...ingóságot nem tudott foglalni ezt írta rá, de eléggé olvashatatlan...
Kihagytam még valamit? Szóval túl magyaráztam reggel, nem én vagyok a lényeg, nem tőlem akarja behajtani, de mivel mi is itt élünk, nem mindegy,hogy árverezik e vagy sem...

Bármire szívesen válaszolok még, nem tudom mik a lényeges dolgok stb...

Tényleg köszönöm a válaszokat!
Üdv: Szilvi

papeti # 2011.11.23. 21:19

Köszönöm a válaszokat...
Csak még egy pár gyors kérdés, hogy megnyugodhassak....
Az biztos, hogy ha én tartozom a bankoknak, a nevemen ingatlan nics, csak egy jelzálog hitelem (a lakásban én lakok a családommal, de a szüleim nevén van 50-50 százalékban) amit viszont havonta rendesen fizetek. Nincs veszélyben ilyenkor a lakás??? Gondolom az a bank amelyiknél a jelzálog van, ő az elsődleges követelő, de annak rendesen törlesztek. Kb. az ingatlan árak zuhanása miatt ott tart a dolog, hogy amennyi a jelzálog annyit ér a lakás...Bejegyeztethetne erre még másik bank jelzálogot ha a szülők nem egyeznek bele??
Csak a fizetésemhez nyúlhatnak hozzá, vagy van valami más "trükk is" ilyen esetben a végrehjtó zsebében??
Ha jogi útra kerül esetleg a dolog meddig lehet ezt elhúzni??

Köszönöm előre is a válaszokat

birka1 # 2011.11.25. 11:07

Sajnos nem tudtam az OTP-részletet fizetni,kaptam Faktoringjuktól levelet,közben valaki befizetett nekem az OTP-nél pénzt,de most más banknál vagyok,kérdésem levonhatják?Egyébként szeretnémrendezni a tartozásom,köszönöm

Ercsi71 # 2011.11.25. 12:33

Kedves Hozzáértők!
Saját névre szóló bevásárlókártya adósság, saját mobiltelefon számla tartozás közös adósság a házastárssal?
köszi!

Ercsi

ObudaFan # 2011.11.25. 12:37

Ha az együttélés alatt keletkezett, akkor igen.

végrehajtó1 # 2011.11.25. 13:24

birka1

Ki mit fizetett?

Más banknál csak végrehajtani tudja, tehát nem.

Ercsi71 # 2011.11.25. 13:55

Tisztelt ObudaFan!
Köszönöm a választ!

Ercsi

Mkata84 # 2011.11.29. 09:49

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni még 2000 előtt vettem fel az OTP- nél B-hitelt, aztán meg szűnt a munka helyem kb 3 év után tudtam elhelyezkedni újra, az Otp -től 2002-ben kaptam utoljára levelet sem felszólítást sem számla kivonatot nem kaptam, amikor bementem hogy ki fizessem azt mondta a bankban a hölgy hogy majd kapok egy levelet és utána rendezhetem a tartozásomat. Mind a mai napig, bár igaz költözés is volt 2001-ben de azóta semmi,egészen tegnapig amikor is egy Otp Faktoring követelés kezelő levelet kaptam, hogy tartozom 400e Ft -tal a kérdésem az lenne hogy ennyi idő után nem kellett volna elévülni a tartozásnak? a másik hogy lehet az hogy 80e-ből 400e-lett holott még kifizetni sem engedték? és ennyi idő elteltével küldenek levelet? mit tegyek?