Kedves Fórumtársak,
Visszaolvastam elég hosszan a fórumban, és tanácsot kérnék tőletek. (próbálom minél rövidebbre és lényegre törőbbre fogni).
Több mint 1 hónappal ezelőtt sikeresen licitáltam egy lakásra, rá 6 nappal írtam alá a jegyzőkönyvet és utaltam a vételárat. A napokban bent voltam a végrehajtónál, mivel a licittől számított 30 nap letelt (de a jegyzőkönyv aláírásától számított 30 nap még épp nem), és megkérdeztem mi a teendőm. (Adós nem költözött ki de nem is élt kifogással/jogorvoslattal).
Vittem magammal egy általam megírt,kinyomtatott kiürítésére irányuló kérelmet. Azt mondta az eljáró végrehajtó helyettes hogy erre nincs szükség, viszont felvett egy jegyzőkönyvet melyben ez szerepel: "Árverési vevő a végrehajtói irodában megjelent, jelenlévő kéri az ingatlan végrehajtó általi birtokba adását". Kérdéseim a következők lennének:
- Ragaszkodnom kellett volna hogy vegye át az általam írt kérelmet? Egyenértékű-e számomra a jegyzőkönyvből idézett sor?
- Nem volt-e túl korai a kérelem benyújtása, hiszen még csak a licittől számított 30 napon vagyunk túl, a kiköltözési határidő lehet hogy még nem telt le. (lehet hogy túlaggódom a dolgot,de a 154/A. § (10) bekezdésében szereplő jogvesztő 15 napos határidőből sem szeretnék véletlenül sem kicsúszni)
Előre is megköszönve tanácsaitokat és észrevételeiteket.
Üdv
Mitikasz