Jó napot mindenkinek!
Svédországban élek immár 2 és fél éve.A jobb élet reményében jöttünk ide,bár még a mai napig nincs munkám...Még 2008-ban vettem fel személyi kölcsönt az egyik nagyobb banknál.Rendesen fizettem,nem az első hitelem volt.2004-ben már kaptam tőlük pénzt és azt rendeztem is.2009-ben ideköltöztünk és havonta küldtünk pénzt haza,nehogy probléma legyen belőle.A baj csak az volt,hogy volt nekem 1 folyószámla hitelem is és amikor akartam rendezni,lebeszéltek róla....én naiv,hallgattam rájuk.Anyukám minden hónapban befizette a pénzt és amikor tavaly áprilisban szerencsésen haza tudtunk utazni,egy levél várt rám,amiben tájékoztattak,hogy januárban Bar listára kerültem,ugyanis a banki befizetés nem minősül számlaforgalomnak.Nem tudtam fizetni,itt sem fenékig tejfel minden,habár sokan így gondolják...ma a Facebook-on kaptam egy üzenetet,hogy ha nem lépek kapcsolatba ezzel a személlyel,a szüleim is pórul járhatnak,mivelhogy náluk laktam a hitel felvétel idején.Anyukám egyszer a nyáron telefonban mesélte,hogy fenyegették őket különböző módon.Ügyvédi segítséget kértek,aki azt mondta,nem tehetnek velük semmit.Aztán amikor ezt legközelebb mondták nekik,nem hívták többet őket.Helyette a nővéremet kezdték zaklatni,mire a sógorom nagyon mérges lett és elment a rendőrségre,onnan pedig a bíróságra.Ők adtak egy távol tartási papírt.nem szeretek tartozni és nagyon rosszul érzem már magam így is...nincs munkám és ezért lehetőségem sem,hogy rendezzem a tartozásom.Pedig nagyon igyekszem.Amint tudnék annyi pénzt spórolni,már mennék is haza,hogy pontot tegyek az ügy végére.A kérdésem az,hogyan tudnék tenni valamit a szüleimért,hogy nyugodtan,zaklatások nélkül teljenek a napjaik.Apukám rokkantnyugdíjas és nagyon beteg(amputálták mindkét lábát,cukorbeteg,szívbeteg)....nem hiányzik neki mindez.Nem azt a választ szeretném kapni,hogy rendezzem a hitelt és akkor vége lesz.Nekik semmi közük ehhez....köszönöm!
Hiteltartozás
bandyka
A vh adhat részletet, de a bíróságtól is kérhatsz.
Kimegy és jegyzőkönyvet vesz fel a vagyontárgyaidról.
Írásban kérd tőle a részletet.
Közalkalmazotti jövődet nem befolyásolja.
madamhooch
Mamáéknak semmi bajuk nem lesz, a te tartozásd miatt.
Azért nyűstölik őket hogy hátha fizetnek helyetted.
Ha zavarja őket írásban tegyenek feljelentést.Illetve vegyék fel a fapofát és nagy ívben sza* le őket:)
Elöbb utóbb abba hagyják.
Szép napot!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ,kicsit megnyugodtam.Engem az üzenet hangvétele zavart leginkább,fenyegető volt...tudom,hogy milyen fantáziadúsak tudnak lenni,de akkor is!!Meg az,hogy én nem foglalkozom a tartozásommal?Nincs olyan napom,hogy ne agyalnék rajta.Hát majd rendezem...1 fizetésből nem tudok egyelőre mit tenni.Még egyszer köszönöm a segítséget!:)
problámám a következö: a raiffeisen banknál
volt személyi kölcsönöm amit 4 éven át becsülettel tudtam fizetni , de
sajnos a gazdasági válság okozta problémák miatt nem megy tovább.
futamidö 7 év volt. 1 évig probálta a bank behajtani rajtam mivel
sikertelen volt eladták a reg finance zrt- nek . akik minap hivtak fel
és egy jogásznö közölte velem hogy elinditják a fizetési meghagyást meg
feljelentenek hitelezési csalásért is . a hitelnél nem volt semmilyen
csalás hiszen minden dokumentum rendben volt munkáltatoi stb söt a bank
még egy év után adott egy hitelkártyát is. kérdésem hogy ez a feljentés
valo fenyegetés valos lehet-e? és mire számithatok ? tudjuk egyébként
hogy a faktorcégek mennyiért veszik meg a bebukott kölcsönöket ( max 10
%)várom szives válaszát köszönettel.
Bárki bárkit bármivel feljelenthet.
Szíve joga.
Az más kéedés hogy az megállja a helyét.
Én ezt csak ijesztgetésnek tartom.Kínjába nem tud mivel fenyegetni.
Az egyik banknál volt egy 240 0000 Ft-os hitelkártyám, amit nem tudtam törleszteni, mert munkanélküli lettem.
2011.09.05-én kaptam a banktól egy levelet, hogy a tartozásom Tőkekamat. 339 177 Ft, a késedelmi kamat: 46 186 Ft, amit ha jól számolok összesen: 385 363 Ft.
Mivel az összeget nem tudtam befizetni, 2011.10.19-én kaptam egy SMS-t, hogy "saját érdekemben hívjam fel a 06/1/887-9010-es telefonszámot.
Ma 20-án fel is hívtam és kiderült, hogy Ök az EOS Faktor Zrt, és a banki tartozásomat teljes összegben fizessem be. Mivel nem rendelkezem ekkora összeggel,azt ajánlották, hogy fizessek be 25-éig 28 000 Ft-ot, akkor hajlandók a hitelemre részletfizetést adni.
Este 18:49-kor ismét hívtak, hogy hétfőig 24-éig fizessek be 28 500 Ft-ot, és amennyiben az összeget befizetem, akkor kapok 24 hónapos részletfizetési lehetőséget, havi 28 500 Ft törlesztő részlettel.
Így lett a 385 363 Ft-os tartozásom 684 000 Ft (!!!!).
Kissé ideges lettem, hisz ez közel 200 %-os kamat!!!
A megállapodásról, az összeg részleteiről semmiféle írott anyagot nem kaptam.
Felháborítónak tartom, hogy a 385 363 Ft-os tartozásom, hogy lett 684 000 Ft????
Még annyit, ha nem fizetek, jönnek és végrehajtják!
Nagyon megköszönném, ha ezt valaki értelmesen elmagyarázná nekem.
Államilag támogatott uzsora kamat???
„Még annyit, ha nem fizetek, jönnek és végrehajtják!”
aha.évek mulva.
Jó pár ilyen üzenetet fogsz még kapni
Köszi a választ!
Akkor azt mondod, hogy ne foglalkozzak velük?
Azért félek ennyire, mert közel 40 éves munkaviszony után 2009-ben lettem munkanélküli. Azóta próbálok elhelyezkedni valahol, de 57 évesen nem kellek sehol sem...
2010. januárban kiváltottam a vállalkozóit és üzletkötő lettem.
Egy évig dolgoztam mint üzletkötő, aztán ez év januárban kerestem bruttó 14 400 Ft-ot ebből kellet volna TB és egyéb járulékot fizetnem...
Most kint volt nálam a NAV és mást nem tudott elvinni, mint a 17 éves autómat.
A szakvélemény szerint:
" Az autó erősen korrodált, az állapota a korának megfelel, futott km 165 000. Becsértéke 171.000 Ft-ban állapítom meg."
Most ezt az autót fogják nov. 9-én árverezni...
Épp most kaptam egy álláslehetőséget, ahol feltétel a saját gépkocsi, vagyis ezzel ezt a lehetőséget is elvették tőlem...
Más: 2006-ban egy multinál dolgoztam középvezetői beosztásban nettó 120 -140 ezret kerestem.
A hiteleimet akkor vettem fel, hisz ebből a fizetésből bőven meg tudtam fizetni.
Ez a cég 2007-ben elment Kínába, akkor még eltudtam helyezkedni egy másik cégnél, és innen küldtek el 2009-ben.
Azóta anyagilag elindultam a lejtőn, és anélkül, hogy hitelt vettem volna fel, a tartozásaim közel 1 millióval emelkedtek a késedelmi kamatok miatt...
Hogy lehet ebből kimászni, ha munkát meg nem sikerül találnom???
Szóval ezért félek a végrehajtásoktól, hisz lassan már semmim nincs az életemen kívül...
Tisztelt hozzáértő!
Van egy problémás hitelem melyre a pénzintézet részletfizetést adott, a házamról autómról törölték a végrehajtást. Ebben az évben ismét eü. okok miatt nehezebben ment a törlesztés de amit tudtam azt befizettem most hogy rendeződnek dolgaim pl. egy összegben 5 havi részletet megfizettem. De a mai napon ismét kaptam a földhivataltól levelet hogy lefoglalták házam, autóm örökségem tehát mindent. Ezt megelőzöen senkitől nem kaptam levelet sem banktól sem végrehajtotól, nem volt szerződés felmondás semmi. Lehet így ujból foglalni, a múlt héten amikor bent voltam a bankban azt mondták hogy semmi probléma. Köszönöm a választ
Miről küldjön a bank levelet? Hogy nem fizetel? Azt Te is tudod...
Hát milyen szerződést írtál alá? Látni kéne azt a szerződést... Lehet, hogy abban lefektetésre került, hogy a bank minden külön értesítés nélkül jogosult üldözni...
Az is lehet, hogy most nem a bank a jogosult, hanem valamilyen más tartozási ügyed is van/volt.
Mi van a földhivatali határozaton? Ki a jogosult? Na, ott, a jogosultnál érdeklődjél és ott intézkedjél!
Üdvözlök mindenkit!
Nekem is eladták a 2 hitelemet.Papírt a banktól kaptam de a behajtó cégtől már nem,hogy konkrétan mennyi az összeg.Telefonon hívogatnak mikor fizetem ki.48000 gyedböl+12 a családi nemtudom hogy. Egyszer másnak a telefonjáról hívtam őket azóta az ismerőst is hívogatják!Ezmár zaklatás nem??!Az a furcsa,hogy az összeg mindig változik.csak egy példa egyiknap 350 a másik héten 230 a tartozás!Befizetés nélkül??????! Hogy lehet ez?Nincs több hitelem.Állandóan azt mondogatta az ügyintéző vetessek fel valakivel hitelt .Mindenkinek megvan a keresztje az enyémet se fogja vinni senki.Én nemértem az egésszet.
Üdvözlök mindenkit!
Nekem is eladták a 2 hitelemet.Papírt a banktól kaptam de a behajtó cégtől már nem,hogy konkrétan mennyi az összeg.Telefonon hívogatnak mikor fizetem ki.48000 gyedböl+12 a családi nemtudom hogy. Egyszer másnak a telefonjáról hívtam őket azóta az ismerőst is hívogatják!Ezmár zaklatás nem??!Az a furcsa,hogy az összeg mindig változik.csak egy példa egyiknap 350 a másik héten 230 a tartozás!Befizetés nélkül??????! Hogy lehet ez?Nincs több hitelem.Állandóan azt mondogatta az ügyintéző vetessek fel valakivel hitelt .Mindenkinek megvan a keresztje az enyémet se fogja vinni senki.Én nemértem az egésszet.
Vht. 79/A. § (2) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá.
(3) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető pénzösszegnek mentes a végrehajtás alól az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének. Ha a végrehajtás gyermektartásdíj vagy szüléssel járó költség behajtására folyik, ennek az összegnek az 50%-a is végrehajtás alá vonható.
(4) E § rendelkezéseit a pénzforgalmi szolgáltató által több szerződés alapján kezelt, adóst megillető együttes összegre kell alkalmazni.
indúlatos
Jelentsd ki a tesót.
Üdv!
Én hobbiból írogatok ide, nem is értek semmihez. Azt látom, hogy szerinted -természetesen- a politika tehet mindenről.
Végrehajtó1 segíteni próbált, de neked nem érdemes. Egyébként akkor sem nagyon történt volna semmi, ha nem jelented ki a testvéredet.
Nem lépte át a COFIDIS a "jogi határt", nem fog verőlegényeket küldeni, -s miért is kellene minden személyi kölcsönnél tulajdoni lap?
Ha megtörtént a kijelentés, akkor közöld a pénzügyi szolgáltatóval (a CoFIDIS nem bank), hogy az adósuk már nem a szerződésben szereplő lakcímen tartózkodik.
Ennyi.
Szemét COFIDIS, nem elég, hogy BAR-listás ügyfeleknek ad kölcsönt, még vissza is kéri azt...Hallatlan!
Tisztelt Hozzáértő!
Kérdésem a következő: pénzintézeti kölcsön tartozás végrehajtás elindulása után, Bírósági végrehajtási lap elkészülte után a bank kölcsönszerződést módosított a szerződés szerint van a hitel fizetve. Ilyenkor nem lesz a végrehajtás oka fogyott, hiszen a kölcsön él a bank szerint a végrehajtást csak szüneteltetni kell, másik pénzintézet szerint nem lehet szó csak a végrehajtás megszüntetéséről mert a kölcsönszerződés él nincs felmondva. Segítsen valaki, de csak aki valóban tisztában van vele. Előre is köszönöm! Tisztelettel:Marika
indúlatos
Vitába? Ááá, veled, Arisztotelész?
"Alacsonyan alul maradnék"?
Király!
Ja, a fizetésem 4 év alatt nem 100%-kal emelkedett, hanem kb. 140-nel...
Üdv!
Azt szeretném kérdezni van e joga a behajtó cégnek a 6.szomszédomat felhívni,konkrétan közölte vele miért keres.Késöbb beszéltem a behajtóval már azzal fenyegetett,hogy szól a gyámügynek.Nem azért nemfizetek,mert nemakarok,hanem mert nem birok.48-e gyed,12-e a családi.Ebből hogyan hogy nehaljunk éhen.Fizessek be 1X 150-e.utánna tud részletfizetést adni.Mindig az mondja segiteni akar,hogyan fenyegetőzve?
Üdv!
Azt szeretném kérdezni van e joga a behajtó cégnek a 6.szomszédomat felhívni,konkrétan közölte vele miért keres.Késöbb beszéltem a behajtóval már azzal fenyegetett,hogy szól a gyámügynek.Nem azért nemfizetek,mert nemakarok,hanem mert nem birok.48-e gyed,12-e a családi.Ebből hogyan hogy nehaljunk éhen.Fizessek be 1X 150-e.utánna tud részletfizetést adni.Mindig az mondja segiteni akar,hogyan fenyegetőzve?
A "behajtó cégnek" nincs többlet jogosívtánya mint a hitelezőnek. Az hogy jogilag képzetlen, műveletlen "hülye gyerekeket" küldenek az adósokhoz az azért van, mert az adósok többségéről ugyanezt feltételezi a kölcsönt adó.
Frutti
Holnap azzal fog keresni ha nem fizetsz akkor barack obamát is felhivja..:)
Egy kicsit idegesitő,hogy naponta töbször is hív mikor fizetek.Már mondtam neki adja tovább az ügyemet nemtudok mit csinálni.Ez a gyámügyes dolog eléggé felkavart,mert nehezen jött össze a kicsi.Az összeg is az orvosra kellet.Csak arra nemszámoltam,hogy a fizum minimummal volt bejelentve. Kézhez mindig 100-110-e kaptam!
A telefonálgatásnak ez a lényege.Elunod , rettegsz és a végén mindent kifizetsz .Még azt is ami nem lenne jogos:)
Gyámügyet meg felejtsd el.
Kiváncsiságból:
- mivel fenyegetett a gyámüggyel kapcsolatban?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02