Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


jogerőre emelkedett fizetési meghagyás

Grave7 #   2017.11.16. 21:08

@Pact: Egyszerre 4 (NÉGY) témában is megkérdezed ugyanazt?
Látom a ctrl+c, ctrl+v megy, de az olvasás már nem - pont emiatt nem fogsz választ kapni, mert az egyik témában csak 5db hozzászólást kellett volna visszaolvasnod.

(Igen, ezért sajnos én is mindegyik témában megírom ezt.)

Pact # e-mail 2017.11.16. 17:38

Sziasztok,

A lenti esetben szeretnék jogi tanácsot kérni:

A MÁV Start Zrt. egy 2012-es követelést kíván behajtani
rajtam egy követeléskezelőn keresztül.

A követelésről korábban soha nem kaptam értesítést a
vasúttársaságtól, illetve a behajtás jogalapjául szolgáló
eset is 5 éves.

A korábbi tájékoztatások hiánya ill. elévülés alapján
érdemes-e megtámadni a felszólítást?

Ha igen mi ennek a jogi menete?

gerbera317 # e-mail 2017.11.16. 14:07

Szerintem a kérdező ne arról számoljon be, miket olvasgatott össze a neten, hanem hogy az engedményezővel kötött-e annak idején szerződést, és ha igen, milyen tartalommal. A fórum pedig ehhez mérten adjon neki tanácsot, hogy érdemes lesz-e a jövőbeni fieztési meghagyásnak ellentmondani.
Jóllehet, a "jövőbeliség" erősen ellene megy a topikcímnek, de hát ezek a kérdezők már csak ilyenek. Én legkevésbé sem csodálkozom KBS válaszán.

drbjozsef #   2017.11.16. 13:23

Nem mondtam hogy kell.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

nonolet # e-mail 2017.11.16. 10:40

Miért kéne ?

Majd a bíróságon...
Ha perré alakítják esetleg az FMH-t az ellentmondás után.

wers # e-mail 2017.11.16. 10:25

Ellentmondáshoz kell hivatkozni?

drbjozsef #   2017.11.16. 10:01

zsuzso, olvasd el ezt, és a kommenteket is, egészen friss ropogós. Nem csak nálad próbálkoznak, biztos szétszórtak párezer levelet, ha csak tízen fizetnek, már megérte (és fognak is nem kevesen valszeg) :

http://homar.blog.hu/…lanbazar_com

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drbjozsef #   2017.11.16. 09:57

zsuzso,

egyet tegyél : figyelj a postaládádra, és ha beleesik egy fizetési meghagyás egy közjegyzőtől, akkor annak időben, 15 napon belül mondj ellent elévülésre hivatkozva.

Minden más ilyen szarsággal ne is foglalkozz. Ez a levél egy rossz vicc. Bepróbálkoznak. Felejtsd el.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.11.16. 07:36

a felszólított ügyfél mit tud tenni.
Ehet, ihat, ölelhet, alhat, sőt, ha tetszik neki, a mindenséggel mérheti magát...

www.kbs-ugyved.hu

zsuzsoca69 # e-mail 2017.11.15. 21:22

Tisztelt Fórumozók!
Sajnos ma este az alábbi felszólítást kaptam, kérnék véleményt, tanácsot, mit tudok tenni:
Tisztelt Punk Zsuzsanna !

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az ingatlanhirdetési szerződési kötelezettségéből eredő fizetési kötelezettségének a többszöri felszólításunk ellenére huzamosabb idő óta sem tett eleget.

Az Ön, cégünk felé fennálló tartozása:

27000 Ft

tőketartozás, valamint ezen összegnek a késedelembe esés napjától a megfizetésig számított szerződésben foglalt napi 1%-os késedelmi kötbérvonzata, továbbá az Ön részére korábban elektronikusan kiküldött fizetési felszólítások szerződésben rögzített díja. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a fenti tartozását engedményeztük a Weltimmo Ltd -re (of Suite 9, Ansuya Estate, Revolution Avenue, Viktoria, Seyshelles).

Az engedményezés a Ptk. 6:193 § alapján történt.

Az engedményezéssel egyidejűleg a követelés azonosításhoz és érvényesítéséhez szükséges információk az Engedményes, mint a követelés új jogosultja részére a Ptk. 6:193. §-a, 6:194.§ (2) bekezdése alapján átadásra kerültek.

A Ptk. 6:198 §-a alapján a jelen értesítés kézhezvételét követően Önnek az Engedményes, vagy Megbízottja részére kell a fenti kötelezettséget teljesítenie.

Ezen teljesítési utasítás kézhezvételét követően, befizetését jogszerűen az Engedményes megbízottja, a My-Immoviva Kft; mint az Engedményes megbízottja felé teljesítheti. Amennyiben ez, jelen értesítésünk kézhezvételétől számított nyolc napon belül nem történik meg, úgy minden további értesítés nélkül a követelés jogi úton érvényesítésre kerül.

Egyúttal értesítjük, hogy az engedményezéssel egy időben az Ön személyes adatai (Név, cím, telefonszám, e-mail cím, a hirdetés adatai) átadásra kerültek az engedményes és a követeléskezelő részére, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

A befizetéskor kérem, szíveskedjen jelezni a befizető azonosítóját:

26919

A megbízott elérhetősége:

My-Immoviva Kft.
9493 Fertőboz, Fő u. 48
E-mail: myimmoviva@gmail.com
Bankszámlaszám: 11737083-21336205 OTP

Tisztelettel:
Engedményező, mint a követelések jogelődje
Immo-advert S.R.O, Ul.gen. Klapku 68/43 94501 Komarno

Picit utána olvastam a neten, ahol bizonyos Weltinno Ügyről olvasgattam, de sajnos nem találtam olyat, hogy a felszólított ügyfél mit tud tenni.
A levélben lévő leírás ellenére, soha nem kaptam felszólítást tőlük, azt sem tudom milyen hirdetésről beszélnek, anno még 10 éve talán adtam fel hirdetéseket, de azóta tuti nem.
Várom a tanácsokat.
Köszönettel.

gerbera317 # e-mail 2017.05.09. 13:20

A választ megkaptad a másik (Eos Faktor) topikban.

adri6 # e-mail 2017.05.09. 12:51

Szép napot! Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
Bíróságon volt már egy elmaradt telefonos kötbérünk. Most kaptuk a bíróságtól, hogy:
"a jogutódlást megállapító 2. sorszám alatti végzés... jogeröre emelkedett és végrehajthatóvá vált." (Jogutód az EOS lett)
A bírósági levélben meghatározott összeget (140e Ft) az EOSnak már idöközben átutaltuk. Viszont az EOS leveleiben már ezen felül egy +100.000 Ft-os összeg is szerepel.
Mire számíthatunk a jövöben? Követelhetnek többet? Vagy újabb bírósági per kezdödhet vagy ez folytatódhat?

Köszönöm elöre is. Üdv,Adrienn

Joanna # e-mail 2014.09.16. 01:17

Grave7, nagyon szépen köszönöm!
Akkor az 5000-ret beírom a 3/i-be, és kiveszem a 3/k-ból.
(3/k-m is marad még azért, mert az adatnyilvántartóból nem ingyen adták ki az adós adatait, meg a postaköltség is lesz).

Mindenkinek mégegyszer köszönöm a sok segítséget! :)

Grave7 #   2014.09.15. 23:28

@edenke74-nek másik fórumban érkezett már válasz: http://www.jogiforum.hu/forum/20/17226 .

@Joanna: A végrehajtási lapon általában már előre beírja a végrehajtást kérő (3/i-be), ebből nem szokott probléma lenne - de szerintem a bíróság automatikusan javítja, ha rossz helyen van feltüntetve (Vht. 19. § (2) ). 3/k akkor lenne pl. ha hiteles kiadmányokat kellene beszerezned a fizetési meghagyásról és azok költségét érvényesítenéd.
Kamat: a jogerős fizetési meghagyáshoz kötve vagy, az abban lévőnél többet nem követelhetsz (kivéve, ha újabb fizetési meghagyást nem adsz be); a kevesebb nem probléma. Ha a bíróság nagyon alapos, a 9,5% kamatot át fogja írni Ptk. szerinti kamatra - még mindig, Vht. 19. § (2).

  • igen, 5.000 Ft
  • szerintem elég 1, ha a bíróságnak több kell majd, hiánypótol vagy másol
  • ha ugyanaz a bíróság, akkor nem kell
edenke74 #   2014.09.15. 18:44

Sziasztok szeretnék segítséget kérni.A lányom 16 éves és kapott egy levelet a MOKK-tól amit én vettem át mert suliban volt.kinyitom hát majd elájultam fizetési meghagyás volt a levélben,mint kiderült többször is megbüntették tömegközlekedési járművön.a gond az hogy felszólító leveleket nem kaptunk azaz hogy valószínű hogy az állandó lakcímünkre küldték nem pedig a bejelentett tartózkodási helyre,érdeke módon ez a levél jó helyre jött.mivel gyermekem 16 éves,tanul nincs semmilyen jövedlme szeretném kérdezni hogy kin fogják a követelést behajtani rajtam mivel én vagyok a törvényes képviselője?Én jelenleg GYED-en vagyok ami ugye nem vongható végrehajtás alá ezen kívül a családi pótlékot kaponm még,mindkettőt bankszámlára,utalással.kérnék a közjegyzőtől részletfizetést de az is díjköteles és azt írják a levélben 5000-15000ig van a díj,amit nem tudok kifizetni azonnal 15 napon belül a kérelem beadásával együtt.Szeretném a segítségeteket kérni az ügyben,mit tudok tenni ebben az esetben,nem sok pénzből élünk albérletben és 2 kiskorú gyermek van.mit tudok tenni az idő nagyon sürget.köszönöm előre is a segítséget.Üdv:Móni

Joanna # e-mail 2014.09.10. 01:20

Elkészültem az átutalási végzést kérő lappal.

Pici kérdés: az illeték összegét, amit bélyegben lerovok, a bíróság fogja beírni magának a 3/i sorba, és ezért nem kell szerepeltetni a 3/k-ban?

A saját öt évvel ezelőtti hülyeségem miatt egy utolsó dilemmám még támadt: még a fizetési meghagyás beadásakor rossz kamatlábat néztem ki (vagy nem tudom, miért, de tény, hogy 2009.06.12-i kezdetre vonatkozóan 10%-ot kelett volna megadni, és én 9,5-öt adtam meg, ami a következő jegybanki kamatláb volt a listában).
Most aztán nem tudom, hogy ragaszkodnom kell-e a megadott 9,5-höz, hiszen az emelkedett jogerőre, vagy jobban teszem, ha javítom 10%-ra, mert utánaszámolnak a bíróságnál vagy a banknál, és bele fognak kötni, hogy az nem egy jó adat és visszadobják, elutasítják, mittudomén...
Nekem úgy logikus, hogy ha kevesebbet kérek, abból baj nem lehet, mert a 9,5-tel végülis magamat csaptam be, és miért ne lehetnék én jószívű a saját kontómra? De hát nyilván a kutyát nem érdekli, hogy én mit gondolok.
Ha ez nagyon grízes így, akkor szerintem nem fogom kérni a kamatokat. :(

És pár formai kérdés:

  • Ugye 5000 Ft-nyi illetékbélyeget vegyek és ragasszak fel a beadványra? (10 ezer sincs a behajtandó összeg)
  • Szívesen igazolom a beadással kapcsolatos költségeimet, csak nem tudom, hogy a számlasmásolatot elég 1 példányban betenni a borítékba, vagy mindegyik példányhoz kell 1-1-et csatolni?
  • A jogerős fizetési meghagyás másolatát ugye nem kell küldenem, előszedik ők maguknak?

Még ezekre írjatok választ kérlek, ha van egy percetek. Megígérem, hogy utána lekopok.

Joanna # e-mail 2014.09.09. 09:01

Csodálatos, köszönöm. :)

gerbera317 # e-mail 2014.09.09. 08:57

A fizetési meghagyásnál a jogerőre emelkedés és a fizetési határidő napja megegyeznek.
Egyébként nem az a lényeg, hogy mikor volt ez, hanem hogy eredménytelenül eltelt-e, ez ugyanis a végrehajtás elrendelésének egyik feltétele. Úgyhogy akár ezt is odaírhatod: "eltelt".

Joanna # e-mail 2014.09.09. 08:43

Hogyan töltsem ki a "teljesítési határidő utolsó napja" rovatot, ha nincs a fiz.meghagyáson rajta sem ez a dátum, sem az, hogy az adós mikor vette át a papírkáját?

Joanna # e-mail 2014.09.08. 15:22

Köszönöm, Immaculata.

Joanna # e-mail 2014.09.08. 15:20

Jé, most meg itt vannak, pedig frissítettem többször is a képernyőt... akkor meg vagyok nyugodva, bocsánat.

Joanna # e-mail 2014.09.08. 15:11

Sziasztok. Miért tűntek el a hozzászólások abban a témában, amit az átutalási végzés ügyében tettem fel?
Valami rosszat mondtam? Mennyivel rosszabbat, mintha a vh-kérő lapról kérdeznék? Mindkettő a jogerős és végrehajtható fmh.-t követi, nem?

Immaculata (törölt felhasználó) #   2014.09.08. 09:35

Ha beadtad a kérelmet, nem fog elévülni.

Joanna # e-mail 2014.09.08. 09:26

Valaki meg tudja mondani, hogy ennek sikertelensége esetén mi a helyzet, mind anyagilag, mind elévülési határidőileg? Október 8-án telik le a jogerőre emelkedéstől számított 5 év. Köszönöm!

Joanna # e-mail 2014.09.08. 07:56

Köszönöm! :)