Vevő Jogai - Ingatlan Végrehajtás


focitomi # 2015.09.07. 17:00

Business Law

Elvileg, szeptember 16-tól folytatódnak a végrehajtási eljárások… Ugyanakkor kérdés, hogy ahol „csak” a birtokbaadások maradtak el, azok az ügyek milyen jogállásúak. Folyamatban lévő ügy vagy sem. Ha igen akkor sajnos vonatkozik ránk is a bejelentés a jegyző felé, amit 60 nap „semmittevés” követ…
De nem csak az én „végrehajtóm” utalt arra, hogy esetünkben valami történik szeptember 16-tól, így most reménykedünk, bár semmi törvényi hivatkozásunk nincs ennek alátámasztására…

focitomi # 2015.09.07. 16:37

Moyoko
Megkövetlek, ha úgy lesz…

focitomi # 2015.09.07. 16:30

ildidi

Valószínűleg én is megtenném a helyedben amit kérnek, de….

  1. Nem kell ezt megtenned a törvény szerint (erre nyomatékosan hívd fel a figyelmüket)
  2. Kérd, hogy írásban is kérjék tőled a jegyzőkönyv hitelesített változatát (amíg nem kapod meg az írásos kérelmet / hiánypótlás felszólítást?/, addig ne add ki a kezedből) Kérd meg őket, hogy hivatkozzanak rá, hogy milyen jogszabály alapján kérik be a jegyzőkönyvet.
  3. Tájékoztasd őket, hogy a költségeidet amit pl. a közjegyzőnél „otthagysz”, kiesel a munkából, stb. megtéríteted, ha bebizonyosodik, hogy nem lett volna szükség erre a hitelesített jegyzőkönyvre /akkor is jelezd, ha eszed ágába sem jut ilyen követelés a későbbiekben /
  4. Miért nem jó ha beviszed az eredetit és ott lemásolják?
  5. Ne fogadd el a holnapi dátumot beadási napnak, ugyanis a törvény szerint nem kell csatolni a hiteles jegyzőkönyvet. Ha szerintük igen, akkor hivatkozzanak a törvényre.
  6. Végül mond el, hogy tudsz öt-hat esetről, ahol ez simán ment jegyzőkönyv nélkül… Csak, hogy ne érezzék magukat olyan kényelmesen… :)
  7. maradj végig higgadt és határozott :)
Moyoko # 2015.09.07. 16:21

spamrulez, focitomi,ildidi

Én már írtam nekem július közepén azt mondta a végrehajtó hogy október elején át adja, de én 16 án felhívom kiváncsi vagyok mit mond majd

spamrulez # 2015.09.07. 16:02

focitomi,
én drukkolok, hogy az az értelmezés nyerjen, miszerint szeptember 15. után kirakják őket.
2 év bőven elég várakozás volt, nem kell plusz 60 nap se nekem, se a kiköltözni nem akaróknak.

focitomi # 2015.09.07. 15:57

spamrulez
A jegyzőnek a bejelentés napját (!) kell leigazolnia 8 napon belül…
Bár amit neked is mondott a végrehajtó, ill. amire nekem is sejtelmesen utalt, nem biztos, hogy szükséges a mi esetünkben a bejelentés. Az a kérdés, hogy mi a jogállása a mi ügyeinknek, folyamatban lévő ügy vagy sem. Ha nem az, akkor nem kell a bejelentés és nem vonatkozik ránk a 60 nap sem…
Még júliusban kértem több dologról is tájékoztatást a végrehajtótól, írásban válaszolt is, akkor még folyamatban lévő ügynek minősítette… A vht-ben nem találok megoldást, lehetséges van valahol máshol szabályozás (törvény) ami elkerülte a figyelmünket?

ildidi # 2015.09.07. 15:55

Most hívtak a IV. kerületi Önkormányzattól hogy küldjem be az eredeti árverési jegyzőkönyvet. Mondom azt nem adom, mert csak egy van belőle. Jó de akkor közjegyzővel hitelesítsem és azt adjam be. Holnap kettőre a közjegyzőhöz utána beviszem személyesen. Közölte a hölgy hogy új törvényről van szó mindenki másképp értelmezi természetesen a 8 nap holnaptól kezdődik. Ez létezik? Egyáltalán azt sem értem miért kell ez nekik?

spamrulez # 2015.09.07. 14:49

Moyoko,
"Meg jött egy levél a jegyzőtől hogy bizanyitsam hogy meg kértem a birtokba adást"
akkor ezzel buktál 7-8 napot? necces.

bevittem ma a végrehajtó irodához a jegyzői igazolást. végrehajtó helyettes megkérdezte mikor volt az árverés, mondtam hogy 2013, erre azt mondta, hogy szeptember 15 után kitűzik a kiürítési időpontot. kíváncsian várom.

Moyoko # 2015.09.07. 14:00

Meg jött egy levél a jegyzőtől hogy bizanyitsam hogy meg kértem a birtokba adást, bizonyítottam most várom az igazolást.

Pénteken meg kerestem a volt tulajt most már hajlandó 100 ezerért át adni az ingatlant :) meg beszéltem vele hogy 19 megyek és viszem a pénzt, kiváncsi vagyok 16-án mit mond majd a végrehajtó mikor adja át az ingatlant. Addig gondolkodom hogy kifizessem vagy ne.

Moyoko # 2015.09.07. 13:55

bokorattila

Én benne lenék, de sajnos semmi időm utána járni az egésznek.

bokorattila # 2015.09.06. 12:27

Lenne egy javaslatom, Hölgyeim és Uraim (Sorstársak)!!!

Hiába emelkedtek az ingatlanárak - mert a saját tulajdonunkat nem tudjuk használni - a közös költséget fizetnünk kell és a kárveszélyt is viselnünk kell.
Havi szinten 60-80-100 eFt-os bevételtől vagyunk megfosztva a csapnivalóan megszerkesztett és elfogadott elszámolási törvények miatt. Mivel havi szinten mindenkit veszteség ér, ha nem tudja használni illetve hasznosítani az ingatlanát!!!! Az én esetemben az ingatlan üres - mégsem adja át a végrehajtó
Perelnünk kellene mivel a tulajdonjogunkat korlátozzák - gondolom az Európai Bíróságon pert tudnánk nyerni, kötelezve a végrehajtó hatalmat a kárunk megtérítésére.

Van valakinek valamilyen ötlete a javaslatommal kapcsolatosan?

focitomi # 2015.09.04. 15:40

Ma leadtam a végrehajtónak a jegyző igazolását. Idézem mit mondott: „… jó, hogy ez itt van, de várjuk meg mi lesz szeptember 15 után…”. Hiába igyekeztem kihúzni belőle több infót, nem igazán sikerült... Lehetséges csak „nyugtatni” szeretett volna a kijelentéssel, legalább is a testbeszéde és az emberismeretem ezt mondatja velem.

ildidi # 2015.09.04. 12:41

Kedves Sorstársaim!
Ne legyetek már ennyire pesszimisták!!!
Próbáljatok hinni az idei átadásba és azt vonzzátok be, ne csak azt mondjátok hogy nem és nem kapjuk meg az idén.
Megkapjuk és kész!
És ha ne adj isten mégse, legalább elmondhatjuk hogy mi mindent megtettünk ami tőlünk telt.
Azért a sors kárpótolt valahol bennünket mert Budapesten jócskán felmentek az ingatlan árak. Ez pedig már nekünk ment és nem a régi tulajnak!
Hát ennyi vigasz telt most tőlem nektek.

spamrulez # 2015.09.04. 11:58

na közben megkaptam én is az igazolást. tik-tak...

Moyoko # 2015.09.03. 17:28

annyira nem bízok a kilakoltatás idei eredményébe, hogy holnap megyek bepróbálkozok a bentlakónál hátha már fél a kilakoltatástól és némi kp fejében távozik :)

spamrulez # 2015.09.03. 16:57

focitomi,
ne legyen igazad!

focitomi # 2015.09.03. 16:50

Moyoko
Semmivel nem vagyok vele előrébb mint Te… Ha elsején leadtad, ugyanazt az igazolást kapod, csak néhány nap múlva… Nyílván „ildidi” már csúszik hozzánk képest, bár sajnos lehet, hogy ennek nem is lesz jelentősége... Ne legyen igazam!!!

Moyoko # 2015.09.03. 16:19

Jó neked focitomi nekünk még semmi nem jött

Moyoko # 2015.09.03. 16:17

:)

focitomi # 2015.09.03. 16:13

Moyoko
Látom kezded reálisan látni a helyzetet. Néhány napja még nem így volt… Borítékolható, hogy előrehozzák a téli moratóriumot, ezzel el is dől idénre a sorsunk… Csak ismételni tudom önmagam, nekünk kell elérni, hogy a rosszhiszemű, jogalap nélküli birtokos kiköltözzön…

focitomi # 2015.09.03. 15:58

ildidi
Milyen közjegyzőnek??? Csak fogalomzavarban vagy, ugye?
Egy dolog kell: az illetékes jegyzőnek küld el, lehetőleg azt amit küldtem neked. Abban minden lényeges információ szerepel, még a törvény szövege is! Egyébként ilyen nincs, hogy azért mert nem ismeri a törvényt az ügyintéző nem veszi át tőled a dokumentumot. Maximum azt tudom elképzelni, hogy neki nincs felhatalmazása az érkeztetésre… Ha vette volna a fáradtságot, kb. fél perc alatt ellenőrizhette volna a törvényi hivatkozást. Egyébként nekem ma megjött tértivevényes levélben az igazolás, pedig nem elsőbbségivel adták fel a tegnapi napon.

Moyoko # 2015.09.03. 15:28

Én se hitelesítettem a törvény nem írja hogy kell spamrulez csak teljesen ki akar zárni mindent amibe beleköthetnek. ártani nem árt, de nem kell.

Én úgy látom az egészet hogy csak a szerencsén fog múlni hogy még a téli moratórium előtt át tudjuk venni az ingatlant. Mert még mindig kitalálhat valamit ez a pöcs kormány.

ildidi # 2015.09.03. 14:34

Moyoko
Elküldtem a közjegyzőnek emailben. Holnap feladom postán is? De semmi közjegyző előtt nem volt hitelesítve.

Moyoko # 2015.09.03. 13:41

ildidi

Sajnos nem:

1994. évi LIII. törvény 303/B. § (6)1045 E törvénynek a természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvénnyel megállapított rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

Én mondtam küld el emailban azt jelzi a gép hogy meg kapta és azt is hogy elolvasta, jog vita letudva, biztonság kedvéért add fel ajánlot levélben is.

Én mondtam nincsenek tisztában a törvénnyel és ezt próbálom kijátszani 1% esélyem van csak hogy be jön de próba szerencse.

ildidi # 2015.09.03. 11:43

Külön kiváncsi lennék egy Vh.ügyes véleményére is!

Ma voltam a Budapest IV. kerületi jegyzőnél Ő személyesen nem volt ott de egy hölgy fogadott aki ezügyben eljárhat. Szerettem volna neki átadni a bejelentést, ingatlan kiűritésről hogy megkapjam az igazolást.
Nem volt hajlandó elvenni mert szerinte ilyen törvény nincs ezért nem is reagálhat rá!
Illetve ez a 138/C & csak a 2015 szeptember 1 utáni árverésre vonatkozik. De nagyon örült hogy beszéltünk mert Ő erről a törvényről eddig nem is tudott holott ez már 3 napja érvényben van. Hivatkoztam arra hogy már többeknek adott ilyet a jegyző de nem érdekelte. Kértem hogy ezt adja írásban a későbbiekben ha felmerül ezzel kapcsolatban nekem bármilyen késedelmem vagy problémám. Ettől is elzárkózott. Most nem tudom mit tegyek?
Tényleg csak a szeptember 1 után árverezett lakásra vonatkozik?