Szeretnék segitséget kérni!
Vettem x-éve egy autót hitelre,aminek törlesztő részlete54000ft,ez mára 110000ft-ra nőtt.Arra lennék kiváncsi,h végretudják-e haqjtani rajtam,ha leadom és többé nem fizetem.Ausztriában dolgozom,és a lakásomon hitel van gyakorlatilag a banké,az is kinti banknál van.Köszönöm a segitséget!!!
Hiteltartozás
Kedves Hozzáértők!
2007-ben vettem fel az OTP-nél két hitelt, egy személyi kölcsönt és egy tartozásrendező hitelt. Fedezet nélküli hitelekről van szó.Eddig szépen tudtam fizetni. A munkahelyemet 1,5 éve elveszítettem, de eddig még nem okozott problémát a hiteleim törlesztése.
Most viszont nagy a baj. Egyiket sem tudom fizetni. Az OTP-nél semmit nem tudtak felajánlani. Mondták, 3 hónap után átadják az OTP Faktoring Adósságkezelőnek. Semmiféle okosat nem mondtak telefonos beszélgetésünk alkalmával, mivel érdeklődtem, hogy mire számíthatok.
Ha valaki, (aki tényleg okosat tud írni) tudna nekem valami támpontot adni ezzel kapcsolatban, nagyon örülnék.
2,5 millió lett az 1,6 milliós hitelemből.
Mennyit tesz rá még a Faktoring és mekkora időre adnak részletet? A kamataira lennék kíváncsi és a hozzáállásukra.
A részletek nagysága is csak a jövedelmem 33%-át terhelheti?
Köszönöm előre is a válaszokat.
sika1983:
Ausztriában dolgozol, és nem tudsz havi 110-et kitolni? Nos, akkor buktad az autót is, a lakást is.
nefertiti64:
A faktor nem behajtó, hanem követeléskezelő. Egy kanyival sem követelhet, és nem is követel többet, mint ha a követelés a banknál maradna. A kamatokat és a felmondással járó költségeket megtudhatod a kölcsönszerződésből. A jogosult nem nyúlhat a jövedelmedhez, sem a bankszámládhoz. Majd a végrehajtó. Nála már új matek kezdődik.
Köszöntöm a fórúmozókat.Nekem lenne egy olyan kérdésem.Tartozásom van az otp factoring követeléskezelő felé.A hitel 330769.-B hitel 287630,-ft.Az lenne a kérdésem,hogy ez mikor évül el?Mert a szerződésbe a lejárat időpontja 2005.02.20.És még azt szeretném kérdezni,ha én most vennék egy házat akkor arra rá tudná tenni ez a tartozás miatt a kezét az otp factoring zrt?Előre is köszönöm.
".Az lenne a kérdésem,hogy ez mikor évül el?Mert a szerződésbe a lejárat időpontja 2005.02.20."
A kettő nem függ össze. Az OTP Faktoring meg nem hagyja elévülni.
"még azt szeretném kérdezni,ha én most vennék egy házat akkor arra rá tudná tenni ez a tartozás miatt a kezét az otp factoring zrt?"
Igen.
És,hogy tudja rátenni elárverezi?
Akár. (az azért legyen világos, hogy az OTP Faktoring nem a végrehajtó)
kispénzű
Ha 2005.02.20 óta nem kaptál ajánlott ,tértis levelet akkor nagy valószinüséggel elévült.
lassan,de biztosan, fizetési meghagyás-nem fizetsz-peresítés-ítélet-végrehajtás
ez nem egészen így van végrehajtó1, mert ott a jó öreg kézbesítési vélelem is...
Ha pl. nem kapott semmit akkor mit vélelmez?
honnan tudod, milyen címe van leadva és most hol él, illetve eleget tett-e az adatszolgáltatásnak?
azért írtam hogy ha nem kapott...
Üdvözletem!
Abban szeretném a segitségüket kérni,hogy édesanyám pár évvel ezelött vett fel áruvásárlási hitelt,aminek a törlesztésével sajnos elmaradt.Ezután megegyezett a bankkal hogy 10ezrével törleszti tovább a hitelét,ami müködött is minden hónapban,majd egyszercsak közölték vele hogy már nem kell jönnie ide fizetni,mert átadták a behajtási osztálynak az ügyét és majd fog kapni értesitést.2éve semmilyen papirt nem küldtek!!!!Most viszont a végrehajtótól kapott egy levelet.Édesanyám 71 éves a kérdésem az lenne letilthatják-e a nyugdijából a tartozást?Szabályszerű-e ez az eljárás a bank részéről?
Válaszkat előre is köszönöm!
Milyen levelet?
Még nem láttam a levelet,de gondolom az összeg behajtásáról szól amit a bank adott át,és 15 napon belül rendeznie kéne.Levonásra kerülhet a nyugdijából?
Üdv!Most kaptam egy levelet régi áruhitel-ről,a kedves Otp Faktoring-tól,amugy már a tököm televan az effajta társaságokkal!!
A áruhitel lejárat dátuma 2003 márciusa.Fennálló tőketartozás 34e ft,amiből,hirtelen 132ezer ft,lett.Hogyan s mi módon?!Eddig miért nem írtak erről?
Áruhitel,milyen áruhitel lehet ez?Azokban az időkben nem is vettem fel semmit.Van ennek elévülési idelye?Fontos lenne a válasz,mert ha van akkor közel majdnem 9 év után ne zaklassák már az agyamat!!
Választ kérnék erre a bejegyzésemre,ha nem nagy kérés a hellboy1976@freemail.hu-cimemre.
Köszönöm.
Bonnie
Nem kaphatsz pontos választ, ha pontatlanok az adataid..
Ha a végrehajtó fizetési felhívást küldött, akkor egy végrehajtható okirat az alapja. Na az mi lehet? Mondjuk egy fizetési meghagyás? Szabályszerűen lett kézbesítve?
A végrehajtó vonhat a nyugdíjából meg elviheti a csipkés terítőt az asztallal együtt!
Fel is hívhatsz: 05303330115
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
Hellboy
Elévült (amennyiben valóban 2003 óta egyetlen egyszer sem történt megkeresés!!!)
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
Tiszteletem!
Kerdesem a kovetkezo: decemberben szunt meg a tanuloi jogviszonyom, tehat 4 honap mulva elkezdhetem torleszteni a hitelt, de egyenlore munkam nincsen es , mindenkeppen egy osszegben szeretnem visszafizetni a tartozasom. Ha 4 honap mulva nem kezdem el fizetni csak egy ev mulva de egy osszegben, az baj? Azert megbuntetnek, vagy az APEH felol lesz valami feljelentes, felszolitas, ingatlan lefoglalas...stb.? Valaszt elorre is koszonom!
Tisztelt fórumozók, hozzáértők !
Kérdéssel fordulok önökhöz, mivel nem tudom, mivel nézek szembe, mi vár rám( ránk) Helyzetem a következő: Hitelkártya tartozásom van az én nevemen, amit képtelen vagyok tovább törleszteni munkahely hiányában, ráadásul már van egy nagyon megterhelő deviza alapú jelzálog hitelünk is a lakáson, ez a férjem nevén( amit bár egyenlőre még rendszeresen tudunk fizetni, de nem sikerült vég törleszteni mert a bank ahová hitelkiváltásért fordultunk, e hónap 28.dátummal visszautasította a kérelmünket).
A hitelkártya tartozásom már eléri a 250ezer ft-ot(nem bírunk 2 hitelt törleszteni 1 fizetésből ) behajtás alatt állok miatta, végrehajtással fenyegetnek, amitől nagyon félek, mivel nem tudom, hogyan tudnám a tartozást egyenlíteni munkahely hiányában, 2 kisgyermek mellett, ráadásul vagyonom sincsen amit pénzzé tehetnék( leszámítva a lakásunkat, ami a férjem nevén van, és jelzálogjog van rajta a devizahitel miatt). Kérdésem az lenne, mire számíthatok, mivel kell szembe néznem,és végrehajtás alá vonható-e a lakásunk,( nem szeretnék utcára kerülni 2 gyermekkel) esetleg ami még nagyon ijesztő, akár börtönre is számíthatok fizetésképtelenség esetén????? Segítségüket, tanácsukat előre is köszönöm.
Nincs adósok börtöne.
vadasz1
Nem baj.De honnan lesz 1 év múlva annyi pénz?
_PiLLangó_
Lákásod könnyen rámehet erre.
végrehajtó1
Köszönöm a választ, de ezt akkor is megtehetik, ha a férjem nevén van a lakás 1 harmad része, a maradék a nővéréé ? Mellesleg már van egy jelzálog rajta, viszont az én hitelkártyámra nem volt semmilyen fedezet . A bank által ajánlott és kibocsájtott hitelkártyáról van szó.
Ha túl " értetlen " lennék elnézést .
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02