Kedves Gerbera317!
A 10.04-én feltett kérdésem meg tudná válaszolni?
Köszönöm!
Kedves Gerbera317!
A 10.04-én feltett kérdésem meg tudná válaszolni?
Köszönöm!
Thewreck, látom, nem érted. De akkor elmagyarázom: a hétköznapok egyik íratlan szabálya, hogy hülye kérdésre hülye válasz jár. Na, ezt kaptad te. Mellesleg nem is volt olyan hülye válasz, de a kérdés erősen az volt. Hidd el, értelmes kérdésre képes vagyok nagyon is értelmesen válaszolni, nem is gondolád, mennyire. Bocs.
ius latratus Igen értem magam! Sajnálom ,hogy másnak ködös.Az ingatlan nem került még átadásra! Nem gondoltam, hogy ez nem volt egyértelmű a kérdésből. Viszont ha kifizetem a fennmaradó részt a Végrehajtónak akkor a nevemre kerül.Akkor már fizethetem a közös költséget, központi fűtést. A birtokba adás pedig hónapokat húzódhat.
@gerbera317
Köszönöm szépen! Maj át-, megfogalmazom az alapján, ahogy javasoltad.
Amúgy meg a „"Szomorú, hogy magadtól erre nem jössz rá”" laikusan csak azt hittem, hogy itt kultúráltabban fogalmaznak az emberek.
A „"és még köpködsz is”"-ról meg annyit mondok, hogy nem köpködtem!. Eszem ágában sem volt. Különös képpen, hogy én kérdezek...
Az irónikus megjgysézed miszerint „"Ha végképp nem megy a dolog, még mindig fogadhatsz ügyvédet.”" szerintem felesleges!
Egy kérdést engedj meg még légy szíves. Szeretnek így téged az emberek? Vagy csak Te szereted önmagad és vagy magadal maximálisan megelégedve, kielégülve?
Pedig ez fórum ha jól sejtem, itt nem erről kellene szóljon.
További szép napot kívánok!
Még 1X köszi, de őszintén.
drbjozsef kicsit indiszponált ma :)
„Nem hinném. Ha átírást kérsz, kijön egy leolvasó, megnézi az óraállást, és az alapján készül az elszámoló számla szerintem.”
Szerinted.
Valójában meg nem. Több házat eladtam már. A jegyzőkönyvvel be kell ballagni a művekhez és megejteni az átíratást, az elszámoló számla meg megy a régi tulajnak.
xcsx
Te érted magad? Pötyögd már ide, hogy átadták már az ingatlant, vagy sem! Ha igen, akkor leszel szíves fizetni, ha nem, akkor mi a kérdés?
Ez meg:
„Ezt nem értem. Ha nekem elhúzódik a birtokbaadásom akkor nekem kell fizeni a számlákat, ha már az órák a nevemen vannak nem?”
Mi a franc ez?
Ja, ha már a neveden vannak, akkor igen. Bennem fel sem merült, hogy már a neveden vannak.
Én nem íratnám a nevemre az órákat, amíg nincs birtokbaadás, és más használja.
Akkor fizeted. Oszt megpróbálhatod a tényleges használón behajtani, akár sikerülhet is.
Tehát amíg nincs birtokba adás, addig nem kell az órákat a nevemre íratni? Kizárólag a közös költség terhel?
"
Érdemes minél előbb elindítani az óra átírásokat, ekkor az előző tulaj fog kapni elszámoló számlákat, ebből lehet, valamennyit neked majd bele kell fizetni (hiszen a birtokbaadás után már lehet hogy fogyasztasz)"
Ezt nem értem. Ha nekem elhúzódik a birtokbaadásom akkor nekem kell fizeni a számlákat, ha már az órák a nevemen vannak nem?
Nem hinném. Ha átírást kérsz, kijön egy leolvasó, megnézi az óraállást, és az alapján készül az elszámoló számla szerintem.
Ha a birtokbaadás meg az óralelvasás között eltelik néhány nap, akkor lehet rajta fogyasztás, amit a szolgáltató még a régi szerződő nevére számol el.
„ekkor az előző tulaj fog kapni elszámoló számlákat, ebből lehet, valamennyit neked majd bele kell fizetni (hiszen a birtokbaadás után már lehet hogy fogyasztasz).”
Már miért kéne? Az elszámoló számlák a jegyzőkönyvezett óraállásra készülnek.
xcsx,
Amikor birtokba adják neked a lakást, akkor jegyzőkönyvet kell készíteni az óraállásokkal (és mindenféle mással, ami a lakás használatát érinti) együtt, leírva benne, hogy ettől az időponttól felmerült közmű költségek már téged terhelnek a mérőórák nevedre íratásáig is, de azt is leírva benne, hogy az ez előtti fogyasztást, ha még nem fizette meg a birtokbaadó, akkor az őt terheli.
Érdemes minél előbb elindítani az óra átírásokat, ekkor az előző tulaj fog kapni elszámoló számlákat, ebből lehet, valamennyit neked majd bele kell fizetni (hiszen a birtokbaadás után már lehet hogy fogyasztasz).
Thewreck,
Az a vicces izé - akár hiszed, akár nem - egy mintaszöveg. Mindössze annyi vele a dolgod, hogy újrafogalmazod. Például a drága aranyosból lesz tisztelt, a képzeldből lesz bejelentem, hogy, a nem húzott el a vérbe lesz nem költözött ki, a puszikából lesz tisztelettel, stb. Szomorú, hogy magadtól erre nem jössz rá, és még köpködsz is. Ha végképp nem megy a dolog, még mindig fogadhatsz ügyvédet.
@gerbera317
Vicces kedvedben vagy! Én nem! Ezért is fordultam volna hozzád/hozzátok.
Amúgy az ingatlan, az "üres". Legalábbis lakatlan, már több éve.
Ha esetleg elmúlt a vicces hangulat, akkor esetleg tényleg segíthetnél.
Köszönöm!!! :)
ius latratus ezzel nem segítesz! Nekem az lenne a fair, ha az óraállásokat leolvasva birtokba adáskor kerülnének a közművek a tulajdonos nevére. Ezek szerint nem így van.
:))
Nem jól érted.
Visszaolvasva a fórumot sem tiszta: Most akkor mi a helyzet a közművekkel. Annyi tiszta, hogy a közös költséget a tulajdonosi bejegyzéstől nekem kell fizetni. A központi fűtés is valami hasonló, de mi van a többivel? Gáz, viz, villany? Ha nem íratom át akkor ez nem engem terhel ha jól értem?
Tudna nekem választ adni valaki a tegnap feltett kérdésemre?
Kedves Mindenki! Tisztelt Hozzáértők, Jogi Szakértők!
Árverésen vásároltam egy ingatlant. Most abban a stádiumban vagyok, hogy hamarosan le kellene adnom a birtokbaadás iránti kérelmet a végrehajtóhoz. Tud valaki segíteni ennek a megfogalmazásában, esetleg van valakinek egy mintája és ide betenné nekem támpontnak.
Hálás köszönettel,
Sándor
Igen, így már érthető. A kényszerkiköltöztetésre gyakorlatilag az árverés napjától számított 90 nap elteltével kerülhet sor.
Kedves Gerbera!
Szeptember 3. hetének végén ért véget az árverés, jegyzőkönyvet már aláírtam, különbözetet már kifizettem. Napokban megyek személyesen a Végrehajtóhoz kérni a kilakoltatást. A Végrehajtó nekem azt mondta, hogy kvázi esélytelen...
Bela a Bela,
Mit márciusozol? Ahelyett, hogy prófétálsz itt, meg előre sajnáltatod magadat, inkább közölnéd végre, milyen szakban van a te árverési vételed! Hátha kirakható az az adós még december előtt... Erre nem gondoltál még?
Mitikasz, mi a problémád azzal, hogy a végrehajtót kirázta a hideg a kisregényedtől, és inkább saját maga foglalta jegyzőkönyvbe kb. 1 sorban, hogy mit akarsz?
Nem idő előtti a kérelem, mert a törvény szövege szerint az árverési vevő a kiköltözési határidő lejártát követő 15. napig kérelmezheti az ingatlan kiürítését. Az nincs ott, hogy mikortól, csakis az, hogy meddig.
Kedves Fórumtársak - April, xcsx, Mitikasz:
Én is ugyanebben a cipőben járók - adós eddig nem volt hajlandó ajtót sem nyitni, sem kaputelefont felvenni, sem hivatalos iratot átvenni. Küldtem neki levelet, melyben jeleztem, hogy megtámogatnám anyagilag, arra sem reagált - félő hogy fel sem bontotta. Ez így sajnos nem lesz túl egyszerű eset, a végén meg már látom, hogy a márciusi kilakoltatásnál én leszek mindenféle szitkozással / fenyegetéssel illetve, mert mekkora "gerinctelen féreg vagyok". Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne mégis interakcióra bírni őket - egyébként mondanom sem kell, hogy az egész társasház örömében tapsikolna, ha végre megszabadulna az adósoktól.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02